1. IG Q en A: Hoeveel geef je per maand uit aan games?

IG Q en A: Hoeveel geef je per maand uit aan games?

Van niks tot 300 euro per maand

We hebben ook deze week een vraag voor de redactie en zijn uiteraard ook benieuwd naar hoeveel jij aan games uitgeeft per maand. Laat het ons weten in de comments!

Michel Musters

Dat verschilt echt heel erg per maand. Sommige kwartalen koop ik nauwelijks iets, maar vorige maand heb ik dan weer 300 euro uitgegeven voor een stapel vrij recentelijk uitgekomen games. Ik heb een forse verzameling van zo’n duizend games maar een groot gedeelte heb ik lekker goedkoop gekocht, en daarbij spaar ik ze ook al zowat heel mijn leven. Ik doe meestal ook een paar reviews per maand. Dit gaat echter via codes en vind ik een game tof, dan koop ik alsnog het fysieke exemplaar voor de verzameling.

Bert de vries

Best wel veel, zo'n € 50 ~ € 75, gok ik. Maar dat is een gemiddelde. Soms zie ik ineens een hele hoop titels die ik aan m'n verzameling toe willen voegen, en soms ook helemaal niks. Ik focus nu wel op fysieke releases en die vind ik bij release vaak te duur. Bijna al mijn games zijn tweedehands, dat scheelt een hele hoop. Momenteel ben ik ook een kekke nieuwe pc aan het samenstellen en dat zijn natuurlijk ook kosten.

collectie

Jacco Peek

Ik denk dat ik gemiddeld één full-priced game per maand koop. Ligt natuurlijk een beetje aan de maand en wat ik 'krijg' voor reviews of streams. Hier en daar koop ik ook wat goedkopere games, zoals de Ace Attorney: Phoenix Wright Trilogy laatst, dus waarschijnlijk koop ik meer dan ik denk. Een hoop speel ik ook niet uit, maar wil ik gewoon graag uitproberen omdat het zo interessant is. Als ik een bedrag moest noemen is tussen de 60 en 100 euro per maand wel realistisch.

Days Gone

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Korte deze keer.

  Op het moment geef ik bijna niks uit. Als ik een uurtje per week game is dat veel. Heb Dan wel een dochtertje gekregen wat dat allemaal goed maakt en die kost meet Dan gamen, dat kan ik je wel vertellen!
 • Ik denk dat ik gemiddeld tussen de 30-45 EUR per maand aan games uit geef. Ik share veel games met mijn broer maar koop eigenlijk bijna alleen maar full priced games. Ik koop dan ook alleen de games waar ik van te voren van weet dat ik ze tof vind. Op de ps4 speel ik vaak 1 game een lange tijd en de rest van het geld gaat naar Nintendo games.
 • Dat verschilt echt per maand. Er zijn maanden dat ik niks uitgeef aan games. Maar er zijn ook maanden dat 100 euro uitgeef aan twee games, en er zijn zelfs maanden wat meestal oktober/november is omdat dan vaak de release van Assassin's Creed is, dat ik 120 a 150 euro uitgeef aan één game ligt er meestal aan wat er in de verschillende speciaal editions zit. Wat sowieso een feit is dat die franchise het meer dan waard is en het verdient in mijn ogen.
 • @Meta_coola
  Toch mooi dat je weer een artikel hebt kunnen vinden om AC de hemel in te prijzen. #rozebril
 • @blue_blade_3

  #geenrozebril. #haten om te haten
 • De laatste tijd is het eigenlijk niet veel meer dan een tientje per maand aan Gamepass. Met al die titels en de twee vette games die ik dankzij jullie heb gewonnen met membercontent heb ik een ondoordringbare backlog.

  Laatste jaren zeer weinig full priced gekocht, waardoor ik wat 'achter loop' en af en toe dan wat toppertjes oppik voor een euro of 15. Meest recent heb ik dat bijvoorbeeld betaald voor Monster Hunter World en Resident Evil 7.

  Dit jaar kan daar echter wel eens verandering in komen, want er komen zeven games uit die ik eigenlijk echt meteen wil hebben en spelen. Dat is veel meer dan afgelopen jaren en ik denk dat ik me niet kan inhouden. 2019 kan wel eens mijn favoriete gamejaar worden, dus ben bang dat de maandelijkse uitgaven behoorlijk omhoog gaan.
 • Zit gemiddeld op 30-40 per maand gok ik. Ik koop eigenlijk bijna niks full priced en zal dit jaar ook alleen maar Borderlands 3 en Trails of Cold Steel 3 op release halen.

  Ik koop voornamelijk oudere games om mijn collectie compleet te maken, wil van bepaalde franchises (Persona, Dragon Quest, Final Fantasy, Tales of etc.) alle delen hebben, zoveel mogelijk fysiek als dat kan.

  Ben nu bezig om alle Dragon Quest delen van de DS (ook de 2 monster joker games) fysiek te hebben en die zijn niet goedkoop ;)
 • @Skirroz98_NL
  Ik heb joker 1 nog liggen voor je.
  Ben ook fan van rpg, maar niet zo erg meer dat ik ze allemaal Wil houden.
 • Denk dat ik iets van vijf/zes games
  Per jaar koop. Dus zeg tussen de 20-30 euro per maand.

  Dat is wel eens meer geweest een jaar of tien terug.
 • Ik geef soms maximaal 40 euro uit aan games,en soms koop ik ook wel voor 20 en of minder….ook niet elke maand eigenlijk,ik heb een zoon van 16 en een dochter van 13…die willen ook wel een game af en toe.
  Dus dan is deze alleen staande vader ook wel blij eigenlijk,want ik ga niet weigeren :)
  Want ik heb er zelf ook veel plezier aan!
  Ik zelf doe aardig lang over een game komt ook omdat ik werk.
  dus ja 40 euro is wel de maximum.
 • Mijn doel is altijd om de 100 euro niet te passeren, meestal is het 150 euro per maand. Al die toffe aanbiedingen kan ik dan toch niet weerstaan.
 • Ik geef gemiddeld €50 uit aan games waar de game pass bij zit. Games van de laatste jaren waren nou niet heel groots op RDR2 en AC odyssey na.
 • Vroegah toen ik nog om CL en SE edities gaf, best wel veel. Maar die zooi heb ik allemaal weggedaan. Nu prefereer ik zelfs digitale uitgave, neemt nergens ruimte inbeslag (enkel op je Console of HD, maar dat is bij disc versies tegenwoordig ook zo )

  Ben ook bewuster geworden in mijn keuzes, voorheen kocht ik bijna elke (grote) release op Xbox en Nintendo. Nu maak ik beter keuzes/afwegingen.

  Denk dat ik nu gemiddeld op zijn 60/100 per twee maanden zit. Maar ligt ook aan de release tijd.
 • Ik koop bij een sale en dan onder de 15 euro maar meestal is het rond de 10 euro. Dus zeker 4 of 5 keer per jaar en verder niks.
 • Ik denk zo'n 700 tot 1200 euro per maand.
 • @SPN20Dutch

  Hij wel…
 • @SPN20Dutch

  Nogmaals bedankt voor je nier!
 • Ik probeer het rond de 30-40 te houden als een gemiddelde.
 • In de laatste 4 maanden van het jaar iedere maand 1 game. De andere 8 maanden verschil nogal een beetje. Dit jaar alleen de eerste 6 maanden FFXIV Shadowbringers en MK11 switch. KH3 had ik gewonnen bij een site 😘.

  Genoeg games in de backlog voor de PS4,Switch en de dooie PSVITA.
 • Gemiddeld tussen de 40 tot 70 per maand. Is al een stuk minder heb jaren gehad dat het denk ik wel 120 per maand was.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren