1. IG Q-&-A: Hoeveel games speel je daadwerkelijk uit?

IG Q-&-A: Hoeveel games speel je daadwerkelijk uit?

We leggen de redactie het vuur aan de schenen

Dit najaar verschijnt een bizarre hoeveelheid aan topgames, en ze zijn ook nog eens allemaal ontzettend lang. Als fanatiekeling wil je graag zoveel mogelijk spelen, waardoor het lastig is om games helemaal uit te spelen. Daarom vragen we deze week in de Q&A: Hoeveel games speel je daadwerkelijk uit?

Bert de Vries

Tenzij een game ramvol met bugs zit, speel ik 'm uit. Ik speel sowieso pas een nieuwe game als ik m'n huidige game heb uitgespeeld. Voorheen stopte ik steeds een willekeurige game in m'n console, maar ik merk dat je veel meer van games geniet wanneer je ze helemaal uitspeelt. Anders speel je maar een deel van dit en een stukje van dat, waardoor al die games niet de kans krijgen je te grijpen. Ik met wel toegeven dat ik dit principe niet toepas om mijn pc-games. Misschien moet ik die ook maar eens gaan uitspelen.

pc setup

Eline Oosterloo

Ik heb veel Originele Xbox-games en PS2-games die ik gewoon spaar. Daarnaast heb ik eigenlijk alleen games die ik wil spelen. Maar hoeveel van de games speel ik uit die ik opstart? Ik denk zeker wel de helft en daar ben ik eigenlijk best wel trots op. Soms zit er echter wel een grote pauze tussen de eerste helft en de tweede helft. Zo ben ik halverwege Persona 3 een paar maanden gestopt en pak ik het weer op.

persona 3

Dennis Mons

Veel te weinig, maar ook omdat ik soms games tussendoor speel voor werk en ik dan vervolgens 'vergeet' dat ik nog met een andere bezig was. En daarnaast is het ook enorm irritant dat je dan niet zo goed meer weet wat de controls precies waren, of waar je zat in een game. Eigenlijk zou ik dan weer helemaal opnieuw moeten beginnen, maar met echte grote games zoals BotW of een Assassin's Creed ben je ook weer 40 uur of meer verder. Da's zonde, maar dat betekent dus ook dat ik games gewoon laat liggen.

Zelda: Breath of the Wild

Wout van Aken

Toen ik nog lang moest sparen voor mijn games (Gamecube) speelde ik alles eigenlijk wel uit. Het ging mis toen ik DOTA 2 met vrienden begon te spelen, en korte (die uitliepen tot lange) speelsessies de voorkeur kregen boven een lange single player game. Ik ben van DOTA afgestapt, maar Heartstone en PUBG hebben een beetje het zelfde effect. Ik kies nu mijn singleplayer games zorgvuldig uit, en de paar die ik koop speel ik vaak ook wel uit (Ori and the Blind Forest laatst zelfs nog een 2e keer op 100% uitgespeeld). Maar ik moet ook bekennen dat ik The Legend of Zelda: Breath of the Wild nog steeds niet heb uitgespeeld. Misschien moet ik daar maar weer eens aan beginnen..

PUBG

Michel Musters

Lang niet alle games die ik koop in ieder geval. Gamewinkels hebben wel eens uitverkoop qua oude games. Zo waren er een aantal jaar geleden PS2- en Xbox-games voor een euro per stuk te koop, daar sla ik er dan meteen plus minus dertig van in, die ga ik echt niet allemaal spelen. Maar ik moet zeggen dat ik qua nieuwe releases wel veel games uitspeel tegenwoordig, meer dan vroeger. Sowieso probeer ik games die ik recenseer altijd uit te spelen. Deze maand heb ik bijvoorbeeld Assassin's Creed Odyssey en Spider-Man uitgespeeld. Laten we zeggen gemiddeld een grote nieuwe game per maand, schat ik.

Spider-Man

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ligt erbij mij aan de kwaliteit. Bijvoorbeeld nu met de Kingdom hearts remix bezig maar die ga ik niet uitspelen. Snap sws niet waarom mensen lyrisch over die eerste 2 games zijn buiten de herkenning van Disney is er niet heel veel tofs aan. Plus voordat je in deel 2 daadwerkelijk een Disney character tegenkomt ben je uren verder. Kh3 is hopelijk wel kwaliteit. Maar als een game goed is zoals Spiderman speel ik hem meestal wel uit. Of een game moet een slechte laatste missie hebben dan stop ik bij de laatste missie bijvoorbeeld bij Horizon zero dawn en Arkham knight gebeurt.

  Maar nu komen er in december wel heel veel games op mij af dat ik hoop dat ik ze allemaal uitspeel. Tr en Rdr2 wel. Ben alleen bang dat Odyssey niet ga uitspelen omdat ik met Origins vorig jaar ook na over de helft gestopt ben
 • @kaassoufleeisback

  Over Kingdom Hearts, het moet je ding zijn als je de HD collection speelt zonder dat je ooit de originele PlayStation 2 games hebt gespeeld dan kan ik best begrijpen dat de gameplay niet zo goed bevalt. Want laten we eerlijk zijn die gameplay is verouderd toendertijd kon het er nog mee door. Overigens is niet voor iedereen de Disney characters de aantrekkingskracht. Bij mij ( en dat is volgens mij bij nog wel meer mensen zo) was/is de aantrekkingskracht vooral dat Disney en Final Fantasy characters bij elkaar kwamen.

  Mijn advies overigens is sla de spin-off games over ( re chain of memories , birth by sleep)
 • @Meta_coola

  Ja sowieso ik ga hem inleveren en dan krijg ik voor 45 rdr2. Het Camera werk is dramatish. De besturing en de combat klunky. En de missies in de levels zelf ook niet heel spannend. Nee voor mij is de Disney herkenning echt het toffe. Heb niks met final fantasy

  Maar ik hoop dat deel 3 beter is. Over deel 2 die game begint ook erg slecht je bent de eerste 2 uur alleen met zo figuur domme dingen aan t doen voordat je Donald en Goofy tegenkomt. En bij deel 1 komen de mindere Disney werelden zoals Hereclus Tarzan en Alice in Wonderland als 1e zonde.
 • @kaassoufleeisback

  Laatste missie van Horizon niet interessant……
 • @Ardyn

  Nee nou niet interessant. Je vermoord die guy. Vervolgens mag je een horde dinosauriërs kapot schieten en daarna nog een boss op tijd. Dat is too much.
 • De laatste jaren speel ik eigwnlijk alles waar ik aan begin wel uit. Hoewel ik DQ7 hier nu heb liggen en twijfel of ik verder ga…
 • Ik heb een tijd gehad dat ik de games maar half speelde, naar sinds een paar jaar speel ik de meeste uit. Respect voor de mensen die overal platina voor halen, zo lang trek ik het nou ook weer niet met 1 game.
 • Games die ik oprecht leuk en interessant vind ( de games waar ik dus echt mega enthousiast over doe ;) ) speel ik altijd uit. Dus Alle J-rpgs die ik koop speel ik uit en de Assassin's Creed games speel ik ook allemaal uit en games als God of war en GTA speel ik ook helemaal uit. Maar er zijn ook zat games die ik niet uitspeel, voorbeelden zijn Horizon Zero Dawn , Kingdom Come Deliverance , Metal Gear Solid 5 , Assassin’s Creed Chronicles: Russia. De oorzaken daarvan lopen uit (bij deze voorbeelden respectievelijk) tot het krijgt mijn interesse niet te pakken, the buggy, een nieuwe interessantere game komt uit of de gameplay is te frustrerend kut.
 • Afhankelijk of het interessant genoeg blijft dan wel, maar mocht mij het echt niet boeien dan laat ik het mooi links liggen net als bijvoorbeeld Monster Hunter World - in hoeverre dit uit te spelen is natuurlijk. Vaak ga ik toch ook wel voor de platinum trophy, haal je toch net iets meer uit de game imo.
 • Hangt er natuurlijk ook vanaf wat je persoonlijk verstaat onder "uitgespeeld". Ik koppel het vaak alleen aan het hoofdverhaal en ik ga niet zo snel op zoek naar 200 voorwerpen zodat ik een achievement krijg.
 • Ik speel de meeste games die ik heb wel uit ja, in ieder geval het hoofddoel van het spel.
  Sommige games vergeet ik dan uit te spelen wegens school of dat ik spontaan interesse krijg in iets anders, Dragon Age: Inquisition na al die tijd nog steeds niet uitgespeeld.
 • Ik speel naarmate de jaren vorderen steeds minder uit. Kijk tegenwoordig liever films, series of anime.

  Gamen vergt concentratie en daar ben ik vaak na een lange school of werkdag te moe voor.
 • Speel iedere game uit die ik bezit…
 • Alles wat ik koop wel. Alle gratis plus games en zo bijna nooit
 • Ik speel heel erg veel verschillende games en merk dat ik weing incentive voel om dingen uit te spelen. Graag wil ik alles gespeeld hebben en kwantiteit staat dan boven kwaliteit.

  Toch is er een tijd dat ik veel uitspeelde en waar ik naar terug verlang, de tijd dat ik veel recensies schreef en de tijd dat ik een Nintendo-console bezat.

  Nu is het niet zo dat ik niks uitspeel, maar de uurtjes die ik heb zijn te weinig om alle games die ik wil spelen in te passen.
 • Meeste games speel ik wel uit. Enige games die daar buiten vallen zijn de gratis games of games die ik met Steam sales heb gehaald. Ik zou het niet vreemd vinden als meerderen hier last van hebben
 • Bij mij is het altijd zodat ik halverwege een game vast zit, zo zit ik vast in The Division,. Tombraider, Gears of war 1. Eigenlijk zoet ik een forum of discord waar voor elke tips staan zodat je verder komt als je vast zit.
 • @darroox Met Google moet je een heel eind komen toch??
 • Tegenwoordig speel ik denk ik 80% van de games die ik aanschaf uit. Eerder kocht ik te vaak een nieuwe game en dan liet ik de vorige toch onbewust liggen. Daarnaast kreeg ik vaak reviewcopy's waardoor ik echt overloaded was.

  Nu de games eerst uitspeel, voordat ik een nieuwe koop, heb ik wel een grote lijst met games die ik graag wil spelen. Echter moet ik me er maar bij neerleggen dat ik ze niet allemaal kan spelen. Ik speel nu gewoon lekker op m'n gemak de games uit en zie daarna meestal wel wat ik vervolgens koop.

  Als een game me niet bevalt, verkoop ik m meestal weer, maar dan speel ik m vaak ook niet uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren