1. IG Q en A: Wat zijn je favoriete games van 2019 tot nu toe

IG Q en A: Wat zijn je favoriete games van 2019 tot nu toe

We zitten zo goed als halverwege het jaar, dus we kijken even terug op wat we tot nu toe hebben mogen zien. Welke games zijn tot nu toe onze favorieten?

Jules Schlicher

Voor mij staat dit jaar een game duidelijk bovenaan, en dat is Metro Exodus. Ik heb er nog niet veel van gespeeld, omdat ik eerst Metro First Light wil uitspelen eer ik me helemaal in het verhaal stort. Een van beste onderdelen van de Metro-serie is voor mij ook hoezeer de games met de boeken samenhangen, en hoe de wereld uit die boeken tot leven wordt gebracht. Die klus is 4A Games, met zijn talent voor prachtige spelwerelden, op het lijf geschreven. Daarbij zit de sfeer in Exodus er meteen zo sterk in en de belichaming van Artyom als personage is zo innemend gedaan, dat ik zeker weet dat wanneer ik er echt voor ga zitten, de game me een paar dagen lang niet loslaat. Voor het volgende halfjaar kijk ik overigens al uit naar DOOM Eternal. Laat dat heerlijk krankzinnige knalfestijn maar komen!

Metro Exodus

Michel Musters

Ik heb er al een column over geschreven dus echt verrassend is het niet, maar Resident Evil 2 Remake was genieten! Ik kan normaal echt niet tegen horrorgames, maar ik heb mij over mijn angsten heengezet. Gelukkig maar, want wat steekt die game goed in elkaar! Ik vond vooral het metroidvania-aspect van het politiebureau tof, daarna werd het allemaal helaas wat lineairder.

Resident evil 2

Bert de Vries

Hangt een beetje van de definitie af. Ik heb verreweg de meeste tijd gestoken in The Division 2. Ik speel die game nog steeds met heel veel plezier. Van A Plague Tale heb ik het meest intens van genoten. Ik heb nog steeds bepaalde scènes in m'n hoofd. Met name van rond het einde. Het is zo ontroerend hoe sommige personages met elkaar om gaan. Ik weet niet of er in de tweede helft van 2019 een game verschijnt die daar overheen gaat, qua beleving. Hopelijk wel!

The division 2

Thijs Barnhard

De remake van Resident Evil 2 staat ook hoog op mijn lijstje, maar ik kan het niet laten om Ape Out tot mijn favoriete game van 2019 tot nu toe te nomineren. Het is misschien de zoveelste Hotline Miami-achtige game, maar de abstracte grafische stijl en de zenuwslopende jazzdrums maken dit een hele andere ervaring. Ape Out heeft sowieso ook het beste einde van een game dit jaar. Als ik een top 3 maak moet ik ook Hypnospace Outlaw nog even noemen. Deze bizarre 90's internetsimulator moet je simpelweg gespeeld hebben als je rond 1999 op het wereld wijde web rondhing.

Ape Out

Jacco Peek

Vorig jaar had ik al twee van m’n favoriete games ooit gespeeld, dus wat dat betreft viel de eerste helft van 2019 voor mij een beetje tegen. Niet dat er geen goede games waren hoor. Ik heb bijvoorbeeld ontzettend genoten van Metro Exodus en Devil May Cry 5. Ook had ik niet verwacht dat The Division 2 zó goed zou zijn. Die game raakte op de een of andere manier de juiste rpg-shooter-snaar en heeft een prachtige wereld die verbazingwekkend gedetailleerd is. Verder moet ik Wargroove nog ff noemen. Ik ben er verdomd slecht in, maar het is een lekker strategiespelletje.

Devil May Cry 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Resident Evil 2. Ik was al een fan van het origineel en als er een remake van komt, dan is het soms maar afwachten of je de gameplay leuk vindt. Gelukkig was dat geen probleem voor me. Het speelde heerlijk.
 • Heb alleen new super Mario bros u, resident evil 2 en cuphead gespeeld. Alle drie fantastische games, maar cuphead steekt er wel bovenuit.
 • Ja voor mij is het Mortal Kombat 11.
 • Ik moet heel eerlijk zijn van de tot nu toe in 2019 uitgekomen games heb ik er maar drie gespeeld, en dat zijn World War Z, Mortal Kombat 11 en Kingdom Hearts III.

  En dan moet ik toch echt kiezen voor Kingdom Hearts III. wat was deze game een epische ervaring zeg. Op het moment dat ik de game opstarte, werd ik er gelijk ingezogen en bleef dan ook helemaal tot aan de end credits in to the zone. De game heeft alle verhaallijnen uit de serie perfect met elkaar verbonden en tot een epische conclusie gebracht ( en het verhaal ook erg duidelijk gemaakt) . Ik moet eerlijk toegeven dat ik tijdens end credits een paar tranen heb laten rollen.

  Gameplay is ook goed en leuk. Ten opzichte van de voorgaande delen is het net iets smoother al is het in grote lijnen nog steeds net zo clunky en ondanks het op sommige momenten frustrerend is, is het ook wel onderdeel van de charme van deze franchise. Waar ik alleen nog steeds geen fan van ben is het gummi ship gedeelte van de game, daar kreeg ik nog steeds de meeste frustratie.

  Een 9,5 dat is wat Kingdom Hearts III verdiend.
 • @Meta_coola
  Mand!
 • @bliXem

  Die game ken ik niet.
 • @bliXem

  Kom op BliXempie wat is Mand! nu voor game, ik ben echt zwaar geïnteresseerd.
 • @Meta_coola
  Is veel te lang, moet korter:
  https://www.youtube.com/watch?v=ypSKDY4Jp3g
 • @bliXem
  Geen echte reaguurder
 • @bliXem

  BliXempie ik vind het jammer dat je niet op m'n vraag reageert. Dus nogmaals wat voor game is Mand! ? Ik heb oprecht interesse in de game Mand!
 • @Meta_coola

  Ik denk dat ie bedoelt dat je terug in je mand moet na zo’n lange reactie. Maar moet je je niks van aantrekken. Hij reageert niet eens inhoudelijk op dit topic.
 • @Luigi1985
  Lekker belangrijk. Ik vind het wel een grappige opmerking. Iedereen regeert in een paar zinnen maar meta schrijft een lang stuk, de grap is dus goed op zijn plaats.
 • @blue_blade_3

  Ik vind het altijd wel grappig, had ik alleen gezegd Kingdom hearts 3 dan had men weer gekomen geef dan aan waarom dat zo is. Want ik normaal vind men altijd dat ik mijn mening ongegrond plaats en nu doe ik dat een keer en dan is het weer niet goed.

  Daarmee is dan voor mij ook wel gelijk bewezen dat wat ik doe fout is. Dus waarom de fuck zou ik mij dan aanpassen, en mijn posts/reviews anders gaan doen.
 • @Meta_coola
  1. Niemand zegt dat je iets fout doet (hier in ieder geval)
  2. Niemand zegt dat je je moet aanpassen n.a.v. je comment onder dit bericht
  3. Waarom nu weer zo'n verdedigende houding?
  4. Grapje moet kunnen lijkt me
 • @blue_blade_3

  Snap de grap wel hoor en vind t verder niet zo erg, maar Meta is super enthousiast ergens over en dan krijg je zo’n reactie. Straks heb je hier alleen maar reacties van een woord.
 • Days Gone en Sekiro Shadows Die Twice!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren