1. IG Q and A: Full games geport naar mobiel: Waarom wel of niet postief?

IG Q and A: Full games geport naar mobiel: Waarom wel of niet postief?

Mobile-gaming; yeah of mweh?

Deze maand verschenen er zowel een mobile-port voor Fortnite, als Fortnite: Battle Royale, en PlayerUnknown's Battlegrounds, als PUBG Mobile, in Nederland. Naar aanleiding van deze releases vroegen wij ons af of full games juist wel of niet geport kunnen worden naar mobiele apparaten. Laat vooral in de comments weten wat jouw mening over deze stelling is.

Eline Oosterloo

Ik ben er niet op tegen, maar het interesseert me eigenlijk ook niet. Dat komt omdat ik graag mijn zoals ik dat noem ‘quality game time’ zo veel mogelijk weg ben van apparaten die ik gebruik voor werk en sociaal contact. Eigenlijk ben ik iemand die op heel ouderwetse manier platformen van entertainment graag gescheiden hou van platformen die ik gebruik voor (sociale) verantwoordelijkheden. Dat met elkaar mengen maakt mij niet bepaald gelukkig en daarom is het niet zo voor mij.

Dennis Mons

Normaal gesproken ben ik nooit echt fan geweest van mobile games, maar ondertussen is de hardware zo goed dat het veredelde 'gameconsoles' zijn geworden. De manier van besturen, bijvoorbeeld met touch screen, kan me nog steeds niet bekoren, maar aan de andere kant zijn er genoeg accessoires die gamen op mobiel echt prima maken, zeker als je je toestel ook nog eens aan een tv hangt. Ik vind het dus wel een positief iets dat game-uitgevers hun volledige games ook op dat platform uitbrengen en vind het zelfs jammer dat zoiets niet snel zal gebeuren voor typische Xbox, Nintendo of Sony-games. Aan de andere kant: ik heb vroeger een Xperia Play-telefoon gehad (en dat werkte verrassend goed) en natuurlijk komt Nintendo met Mario Kart Tour. En los daarvan: Asus heeft zelfs een mobieltje uitgebracht die gericht is op gamen. Mm, het zou wat zijn als we zelfs de N-Gage 2 zouden krijgen, nu Nokia zo lekker nostalgisch bezig is. We'll see.

Mario Kart Tour

Jacco Peek

Ik ben behoorlijk paranoïde als het gaat om dataverbruik en batterijduur, dus ‘zware’ mobiele games zijn niet voor mij. Sowieso is de besturing natuurlijk niet optimaal, al wil ik best geloven dat een PUBG of Fortnite op mobiel absoluut leuk kan zijn. Zeker mensen die normaal niet in aanraking komen met dit soort games krijgen wellicht de smaak te pakken en gaan misschien wel rondkijken voor een console of pc. En dat lijkt me een goede zaak.

Fortnite Mobile

Arran Winmai

Ik hou zeker van handheld gamen. Zo vind ik Pokémon bijvoorbeeld helemaal fantastisch en in de trein speel ik regelmatig even een potje Hearthstone tussendoor. Toch heeft handheld-systemen zekere nadelen en voor mij is de belangrijkste daarvan de batterijduur. Nu is het voor de 3DS of Switch voor mij acceptabel, omdat ik die enkel gebruik om op te gamen, maar voor mijn mobiel vind ik het toch even een tikkeltje vervelender. Ik merk al na een paar potjes Hearthstone al dat mijn accu aanzienlijk achteruit is gegaan en ik wil dat ding niet continu opladen. Daarom hou ik persoonlijk gamen en mijn mobiele telefoon, in ieder geval tot er aanzienlijk betere accu's zijn, liever gescheiden.

RollerCoaster Tycoon Switch

Pablo Bool

Je moet zelf weten of je er aan wilt wagen, maar ik heb het er eerlijk gezegd niet zo mee. Ik ben best wel conservatief als het aankomt op de vraag, hoe je een game moet spelen. Het kloten met je duimen op een touchscreen wat ten koste gaat van je gezichtsveld is voor mij een dooddoener. Daarnaast is een duidelijke afscheiding tussen besturing en beeldscherm voor mij essentieel. Ik wil niet naar alle twee kijken. Dit doet af van mijn immersieve game ervaring, omdat de realisatie kan inslaan dat ik de game aan het besturen ben en het niet allemaal vanzelf gaat. Dat kan liggen aan het gebrek van mijn inlevingsvermogen of aan het feit dat ik gewoon opvallende handen heb.

Bob van der Laan

Zelf speel ik niet veel games op mijn mobieltje en vind ik ook dat het ook niet echt als gamen kan omschreven worden. De enige game dat ik op mijn mobiel speel is Football Manager 2018. Dit omdat het op mobile een stuk overzichtelijker en makkelijker te spelen is. In PUBG Mobile heb ik een aantal potjes gespeeld, maar het overtuigde mij niet echt. Ik denk dat dit hetzelfde geval zal zijn bij de mobile-port van Fortnite: Battle Royale. Het maakt mij daarom ook niet erg veel uit als een full game naar mobile geport wordt of niet.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

  • Vooral de batterij "verspilling" vind ik het probleem. Ik heb toen Pokémon Go uitkwam dat een aantal weken gedaan en nu is de batterij van mijn telefoon erg achteruit gegaan en wordt mijn telefoon ook erg snel warm. Dit is natuurlijk wel grotendeels mijn eigen schuld i.v.m. het vele gebruik van een powerbank, maar toch komt het ook door mobile gaming.

    Achja, als anderen zich ermee vermaken vind ik het allemaal prima. Ik hou het wel lekker bij mijn 3ds.
  • Mijn grootste probleem is dat het pay to play model van mobiel is doorgedrongen tot de full price echte games dus voor wat dat betreft is deze relatie toxisch.
  • Leuk om wel is een kort spelletje te spelen voor 5-10 min per dag op de telefoon wat ik al doe met Tales of the Rays.

    Gebruik me telefoon als PC en zonder powerbank doe ik er 24 uur mee. Heb vorige week wel PUBG geprobeerd werd wel 4e maar koste al snel 20% van me accu. Hou het lekker bij mails en internetten.
  • Ik vind gamen op je mobiel gewoon kut. Hou het lekker bij mijn consoles en laptop voor het gamen :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren