1. IG Q en A: Als je een gametattoo moet zetten, wat zet je en waar op je lichaam?

IG Q en A: Als je een gametattoo moet zetten, wat zet je en waar op je lichaam?

Zelda, Red Dead Redemption, SplinterCell en Pokémon

Ook deze week stellen we weer een vraag aan de redactie. Dit keer voor de verandering eentje die niet over nieuws gaat. Vergeet niet in de comments te delen wat voor gametattoo jij zou laten zetten en waar!

Michel Muster

Ondanks dat ik het erg goed bij mij vind passen, heb ik nog altijd geen tattoo. Ik zou wel een mooie sleeve willen, maar blijkbaar heb ik met mijn geld toch telkens andere prioriteiten. Als ik eerlijk ben zou ik dan niet zo snel een tatoeage van een game nemen. Maar erover mijmeren is natuurlijk prima. Moest ik dus toch een gametattoo laten zetten, dan zou ik gewoonweg gaan voor mooie art gerelateerd aan mijn favoriete games, waar het voor de gemiddelde persoon (lees: niet-gamer) niet per se duidelijk is dat het om een gametattoo gaat. De Triforce uit Zelda bijvoorbeeld, of een abstracte illustratie uit Rez, ik noem maar wat.

Dennis Mons

Ik ben een groot fan van tatoeages en heb er nu zes (waaronder een Star Wars Empire-logo en "Hier staat iets in het Japans" in het Japans), maar daar moeten er wat mij betreft zeker nog een paar bij komen. En er is een hele dikke kans dat in ieder geval één gamerelateerd word. Zelf zou ik het heel dope vinden om een sleeve te nemen in een bijzondere stijl (zoals Trash Polka) met allemaal personages en onderdelen uit games die ik fantastisch vind: van Mario en Tetris, tot SplinterCell en Red Dead (ja die game heeft nu wel een heel speciaal plekje in mijn hart). Dus sparen geblazen! Oh en mocht je niet weten wat Trash Polka is: deze GoT-tattoo is er een vet (vind ik) voorbeeld van.

tattoo

Geert de Wekker

Ik heb twee tatoeages, die mij inspireren en kracht geven, zoals de raaf op mijn schouder. Dieren tatoeages vind ik het tofste en als ik een game tattoo moet zetten zou dat een pokémon zijn in traditionele stijl, als een Makuhita, Hitmonchan of Gogoat. Echte vechters en krachtpatsers die nooit opgeven en elke dag weer alles geven. Deze tatoeage zou me dan helpen met doorzetten en assertiviteit. Pokémon is al vanaf de start mijn game geweest en heeft zo'n positieve en inspirerende invloed op mijn leven dus zou alleen maar gepast zijn.

pokemon

Lars Cornelis

Ik denk niet dat tatoeages aan mij besteed zijn. Maar als ik een tattoo zou moeten nemen, doe mij dan maar het Halo-logo. Op m'n rechter arm, inclusief release datum. Als dat bevalt kan ik dan altijd later nog uitbreiden met een tatoeage van Grand Theft Auto op m'n linker arm.

lars

Jacco Peek

Los van de boskrekel op mijn arm heb ik niet zoveel met tatoeages. Soms denk ik er wel over om er een te nemen, maar ik zou geen idee hebben wat. Als ik écht een game-gerelateerd plaatje moest laten zetten, dan maar iets van The Witcher of Pokémon. Denk aan een Pikachu-staart op m’n rug of met koeienletters ‘gotta catch ém all’ op m’n borst. Zonder dollen vind ik de tatoeages van Atreus uit God of War erg gaaf. Ze zijn lekker subtiel en die Noordse runen staan ontzettend mooi vind ik.

God of War

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Van de 12 tatoeages die ik heb zijn er 2 game gerelateerd.

  Namelijk een variatie op het Assassin's Creed logo op m'n linker onderarm.

  https://i.postimg.cc/NMSdjpq2/10151188-1208542265826827-8637522992560653414-n.jpg

  En Griever van Final Fantasy VIII op m'n rechter onder arm.

  https://i.postimg.cc/9fYZB5S4/DSC-0275.jpg
 • Hoewel ik het af en toe wel mooi vind, vind ik het ook doodzonde vanmijn lichaam. Interesses veranderen nog wel eens. Dus voor mij is een achtergrond op de telefoon wel genoeg.
 • @robertflappie
  Mee eens. Daarnaast vind ik je lichaamsbouw ook erg belangrijk bij een tatoeage. Als je (net als ik) niet bepaald een breed postuur hebt, dan vind ik een tatoeage al meteen een stuk minder tof. Maargoed, ieder zijn ding.

  OT: als ik een tatoeage zou nemen zou het Pokémon of Zelda gerelateerd zijn.
 • @blue_blade_3
  Ik zou trouwens Nintendo opmijn voorhoofd laten zetten
 • @robertflappie

  Ik vind het ook zonde. De huid is een van je mooiste organen, je visitekaartje naar de buitenwereld bovendien. En wat mensen vaak vergeten is dat tatoeages ongezond zijn en niet mooi oud worden (met name als je lichaamsbouw verandert).

  Ik heb persoonlijk erg veel moeite om waardering op te brengen als iemand weer eens loopt op te scheppen over een tattoo. Ik heb nog nooit iemand gezien waarbij ik dacht 'ik vind jouw tattoo een verrijking'.
 • @barton

  Het gaat sowieso al fout als je tatoeages zet voor andere mensen. Ik heb mijn tatoeages enkel laten zetten voor mij zelf (en ondanks de huid van zichzelf al mooi is vind ik mijn huid nog mooier door bijvoorbeeld de evil dead tatoeage die ik heb) en wat een ander er van vind boeit mij geen ene fuck. Tuurlijk ik draag wel mouwloze shirts en korte broeken waardoor de tatoeages 100% zichtbaar zijn (maar ook zonder tatoeages zou zulke kleren dragen )

  En op m'n werk zijn m'n tatoeages ook vol in beeld, maar we leven dan ook niet meer in 1950 en tatoeages zorgen er echt niet voor dat ik slechter werk en ben dan mensen zonder tatoeages.
 • @barton
  Sommige tatoeages vind ik wel tof. Waar ik wel echt een hekel aan heb zijn mensen die een tatoeage zetten omdat ze "iets ergs hebben meegemaakt". Dan gaan ze vaak een lul verhaal ophangen over hun problemen. Dat voelt voor mij net als veganisten die bij elk gerecht moeten zeggen dat ze geen dierlijke producten kunnen eten.

  Lekker voor jezelf doen, en voor jezelf houden denk ik dan.
 • @blue_blade_3

  Mee eens, tuurlijk mag een tatoeage een betekenis hebben (de meeste van mijn tatoeages hebben ook een betekenis) maar ik zeg er meestal niks over behalve als mensen er om vragen dan geef ik een minuscule samenvatting over waarom ik juist die tatoeage heb laten zetten.
 • @blue_blade_3

  Ik heb zelf geen dergelijke tattoos maar ik vind dit echt een respectloze reactie.
  Het is een reactie op iets wat mensen hebben meegemaakt en het kan mensen helpen te verwerken of iets af te sluiten. Het kan daarmee dus onderdeel zijn van een verwerkingsproces.
  Het is niet aan jou om te oordelen over hoe mensen iets verwerken.

  En de vergelijking met veganisten gaat helemaal krom. Die hebben namelijk een bepaalde levenswijze/filosofie. En wanneer zij die willen uitleggen of uitdragen heeft dat dus echt helemaal niks met bovenstaande te maken.
 • @Bezherk
  Ik denk dat ik mezelf verkeerd verwoord heb dan.

  Wat ik bedoel is dat ik het irritant vind als mensen je constant moeten confronteren met een keuze die ze maken. Ik vind het geen enkel probleem als mensen een tatoeage nemen om een bepaalde reden, maar geef die reden dan (net als meta) alleen aan wanneer mensen erom vragen. Vandaar de vergelijking met veganisten. Die zijn vaak (niet allemaal natuurlijk) geneigd om het er constant over te hebben.

  Vandaar mijn laatste zin; lekker voor jezelf doen, en voor jezelf houden.
 • @barton

  … "Ik heb nog nooit iemand gezien waarbij ik dacht 'ik vind jouw tattoo een verrijking"…

  Er zijn ook maar echt weinig mensen die een tattoo laten zetten voor anderen en er dan ook maar iets om geven wat anderen ervan vinden. Het is normaal gesproken en in de meeste gevallen juist een persoonlijke verrijking en dan geeft het, zoals Meta aangeeft, echt geen donder wat een ander er van vindt.

  En als dat toch zo zou zijn:

  Juist omdát je huid een visitekaartje naar de buitenwereld toe is, zou men er voor kunnen kiezen om een tattoo te laten zetten. Veel mensen kiezen er voor om een tattoo te laten zetten die een persoonlijke betekenis, boodschap of levensvisie uitbeeldt.
 • Daarbij komt dat tatoeages niet per definitie ongezond zijn. Ik heb toen ik m'n 9de tatoeage heb laten zetten (wat toevallig m'n assassin's creed tatoeage is) de zelfde dag nog een bloed onderzoek etc moeten laten doen ( voor iets ongerelateerde aan de tatoeages ) en er kwam niks uit dat ik rare en gevaarlijke stoffen had in m'n bloed door het tatoeëren.
 • @Meta_coola

  Je weet dat bloed niet op alles wordt getest, maar dat er een specifieke vraagstelling bij wordt gedaan?
  Daarbij komen bepaalde carcinogene stoffen bij zonexposie vrij en is de kleurstof slecht voor je nieren. En er is waarschijnlijk nog heel veel wat we niet weten over tatoeages en gezondheid.
  Daarnaast heb je ook nog allergieën, huidproblemen en infecties en kun je moeilijker in een MRI.

  Wil niet zeggen dat je er ook per se ziek van wordt, of dat je je erdoor moet laten weerhouden, maar er zijn wel degelijk risico's.

  Verder vind ik het helemaal prima dat jullie wel van tattoos houden. Ieder zijn mening, dit was de mijne.
 • Als ik ooit een tattoo zou zetten van een game is het, lekker origineel, Bubsy van Bubsy 3D.
  Nee joke, ik zou waarschijnlijk de Triforce zetten. Zelda is mijn favoriete reeks, en bezorgd mij sinds ik al klein kind ben heel veel plezier.

  Anders zou ik Umbrella(Resident Evil) of Phantom Thieves(Persona 5) zetten, maar dat zou dan meer voor de liefde van de desbetreffende genres(Survival-Horror/JRPG) zijn.
 • Ik zou op mijn been
  Van ezio auditorre plaatsen.
 • @Tepelstreeltje

  Kan idd heel erg awesome zijn.
 • @Meta_coola Jazeker…had ook al een navraag gedaan ervoor bij een bekende die tattoeerd maar oef dat kost wel wat vanwege de details van ezio zijn armour en hidden blade en alles eromheen en zou ook paar weken duren voordat ie dan klaar is.

  kijk deze had ik in gedachten
  ezio auditorre AC brotherhood pose
 • @Tepelstreeltje

  Oef das er idd eentje waar veel detail bij komt kijken.

  Tattoos zijn inderdaad geen goedkope uitgaven maar je krijgt er dan ook wel iets heel erg cool/mooi voor terug.
 • @Meta_coola Dat is zeker waar wat je zegt.

  maar jammer genoeg door mijn levevs omstandigheden is dat voor mij nu niet haalbaar wie weet ooit wel :)

  maar even wat anders laast las ik een artikel op IG die geschreven ws door Dennis Mons over het cosplay in DCC.

  En jij reageerde erop dat je ooit eens een cosplay outfit had gemaakt samen met je pa maar dat je door de ervaren cosplayers af werd gekraakt.
  Ik ben benieuwd wat je had gemaakt.
  Ben namelijk sinds vorig jaar sep begonnen met het maken van een eigen foam armour van deathstroke die ik wil gaan dragen bij gamescom en de hoofd helm heb ik zelf getekend,uitgeknipt,in elkaar gezet en gelijmd.
  De rest van de onder delen heeft mijn pa uitgetekend want die is een ervare tekkenaar dus kon ik hem mooi gebruiken maar ik knip alles eruit en plak en ziet er best goed uit voor een groentje.
 • @Tepelstreeltje

  Dit

  https://i.postimg.cc/vBsp5sYB/20190420-110208.jpg

  https://i.postimg.cc/50DbxngQ/20161021-164150.jpg

  Ash Williams z'n pak van the evil dead films.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren