1. IG Q en A: Hoe beleef jij de E3 en heb je E3-tradities?

IG Q en A: Hoe beleef jij de E3 en heb je E3-tradities?

Een uitstekende vraag, zo kort prE3

De E3 komt steeds dichterbij en voor gamefans wordt het steeds spannender. Ook voor ons is het natuurlijk een erg belangrijke periode en daarom vroegen we aan onze redactie: Hoe beleef jij de E3 en heb je E3-tradities? En hoe zit dat eigenlijk met jullie? Laat het ons weten in de comments.

Michel Musters

Wanneer ik er zelf niet rondloop sluit ik mijzelf een week op op mijn kantoor en schrijf ik gedurende de persconferenties nieuws. De livestreams op het grote scherm, schrijven op m’n laptop, blikjes energiedrank en Thuisbezorgd.nl op mijn telefoon. Het grootste gedeelte van de dag en nacht lekker alles volgen en beschrijven, en dan zo’n zes uurtjes slapen, en dat de hele week. Het zal vast niet gezond zijn allemaal, maar ik geniet er intens van. Ik zorg dat ik de hele week geen andere afspraken heb staan. Zin in!

Thuisbezorgd

Thijs Barnhard

Ik probeer altijd alle persconferenties live te bekijken, maar ik voel niet echt de behoefte om tot diep in de nacht wakker te blijven. Dat heb ik overigens wel vaak genoeg gedaan en voor mij was het dan ook een traditie om vlak voor de Sony persconferentie de frituurpan aan te zetten. Niet bepaald een gezonde gewoonte, maar aangezien Sony's presentatie altijd uitloopt is het best fijn om in die tussentijd van een kroket te genieten.

Frituurpan

Arran Winmai

Ik hoor het E3-nieuws meestal achteraf. Natuurlijk hoor ik hier en daar wat, maar tenzij ik echt hyped ben voor een game ga ik geen streams kijken of informatie opzoeken. Daarentegen zit ik dit jaar natuurlijk voor het eerst op de redactie, dus dit wordt een nieuwe ervaring voor mij. Het nieuws, en dan zeker dat van de grotere titels zoals Cyberpunk 2077, zal zeker niet aan me voorbijgaan. Spannend!

Roddelen

Dennis Mons

Net als Arran pakte ik voorgaande jaren eigenlijk ook pas de ochtend na de streams het nieuws op. En het scheelde dan dat hele persco's vaak opgeknipt worden zodat ik precies kan kiezen welke titels ik wil checken. Toegegeven; het is een stuk minder leuk dan live meekijken, zeker als je ook nog eens lekker gaat roeptoeteren en ranten op Twitter, maar met alle respect: mijn nachtrust is me lief.

Jacco Peek

De E3 betekent normaal gesproken vooral de hele dag video’s kijken. Door alle persconferenties te kijken en de dagelijkse livestreams van Playstation, Microsoft en Nintendo te volgen, pik je toch het meeste op. Vaak komen er demo’s van games voorbij die ik anders totaal had gemist en uitgebreider zijn dan de demonstraties tijdens persconferenties. Dit jaar wordt natuurlijk alles anders, want ik ga voor het eerst mee naar Los Angeles. Als ik het schema bekijk wordt het een knotsgekke achtbaanrit van ontzettend toffe games. Ik kan niet wachten!

IG in LA

Eline Oosterloo

Ik vertoon tijdens de E3 altijd filterachtig gedrag. Daar bedoel ik mee dat ik alleen naar de dingen kijk die me ECHT interesseren en de rest een beetje langs me heen laat gaan. Ook kijk ik pas wanneer mij dat uitkomt en nooit 's nachts. Natuurlijk krijg je alles mee als je tijdens de E3 op de redactie bij InsideGamer zit. Dat was vorig jaar het geval en zal ook dit jaar weer zo zijn. Een welkome verandering, want zo krijg je soms een titeltje mee waar je anders nooit naar zou kijken. Vorig jaar was dat voor mij Vampyr. Die moet binnenkort nog verschijnen. Ben benieuwd!

IG in LA

Derek Taal

E3 is altijd weinig slapen omdat op de nachtelijke uren naar de persconferenties gekeken moet worden. Daar horen wat drankjes bij en het moet vooral direct met anderen besproken worden. Dit jaar kan ik het mij echter niet permiteren om te nachtbraken, dus ben bang dat ik het nieuws pas op de volgende ochtend ga lezen en later de conferenties terug moet kijken. Toch een andere beleving. Verder vind ik mijn weg elke dag wel naar Giant Bomb voor hun ontzettend vermakelijke interviews met spilfiguren uit de industrie.

Giant Bomb

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Normaal keek ik naar Gamekings met E3. Lekker op me telefoon in bed en drinken erbij. Beetje alle streams perscon met andere Nederlanders was het idee. Maar dit jaar gebruik ik gewoon een US site en ga ik meer slapen. EA en Ubisoft boeien me toch niet zo.
 • Ik probeer alles live te kijken, maar de nachtelijke conferenties kijk ik meestal later terug. Ze gaan altijd op het "grote scherm" via Twitch of Mixer, en de party chat staan open om met z'n allen lekker live commentaar te geven. Ik ben eigenlijk stomverbaasd dat sommigen van de redactie (voorheen) niet de conferenties live volgen. Dit is toch echt het hoogtepunt van het jaar qua aankondigingen.. Nog maar een weekje!
 • @Gaaiz Als een deel van de redactie al opblijft, hoeft toch niet iedereen op te blijven? Sterker nog, laat een deel wel hun nachtrust pakken, zodat die overdag eventuele achtergrondinfo met een fris hoofd kunnen tikken voor ons.

  OT:
  De E3 is leuk en ik probeer zoveel mogelijke persconferenties te volgen die niet in de nachtelijke uurtjes zijn, maar vind de E3 tegelijkertijd ook overgewaardeerd. De verrassingen zijn vaak op één hand te tellen en verder krijgen we nieuwe trailers van al bestaande games, beloftes die niet nagekomen worden en hele stijve presentaties van mensen die ook geen presentatie zouden moeten geven. Het is een beetje als het songfestival voor gamers. Veel voorpret, maar uiteindelijk blijf je achter met een kater en vraag je je af waarom je gekeken hebt.

  Ik heb dan ook niet echt tradities verder. De ene keer kijk ik samen met vrienden via voice chat, de andere keer rustig in mijn eentje. Thuisbezorgd.nl heb ik helemaal niet aan staan.
 • @Rutgie Ik denk eerder dat hij bedoeld dat het een teken van gebrek aan passie is voor gaming.
 • @CerandoX.nl Dat zou ook kunnen, maar ik blijf het een stom verwijt vinden.
 • @Rutgie @@CerandoX.nl vergeet niet dat velen van ons hiernaast nog een baan of studie hebben. Negen van de tien keer heb ik tentamens tijdens de E3, dus dan ga ik lekker slapen 's nachts.
 • @Jack O
  Dat geldt ook voor iedereen die niet voor een game site schrijft.
 • @Rutgie
  Het was inderdaad wat Cerandox aan geeft. Dat je in de nacht een conferentie niet volgt kan ik snappen, maar het betrof hier de gehele E3 waar genoeg voor het slapen gaan te volgen is.
  Er wordt aangegeven door meerderen dat nieuwtjes later of viavia wel komen. Of dat sommige delen geheel geskipt worden. Maar wanneer gamen "je vak" is, dan mag het toch wel raar zijn als juist dat je niet boeit? Laat staan dat het een stom verwijt is..
 • Ik probeer altijd bijna alle streams live te kijken meestal doe ik dat op m'n tv via m'n pc of kodi kastje en dan heb ik meestal m'n tablet naast me staan voor de live chat ( meestal die van de Wall Jump) en m'n phone ligt naast mij om gelijk op de nieuws berichten op insidegamer.nl en gamer.nl te reageren.

  Overigens probeer tussen de late persco's altijd even wat slaap te pakken power naps ftw.
 • Té lang wakker blijven om de streams samen met Gamekings en Easy Allies te volgen. Beetje elkaar ophypen en het spektakel nabespreken.
 • Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door thuisbezorgd.nl.
  Geen zin om eten te koken, maar wel honger? Ga dan naar thuisbezorgd.nl, in enkele klikken wordt het eten zo bij je thuis bezorgd. Thuisbezorgd.nl

  OT: Ik kijk alleen livestreams die niet in de nacht zijn, het nieuws van de nachtstreams lees ik de dag erna wel.
 • @MythicZ Zeker, ik vang dikke doekoes voor het melden van Thuisbezorgd.nl. Nouja, alleen een gratis maaltijd van de plaatselijke chinees.

  Volgende week sluikreclame van WC-eend. Ik zal het nodig hebben.
 • @MichelMusters Haha dat dacht ik al! Het was overigens geen verwijt ;)
 • Vroeger waren de tijden iets gunstiger voor de persco's van o.a. Sony. Die keek ik toen graag live. Nu zijn ze echter veel te laat en lees ik het nieuws de volgende dag wel op insidegamer

  Ben vooral benieuwd naar Sony, Square en Nintendo.
 • Toen ik in China woonde waren het eerlijk gezegd best relaxte tijden namelijk 9 uur in de ochtend.. Nu ga ik gewoon slapen en zie het de dag erna wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren