1. Ibrahimovic verward over gebruik van zijn gelijkenis in Fifa 21

Ibrahimovic verward over gebruik van zijn gelijkenis in Fifa 21

'Ik heb Fifa of Fifpro zeker weten nooit toestemming gegeven'

Voetballer Zlatan Ibrahimovic vraagt zich via social media openlijk af hoe het kan dat zijn gelijkenis in de Fifa-games zit.

"Wie heeft Fifa EA Sports toestemming gegeven om mijn naam en gezicht te gebruiken?", zo vraagt de spits van AC Milan zich af op Twitter. "Ik ben zover ik weet geen lid van Fifpro en ik zit er dankzij een of andere vreemde manoeuvre in. Ik heb Fifa of Fifpro zeker weten nooit toestemming gegeven geld te verdienen aan mij." In een vervolgtweet meldt hij dat het "tijd wordt om op onderzoek uit te gaan".

Hoewel Ibrahimovic anders claimt, is het waarschijnlijk dat de spits via zijn contract met voetbalclubs - op dit moment AC Milan - wel lid is van Fifpro. Dankzij een deal die Fifa-ontwikkelaar Electronic Arts heeft lopen met die organisatie, mag EA de gelijkenis van huidige voetballers gebruiken.

De opmerking van Ibrahimovic is waarschijnlijk het gevolg van een recent artikel over voormalig voetballer David Beckham. The Sun schreef onlangs dat Beckham een driejarige deal heeft gesloten met EA om in de Fifa-reeks te blijven verschijnen als een 'icon'. Daarmee zou hij meer verdienen dan in zijn tijd als professioneel voetballer. Voor zover bekend moet EA met voormalige voetballers die als 'icons' in Ultimate Team verschijnen losstaande contracten afsluiten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • FIFA22 zou ook Zlatan 22 moeten worden, exclusief op de Zlatan Series X
 • Meer verdienen in drie jaar dan zijn gehele carriere wtf?
 • @Gourami
  dat staat er niet, hij verdient nu meer aan FIFA, dan toen hij nog voetbalde.
 • @Soon.

  Ja er staat toch een drie jarige deal en dat hij daarmee meer zal verdienen dan zijn prof carriere.

  Ik had het in mij eerste post over zijn prof voetbal carriere.
 • @Gourami
  ja zo kun je hem ook lezen, zou bizar zijn!
 • Wat een figuur ook. En dan Gareth Bale die het even retweet ook. Die lui staan vaak zat over die game te praten en dan is het nu ineens een ding. Zlatan houdt notabene in fifa 17 nog voor EA zn totw kaart omhoog. Het zal me overigens worst wezen of EA dik moet gaan betalen of FUT moet opdoeken maar dat een ongekend dik betaalde speler als Zlatan beetje komt mauwen hierover vind ik wel apart in 2020.
  Daar komt nog bij (of ik moet me sterk vergissen) dat spelers bij het tekenen van hun niet bepaald dunne contracten, waarmee sommige zoals zlatan een veelvoud aan miljoenen per jaar opstrijken, toestemming verlenen. Dat is namelijk dat de club je beeldmerk mag gebruiken voor eigen gewin waar je voorstelijk voor betaald wordt. Daar valt dat gebruik in games ook in.
 • Dr Sacre heeft het leven van mijn familie veranderd, Mijn man verliet me 4 jaar geleden, ik zag getuigenis hoe Dr Sacre zijn geliefde terugbracht, ik nam daarvoor contact met hem op en mijn man kwam terug bij mij, We praten en ik vraag hem of er is hoe hij me een goede baan kan bezorgen is macht hij zei ja, maar hij vertelde me over de dubbele spaarpot, nadat hij me had uitgelegd hoe het werkt, ik vind het geweldig en accepteer het snel, daarna betaalde ik voor de doos en hij deed het gebed voor de doos, hij stuurde het naar mij en ik ontvang het, ik stopte er slechts 200 euro in en na 24 uur controleerde ik het en ik ontdekte dat het geld ongeveer 20.000 euro in de doos zat, ik gaf mijn man wat geld om een heel goed bedrijf op te starten en mijn kinderen gaan hier naar een van de beste scholen in Nederland en ik gebruik de doos nog steeds tot op de dag van vandaag.Ik heb nu een gelukkig gezin dankzij Dr. Sacre, ik ben multi-rijk in Nederland, Dr. Sacre is de beste spreukmaker ter wereld, ik deel deze informatie met mensen om hen te helpen weten hoe ze rijk kunnen worden.Neem contact op met Dr Sacre via e-mail sacretempleofpower@gmail.com of WhatsApp +2349076034359 Dr Sacre is de beste in mijn leven
  Mevrouw Amelia

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren