1. IG Q en A: Ben je klaar voor/geïnteresseerd in een nieuwe versie van de Switch?

IG Q en A: Ben je klaar voor/geïnteresseerd in een nieuwe versie van de Switch?

Of heb je überhaupt geen ervaring met de Switch?

Deze week dook het gerucht op dat er een goedkoper en duurder Switch-model op de markt komen. Ben je klaar voor/geïnteresseerd in een nieuwe versie van de Switch?

Michel Musters

Het is afhankelijk van heel veel factoren. Ten eerste moet het erg makkelijk zijn om de content op mijn oude Switch naar de nieuwe Switch over te zetten. Nog beter zou zijn als ik ze beiden kan blijven gebruiken, met gedeelde savefiles en ga zo maar door. Maar dit lijkt me sterk. De nieuwe handheld-Switch, als hij echt bestaat, doet mij niet zoveel, want ik speel de huidige Switch eigenlijk altijd op mijn televisie. Een krachtigere Switch heeft mogelijk mijn interesse, maar ook hier is het afhankelijk van hoeveel krachtiger hij dan precies is. Ga ik er überhaupt iets van terugzien in games op mijn televisie? Daar hangt het van af.

Nintendo Switch

Romée Scholten

De laatste tijd heb ik steeds meer getwijfeld over het wel of niet kopen van een Switch, maar ik kom eigenlijk altijd op hetzelfde uit. Ik vind het toch wat duur. Mocht er sprake zijn van een goedkopere versie, dan ga ik hier nog goed over nadenken, maar voor nu kan ik met zekerheid zeggen dat een Switch niet echt mijn ding is.

nintendo switch kopen

Arthur van Vliet

Ik was op meerdere momenten één klik verwijderd van het bestellen van een Switch, maar telkens hield ik me toch in. Met een goedkopere Switch durf ik de gok waarschijnlijk wel te wagen. Het apparaat komt inmiddels met een heerlijk portfolio aan games, waarvan ik het eigenlijk niet kan maken om ze te missen. Laat maar komen dus!

Nintendo Switch

Jacco Peek

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik vind de Switch eigenlijk net iets te groot. Een compacter model lijkt me ontzettend fijn en voor een zachtere prijs ben ik daar zeker voor in de markt. Anderzijds vind ik een snellere versie ook heel aantrekkelijk, zeker als de batterijduur langer is en bepaalde games net wat beter draaien. Als ik mezelf een beetje ken ruil ik mijn Huidige Switch om voor de ‘betere’ versie, ervan uitgaande dat ze er komen. Het gerucht komt van de WSJ en Eurogamer, dus het zal wel goed zitten.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Een inruil aktie zou ik niet kunnen weerstaan denk ik, maar zo niet ben ik heel tevreden met deze Switch. Ben wel benieuwd in hoeverre de graphics en performance er op voorruit gaan.
 • Als het meer dan een uur battery life zal geven. Misschien overweeg ik het dan, maar op dit moment zeker niet. Al heb ik nogsteeds last van de Battery bug met incorrecte %.
 • @ShadowhunterrX

  Meeste charges gaan 3 uur mee verschilt per game en settings natuurlijk. In airplane mode (eigenlijk een must als je toch geen internet gebruikt op dat moment) is het een aantal uur langer.

  Voor de nieuwe switch verwacht ik geen betere batterylife tenzij de chips zuiniger worden. De batterij in de switch is al gigantisch en wordt alleen groter als het systeem zelf ook groter wordt.

  Over de bug:
  De battery meter bug is al 2017 gefixed tijdens update 3.0 oid.
  Je moet echter de batterymeter wel zelf opnieuw syncen. De stappen staan op de website van Nintendo.

  Werken die stappen niet na een aantal pogingen heb je gewoon een defecte Switch…
 • @Ramirez
  Das gewoon hard reset van de batterij en da heb ik al genoeg gedaan ;). Toch bedankt voor je advies :).
 • Hmm krijg soms dooie vingers (metname de duim) na langer spelen. Iets comfortabeler in de hand ze best prettig zijn, soort handgrips ofzo. Voor de rest dik tevreden ;)
 • Ja: indien de uitvoering van het plastiek beter is. Ben geen fan van mat plastiek. De allereerste 3DS weerstaat de zweethanden beter dan alle andere 3DS-en en de Switch.

  Ja: Indien de resolutie standvastiger is in handheld-modus: games zoals Crash Bandicoot, Xenoblade en Toad zijn in mijn ogen iets te blurry.

  Opzich kan het ook geen kwaad als ze voor 100% handheld modus gaan. Krachtiger met dezelfde resolutie zodat games die nu ondermaats draaien er scherp gaan uitzien.
  (Een beetje het Xbox One S en X verhaal op een 1080p teevee.)

  Nee: indien de bouwkwaliteit even slecht is als de 2DS XL.
 • Nee. Als ik hem niet voor min verjaardag had gehad, had ik hem nog niet. Door de te hoge prijs. Ook ik speel alleen op TV en een goedkopere handheld versie will ik dus sowieso niet. De verbererde versie zal Dan nog eens duurder zijn. Dus een dikke nee!
 • Ja, heel geïnteresseerd. De Switch vind ik al super, en een upgrade zou zeer welkom zijn. Ook omdat mijn Switch nu staat te verstoffen, omdat ik maar een hele kleine sortering games leuk vind op de Switch. Door een upgrade zullen 3th party games misschien ook beschikbaar worden voor de Switch. Waardoor dus meer keuze. En…het zou wel erg tof zijn als de krachtigere Switch 4k af zou kunnen spelen. Wellicht niet met alle toeters en bellen die de PS4pro en XBOXoneX op het scherm kunnen toveren, maar dit zal zeker mooi tot uiting komen. Zelda BOTW in 4k, dynamic lightning etc? Dat zou toch waanzinnig zijn!

  En - ik heb daar best wat geld voor over ;-)
 • Ik kijk vooral uit naar het robuustere budget model.

  De switch is nou niet echt een apparaat om aan kids mee te geven en ik heb er 3. Als het budgetmodel zo kidsproof is als de 2ds was is dit ideaal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren