1. IG Q and A: Aan welk gamerelateerd item heb je het meeste geld uitgegeven en heb je daar spijt van gehad?

IG Q and A: Aan welk gamerelateerd item heb je het meeste geld uitgegeven en heb je daar spijt van gehad?

Money, money, money

Wij vroegen ons deze week af aan welk gamerelateerd item; game, console, merch, etc, wij het meeste geld aan uit hebben uitgegeven en of iemand daar spijt van heeft gehad en daar kwamen allerlei verschillende antwoorden uit.

Bert de Vries

Digitale games. Verreweg het grootste deel van mijn gamecollectie is digitaal. Daar baal ik elke dag meer van. Het zal door de jaren heen om een behoorlijke smak geld gaan. Hoeveel precies, dat wil ik niet eens weten. Het punt is: ik had al die digitale games nu veel liever in mooie hoesjes gehad. Ik heb een hele lange periode gedacht dat fysieke console games vooral lastig waren: ze nemen zo veel ruimte in, zijn over het algemeen duurder dan hun puur digitale varianten en je gooit ze later toch weg. Maar hoe ouder ik wordt (30, op dit moment) hoe trotser ik word op mijn kekke collectie consoles en games. PC games boeien me niet zo (die heb ik alsnog liever digitaal) maar ik ben druk bezig om de schade in te halen en zo veel mogelijk console games toch in een mooi doosje aan te schaffen.

Dennis Mons

Ik heb een tijd lang me helemaal ziek gespaard om de Neo Geo van een vriendje van me over te nemen. Die knul had achterlijk rijke ouders (hij had zelf ook een crossmotor waar ik af en toe op mocht karren) en in plaats van een Mega Drive of SNES kreeg die knul dus een Neo Geo die toen 650 dollar kostte (prijs in guldens is met echt ontschoten). Ik was strontjaloers want als je daarop speelde, was het net alsof je een arcadekast in huis had. Hij deed er op een gegeven moment helemaal niets meer mee en ik kan hem toen voor 200 gulden kopen dankzij mijn krantenwijk en bollenpellen. Maar ook ik was er snel op uitgekeken, want de prijzen van de games waren ook belachelijk hoog. Best een beetje spijt van gehad dus.

Marcel Vroegrijk

Dat moet de Wii U geweest zijn, tot twee keer toe. De eerste keer had ik ’m niet vooraf besteld, maar begon het de dag voor lancering toch weer te kriebelen en moest en zou ik ’m in huis halen. Ik kon op wonderbaarlijke wijze nog een exemplaar regelen via de plaatselijke gameshop en heb de hele dag samen met de eigenaar van de winkel het pakket zitten volgen. Na het installatieproces heb ik de Wii U echter amper meer aangeraakt en op een gegeven moment maar verkocht. Tot ik een keer vrienden over de vloer had voor een heel weekend. Ik ging even de deur uit voor boodschappen en kwam terug met een Wii U, inclusief Mario Kart 8 en Super Smash Bros, want dan konden we lekker samen gamen. Uiteindelijk hebben we twee dagen lang alleen maar The Binding of Isaac op de PS4 gespeeld.

Eline Oosterloo

Voor de verzameling wilden mijn vriend en ik graag Earthbound hebben voor de SNES. Natuurlijk is hij nooit in Europa uitgekomen, dus is de game nog vrij duur. Op Marktplaats zagen we de NTSC-versie voor 90 euro (cartridge only). Niet weinig geld, maar wel een koopje voor die game! Enthousiast maakten we het geld over en je raadt het al: hebben we de cartridge nooit gekregen. Hadden we de 90 euro net zo goed door het toilet kunnen spoelen. Hopelijk koopt de oplichter er Haribo-snoepjes van en stikt hij erin.

Jacco Peek

In 2016 kwam de PlayStation 4 Pro uit en ik kan het absoluut niet hebben als ik niet de laatste console heb. Ik heb destijds gebruikgemaakt van een inruilactie, waarmee ik de helft korting kreeg op de 399 euro die de Pro destijds kostte. Maar ondanks dat een aantal games wat beter draait op de opgepompte console haal je er toch het meeste uit met een 4K-televisie. Dus, toen ik eenmaal genoeg geld had gespaard voor een fatsoenlijke Ultra HD-televisie, heb ik die ook maar gekocht. Hoewel hier ongeveer tien maanden tussen heeft gezeten, was de schade toch zo’n 1110 euro.

PS4 Pro

ARRAN WINMAI

Als kaartspellen meetellen, dan Magic: The Gathering. Toen ik nog op de middelbare school zat speelde ik regelmatig toernooien en daar moest je wel wat geld voor neerleggen. Als je een beetje je collectie bij wil houden wordt het aardig duur. Zeker omdat ik geen baantje kreeg, dus praktisch al mijn zakgeld ging naar het kopen van kaarten en het spelen van toernooien. Ik heb zelfs nog wat gewonnen t-shirts thuis hangen als bewijs.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

 • De SNES Advantage controller… In de etalage was die super vet, dus na heel lang sparen hadden mijn broertje en ik die gekocht voor heel wat guldens. Helaas bleek snel hoe gigantisch onhandig dat ding was en werd het vaak ruzie wie niet die controller moest gebruiken!

  http://nintendo.wikia.com/wiki/Super_Advantage
 • Mario's time machine voor de SNES. Had een Amerikaanse SNES thuis en was gek op Mario als 6 jarige dan is tijdreizen met Mario helemaal geweldig. Goh, wat zaten we daar naast. Alleen maar surfen op een zee als je het verkeerde jaartal/plaats indrukte en als je eindelijk iets goed had, kreeg je al snel een vragenlijst om in te vullen. Succes als 6 jarige zonder Engels.
 • @El hunterr

  Dat is wel echt een miskoop te noemen ja. Ik had zelf ooit "Mario is Missing!" voor de Nes gehuurd, bij de plaatselijke videotheek. Die is van dezelfde makers (niet Nintendo zelf), maar is ook amper een Mario-game te noemen. Heel herhalend, Engels niet kunnen lezen en veel te kort. Het spel was zelfs zo snel klaar, dat ik niet kon geloven dat dit alles was.

  Niet gekocht gelukkig, maar zo wel: pure miskoop. ;)
 • Kopen heb ik vaak geen spijt van, wel van verkopen. Zo heb ik ooit mijn GameCube laten vallen waardoor de memory card kapot was gegaan. Ik en mijn broer hadden toen liever een ps2 en hebben de GameCube inclusief games toen verkocht. 2 jaar later wou ik echter weer graag Mario kart double dash spelen met mijn ouders (die vonden die game helemaal geweldig) en had ik erg veel spijt dat we toendertijd de GameCube verkocht hadden.

  Gelukkig had ik een Wii thuis staan en heb ik Mario Kart DD, Zelda WW en Metroid Prime 2 opnieuw gekocht inclusief 4 GameCube controllers.

  Toen heb ik besloten nooit meer consoles te verkopen.
 • World of Tanks daar heb ik honderden euro's in gespendeerd…!
  Ik moest al die grote tanken hebben en nu doe ik er niks meer mee.
  Nou ja misschien binnenkort weer even opstarten..
 • @deftones
  Honderden euro's in 1 game? Ik snap oprecht niet waarom je zoiets zou doen. Zelf heb ik ook redelijke wat geld in destiny gestopt (alleen DLC's dus geen micro transacties), maar honderden euro's vind ik wel echt overdreven.
 • @blue_blade_3

  Ja dat snap zeker maar ik ben een groot liefhebber van tanks…
  Het is altijd al een obsessie van mij geweest..
 • Switch is wel een dure aanschaf geweest.
  Switch, Zelda, Mario en rabbits, Mario odysee, xeonablade, Bomberman, en dan nog een 10 stuks download indie games.
  Samen zou dat ongeveer een 700 euro zijn in totale aanschaf.
  Geen spijt van overigens.
  Misschien totaal niet het duurste, want als totaal heb ik het meeste aan GameCube en games uitgegeven, maar dit is maar in 1 jaar en dat is sinds de GameCube ook niet meer gebeurd.
 • @watashi wa maurice desu.

  Haha, maar dat is juist een goede aankoop. Gaat om echt de grootste misser ooit, waar je achteraf van denkt: wat een miskoop van de eeuw. :)

  Ondanks ik een grote Nintendo fanaat ben, waren mijn grootste miskopen op de PC. Zo was er o.a. een "Ace Ventura" game die ik toen graag wilde hebben. Hij was wat aan de prijs, maar bleek uitverkocht toen ik hem wilde ophalen. Hij werd bijbesteld en eind van de week was hij binnen en kon alsnog opgehaald worden. De verwachting lag dus hoog.
  Thuis geïnstalleerd merkte ik al snel een nadeel: het was niet leuk! Misschien had het een reden, dat de Ace Ventura cartoon nooit op TV was in Nederland. De films vond ik wel allebei leuk. De eerste dag ook meteen vastgelopen op een puzzel, die ik zonder internet niet opgelost kreeg. Er moest een compleet random combinatie worden gebruikt, die nergens te achterhalen viel in het spel zelf. Iets wat ik echt haat in games (het matige "Escape from Monkey Island" had ook van zulke puzzels, waardoor ook dat een miskoop voor me was: minste deel in de serie!) Veel later kon ik de oplossing zoeken op een website, maar toen was de interesse wel ver weg.

  Een andere game die ik graag wilde, maar wat een miskoop was geweest, is "Earthworm Jim 3D". Gelukkig gaf een vriend me die als kopie, zodat ik geen cent hoefde te spenderen aan dat wrak van een spel.
 • Adams Family voor C64. Twee maanden gespaard, 10 minuten gespeeld. Toen maar weer Pirates opgestart.
 • Adams Family voor C64. Twee maanden gespaard, 10 minuten gespeeld. Toen maar weer Pirates opgestart.
 • Ik heb wel op een punt gestaan om een 'domme' aankoop te doen…
  Conker's Bad Fur Day voor de N64 kopen voor 275 euro.
  Ik twijfel nog steeds :)
 • NES Mini.
 • @Rutgie


  Of je die games nu speelt of niet het is toch een mooie aan winst voor je game collectie?. of hecht je daar geen waarde aan?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren