1. IG Q en A: Van welke uitgever(s) verwacht je het meest op E3?

IG Q en A: Van welke uitgever(s) verwacht je het meest op E3?

Wat zien wij in onze glazen bol?

De E3 komt eraan en iedereen is benieuwd naar wat er allemaal komen gaat. De redacteurs van Insidegamer zitten lekker te speculeren en onze gedachtes delen wij graag met het publiek. Daarom is de Q en A van deze week: Van welke uitgever(s) verwacht je het meest op E3? Wat verwachten jullie allemaal van de E3? Vertel het ons in de comments.

Arran Winmai

Ik hoop écht dat Kojima bijna klaar is met Death Stranding en we eindelijk wat gameplay kunnen zien. Als we het over verwachtingen hebben, daarentegen, verwacht ik dat CD Projekt Red gameplay gaat tonen van Cyberpunk 2077 en de 'verrassing' dat de game dit jaar nog uitkomt. Ikzelf heb nog gemengde gevoelens over het spel. Ik vraag me namelijk af of ze over de grens stappen en van vrijheid naar saaiheid. Als het goed gedaan is, daarentegen, lijkt Cyberpunk me een vet spel.

Cyberpunk 2077

Derek Taal

Ik verwacht dit jaar niet zo heel veel van Sony, want die heeft de komende tijd genoeg grote games - Spider-Man, Last of Us, Ghost of Tsushima en Death Stranding - om even op de lauweren te rusten. Hoewel ik natuurlijk wel op wat verrassingen hoop (hallo, FromSoftware). Nee, de hoge verwachtingen liggen bij Microsoft die toch echt eens in beweging moet komen op first party gebied en het dit jaar toch echt niet anders kan. De computermagnaat doet vrijwel alles goed op dit moment - Gamepass, BackComp, etc - maar de echte knallers willen maar niet komen. Phil Spencer roept al een tijd dat daar verandering in gaan komen, maar eerst zien en dan geloven. Ik hoop het wel oprecht. Verder moet Nintendo een nieuwe Animal Crossing aankondigen, anders mogen ze van mij thuisblijven.

Xbox

Bert de Vries

Bethesda. Ik ben dol op hun games. Van DOOM en Rage tot The Elder Scrolls en Fallout: ik vind ze allemaal tof. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe Rage (als het meer van hetzelfde is, maar dan met de juiste kleuren, ben ik al heel tevreden) en hoe tof zou het zijn als er een hintje komt naar een nieuwe Elder Scrolls? Verder verwacht ik ook wel wat van Ubisoft. Ze zijn heel lekker bezig,de laatste tijd, en ik ben benieuwd of ze weer wat leuke, kleinere games uit gaan brengen.

Elder Scrolls

Jules Schlicher

Microsoft. Ik ben altijd het meest nieuwsgierig naar de presentatie van de Xbox-partij, mede omdat het altijd een beetje hit-or-miss is geweest bij de uitgever. Maar, de afgelopen jaren - sinds die slijmbal Don Mattrick weg is - zijn het telkens steeds strakkere presentaties geworden waar veel games worden getoond. En dit jaar mogen daar best wat first-party titels bij zitten. Het is zonde dat daar zo weinig van te zien was, terwijl de Xbox One die hard nodig heeft om zich te onderscheiden. Ik verwacht dan ook weer een toffe show vol games, met een paar verrassende exclusives.

Xbox One

Eline Oosterloo

Ik hoop toch echt wat meer te zien van Kingdom Hearts 3. Als liefhebber van die reeks kan ik moeilijk omgaan met de uitstel van alle informatie. Bijvoorbeeld ehm, en ik zeg maar iets... EEN RELEASEDATUM?!? Alsjeblieft zeg, ik heb er al bijna geen zin meer in. Ik hoop echt te horen dat de game daadwerkelijk in 2018 uitkomt en op welke datum en ik probeer in tussentijd rustig te blijven.

Kingdom Hearts 3

Martin Verschoor

Van Ubisoft verwacht ik het meest. Sony heeft al gezegd te gaan focussen op vier titels. Microsoft verwacht ik eigenlijk niet zo veel van, behalve een sloot 3rd party games. Nintendo gaat leuk worden, maar Ubisoft...ik denk dat deze club ons wel eens kan gaan verrassen. En ik wil gewoon die nieuwe Splinter Cell zien.

Splinter Cell

Dennis Mons

Ubisoft, net als Martin. En maar om één zwarte frickin' ninja-reden met drie groene ogen: ik wil, nee éis de terugkeer van Sam Fisher in Splinter Cell. En dan niet zomaar Fisher, nee Jeremy Irons' Sam Fisher. Jullie hebben geen idee hoe ontzettend verliefd ik ben op die stijl gameplay en de manier waarop de serie me heeft gegrepen vanaf het allereerste deeltje. Ik hoop dat Ubi weer terugkeert naar de oude stijl, niet met dat achterlijke rondhollen zoals in Conviction. Gewoon weer full ninja, please!

Splinter Cell

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Haha Cyberpunk verwachten dat die dit jaar nog uitkomt niet heel realtisch. Verder Derek als Nintendo geen nieuwe Animal Crossing aankondigt mag het thuis blijven. Nu maak je de serie wel wat te belangrijk.

  Maar van de 3rd party partijen verwacht ik veel bekende games die op geen enkele manier zullen verassen. Enige zou Warner Bros zijn wanneer die de nieuwe Rocksteady game aankondigen

  Microsoft ik hoop dat ze eindelijk hun first party probleem op orde gaan krijgen. En dat de toekomstige first party games ook kwaliteit worden want State of decay 2 is ook een matige game. En ondanks dat ik sea of thieves leuk vind is dat ook niet de topkwaliteit.

  Dan Sony kijk ik vooral uit hoe Ghost of Tsushima en the last of us 2 gameplay eruit zullen zien

  Nintendo hoop ik op prime 4 en dat de Star Fox van retro officieel onthult wordt. En dat Smash eindelijk meer Dkc liefde krijgt

  Dus heb er zin in. En kijken of de E3 nog wat mooie dingen oplevert
 • @kaassouflee30

  Uuuuhhmm kaas…

  Animal Crossing is een grotere titel dan Starfox en Metroid…AC verschuift 100% zeker consoles iets wat de andere 2 bijna nooit deden.

  AC is belangrijker dan jij denkt. De laatste 2 handheld versies verkochten beide meer dan 10 miljoen. 1 AC titel verkoopt beter dan de gehele Metroid serie…
 • @Ramirez

  Als dat zou zou is dan is Nintendo niet erg slim dat er nog geen Switch versie is. Maar zeggen dat Nintendo beter thuis kan blijven als AC er niet is. Is wat overdreven.
 • @kaassouflee30

  En als Kaas ergens niet van houdt, is het wel overdrijven! 😂
 • @That Mr Awesome

  Ach van mij mag hij overdrijven. Maar hij doet net dat de E3 direct van Nintendo mislukt is zonder AC
 • @kaassouflee30

  Nou mislukt is het dan zeker niet natuurlijk.

  En dat ze niet eerder met een AC game komen…is dat serieus?

  Niemand verschiet al zn kruit in het eerste jaar. Ik verwacht overigens wel een aankondiging van AC.
 • @Ramirez

  Ik denk dat er geen Animal crossing wordt aangekondigd. Er van uit gaande dat Nintendo niet de weg kwijt is. En ook gewoon 2019 games aankondigt. Zal dit de E3 zijn van Nintendo. Prime 4 Star Fox Retro studio's Bayonetta 3, Smash, Yoshi en Fe. En ik denk dat Pokémon vlak voor de E3 onthult wordt. Mocht er nog een game naast Retro Studio's Star Fox onthult worden. Zal dat Pikmin 4 of Lm3. En qua kleinere releases denk Mario party. En misschien nog een Wii u port Want Als Pokémon en Smash idd dit jaar komen. Zal AC denk ik volgend najaar uitkomen. En dan in een direct onthult worden rond maart of april volgend jaar.
 • @kaassouflee30

  Het was een grapje, Kaas. Ik kijk gewoon ontzettend uit naar een nieuwe AC.
 • @DerekTaal

  Wat vind je leuk aan AC? Ik heb het uitgeprobeerd Ik mis het wat er leuk aan is haha..
 • @kaassouflee30

  Cyberpunk kan dit jaar gewoon uitkomen.

  https://www.cdprojekt.com/en/wp-content/uploads-en/2016/04/strategy-en-v2.pdf

  Lees de plannen op pagina 5. Ze zijn van plan in een periode van 2017-2021 twee AAA titels uit te brengen waarvan eentje Cyberpunk 2077 is.
  Een simpel schema zou dan 2015-2018-2021 zijn, hoeft niet te betekenen dat het zo is: maar het kan weldegelijk een mogelijkheid zijn.
 • Ik heb op voorhand weinig vertrouwen in Splinter Cell. Ubisoft zal er wel weer een arcade AC-Far Cry mengsel van maken waarin de focus op actie ligt en je toevallig ook nog een klein beetje kunt sluipen. De laatste paar SC's hebben alles verkracht wat Chaos Theory zo goed maakte.

  Van Sony verwacht ik meer van wat ze eerder hebben laten zien en weinig verrassingen. Van Microsoft hoop ik echt dat ze weer eens een paar coole exclusives tonen en niet hoofdzakelijk third party stuff. Nintendo zal denk ik wel wat leuke nieuwe games tonen.

  Het meest benieuwd ben ik naar Bethesda's presentatie. Die zijn de laatste jaren toch met een aantal lekkere games op de proppen gekomen. En naar Microsoft dus, omdat die dat juist moeten gaan doen.
 • Microsoft, omdat ik hun console thuis heb staan is die automatisch het meest interessant voor mij. Maar ze zijn eigenlijk de enige die nog geen toekomstbeeld hebben geschetst, alles wat ze afgelopen jaren hebben getoond is wel zo'n beetje uitgekomen voor mijn gevoel, met wisselend succes. Enkel Crackdown 3 (maar die komt dit jaar en verwacht ik weinig van) en Ori 2 (die zou ik blind durven kopen) zitten nog in de pijplijn.

  Het is make or break, dus het wordt een interessante presentatie. De service die Microsoft biedt is in de laatste jaren stevig rechtgetrokken met BackCompat, Gamepass, elite controllers et cetera. Daar is niet veel meer te winnen. Er is nog een gebied waar ze op moeten gaan toeslaan; de games. Geen idee of ze dat lukt, maar ik hoop het van harte.
 • Ubisoft is eigenlijk wel de persco waar ik het meeste van verwacht. Naast een aankondiging van een nieuwe Splinter Cell game erwacht ik ook dat we worden verrast met de aankondiging van een nieuwe Prince of Persia game, nog steeds heb ik elke nacht een droom waarbij ik word achtervolgd door de Dahaka ( en ik ben echt bijgelovig maar zo'n droom moet haast wel een voorbode zijn)

  Naast Ubisoft verwacht ik ook erg veel van Square Enix, net zoals Eline hoop ik op wat meer info van Kingdom Hearts 3 (een video van PlayStation access die ik gisteren zag maak mij hoopvol) ook hoop ik dat we nog wat meer van de Final Fantasy VII remake gaan zien ( overigens nog steeds een goede move om de game al aangekondigd te hebben ookal komt hij waarschijnlijk pas op z'n vroegst in 2021 uit ). Maar eigenlijk verwacht ik ook dat ze een aankondiging gaan maken van een full HD remaster van de beste Final Fantasy ooit gemaakt en de tevens ook de beste game ooit gemaakt Final Fantasy VIII.

  Sony is de derde persco waar ik veel van verwacht. Ik hoop dat ze veel informatie vrij gaan geven van ghost of tsushima , Spider-Man en The Last of Us 2 en ook nog met een aantal verrassingen komt.

  Nintendo gaat volgens mij de middenmoot zijn alleen pokémon switch zal mij echt weg kunnen gaan blazen bij Nintendo's presentatie.

  Microsoft samen met EA verwacht ik echt bar weinig, beide zijn mij de laatste tijd te arrogant en hun vorige presentaties waren zo coma inducing (alleen de aankondiging van Assassin's Creed Origins bij MS maakte mij blij al gaat die credit meer naar Ubisoft) dat ik er dit jaar met extreem lage verwachtingen naar ga kijken.
 • @Meta_coola

  Ik hoop ook op een nieuwe PoP, maar ik ben niet bijgelovig genoeg om jouw natte dromen als voorteken te zien en ik reken eigenlijk niet op een nieuw deel. Ik hoop ook nog altijd op een nieuwe XIII trouwens, maar daar zal ook wel nooit een vervolg van komen :(

  Verder vind ik Microsoft de laatste tijd verre van arrogant (sinds ze de 180º draai hebben genomen na het beleid dat ze bij de aankondiging van de Xbone hadden aangekondigd in ieder geval). Ze hebben juist een aantal zeer klantvriendelijke services gelanceerd. En de shows waren juist heel erg goed mijs inziens: puur op games gericht. Ze mogen echter zeker wel een keer met wat nieuwe first party games komen.

  Juist jouw zo geliefde Ubisoft heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten op het gebied van arrogante uitspraken en handelingen.
 • @barton

  Ubisoft is na het Unity probleem gelukkig niet zo arrogant meer. En zoals Bert de Vries al zegt ubisoft is de laaste tijd lekker bezig
 • @barton

  Microsoft doet inderdaad meer dan hun best. Hun service is ongeëvenaard en de moeite die ze in sommige dingen steken (controller voor gehandicapten, special edition consoles/controlers die tenminste een meerwaarde zijn, backward compatibility, crossplay, etc.) is geweldig en echt wel een gemis bij Sony en Nintendo.

  Het enige waar ik een groot probleem heb, is een bepaald persoon (je weet wel wie) die met alle aandacht gaat lopen.

  Ik ergerde mij ook (na een tijdje) aan Cory Barlog (God of War). Die werd te veel vermeld, te veel gevraagd en te veel geïnterviewd, imo.

  Ik hoor liever informatie van Xbox in naam van Xbox of Microsoft. Niet in naam van steeds dezelfde niet bescheiden man.
 • @Don Carpaccio

  De presentatie is idd heel Amerikaans, beetje een cultuurverschil. Spencer heeft een houdinkje die ons, over het algemeen nuchtere Nederlanders, vaak net iets te zelfverzekerd is. En dan nog van dat gênante klapvee op de eerste rijen maakt het ook niet beter. Maar de man heeft Microsoft op alle gebieden idd weer op het juiste spoor weten te krijgen, nu met ie bewijzen dat first party games het laatste aspect is waar ie dat ook voor elkaar gaat krijgen.

  Afgelopen jaren was het gelukkig over het algemeen game na game na game die ze lieten zien. Hopelijk is dat dit jaar ook het geval, met nog iets meer eigen titels. Krijg er wel weer zin in zeg!
 • @That Mr Awesome

  Ik zou het niet beter kunnen zeggen! ;)
 • @Meta_coola

  Verassend dat je het meest naar Ubisoft uitkijkt haha.

  Ubisoft zal alleen echt verassend zijn voor mij als ze de opvolger met dkc characters van Rabbids Kingdom battle aankondigen. En een nieuwe Rayman. Of een POP maar zie alledrie niet gebeuren dit jaar. De grotere titels zullen toch weer allemaal hetzelfde zijn. Zie fc5
 • @kaassouflee30

  Ook alleen maar omdat het vrij zeker is dat splinter cell aangekondigd gaat worden en mijn gut feeling zegt dat er een nieuwe Prince of Persia komt anders had Square Enix de gene geweest waarvan ik verwacht maar aangezien de kans van een remaster van Final Fantasy VIII aankondiging erg klein is moet ik voor Ubisoft gaan. En als de laatste aantal grote games van Ubisoft mij iets heeft laten zien is dat ze niet bang zijn om andere dingen te doen.

  Oh en als Square Enix uit eindelijk wel met een Final Fantasy VIII remaster aankomen zetten dan winnen ze voor mij de E3 by default. (yeah i know de E3 is geen wedstrijd maar voor mij persoonlijk kan er maar één de beste zijn

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren