1. IG Q en A: Wat is de meest brandende game in je backlog?

IG Q en A: Wat is de meest brandende game in je backlog?

Heb je het nou nóg niet gespeeld?

De Steam Summer Sale is weer begonnen en iedereen weet hoe het gaat. Men koopt links en rechts spellen waar hij uiteindelijk allemaal niet aan toekomt. Daarom luidt de Q en A van deze week: Wat is de meest brandende game in je backlog waar je nog niet (echt) aan toe bent gekomen?

Michel Musters

Dat was een aantal jaren Skyrim, maar dat heb ik met de Switch-versie inmiddels goedgemaakt. Ik denk dat mijn grootste probleem Metal Gear Solid 5 blijft. Ik was zo’n grote fan van de franchise maar heb niet meer dan een paar uurtjes in deze game zitten. Wat ik er van meekreeg, is dat de gameplay goud is, maar het verhaal toch wel een beetje naar de achtergrond verdwijnt, en dat vond ik juist het leukste aan de reeks. Kan iemand in de reacties mij overtuigen alsnog aan de slag te gaan?

Metal Gear Solid 5

Jacco Peek

Ik heb een hoop games gekocht waar ik niet aan ben begonnen, maar bij de meeste heb ik daar vrede mee. Het zijn vooral oudere games die ik graag nog wil spelen, zoals Portal 2, The Walking Dead, Spec Ops: The Line en Bioshock. Verder baal ik ervan dat ik als een The Witcher-fan nooit het tweede deel volledig heb doorgespeeld. Ik ken het verhaal en ik weet hoe mooi het er nu nog steeds uitziet. Toch wil ik de game weleens vanaf het begin tot het einde meemaken, en niet tot halverwege. Wellicht dat de 4K-update op de One X me overhaalt.

The Witcher 2

Eline Oosterloo

Boktai staart me al zo lang aan dat het pijn doet. Ik kocht het ooit omdat ik het concept van die GB Advance-game zo vet vond: ga naar buiten in de zon om je wapen op te laden en versla zombies met je zonnekracht. Hij is ook wat groter dan gemiddelde GB Advance-cartridge, omdat hij een zonnepaneeltje er bovenop heeft. Ik moet zeggen dat ik wel een zwak heb voor dat soort games, die zo hun eigen ding doen dat de ontwikkelaars de hardware aan moesten passen. Toch kom ik er steeds niet aan toe of denk ik er gewoon niet aan. Weet je wat? Ik denk dat ik komende week maar eens Boktai ga spelen.

Boktai

Dennis Mons

Mijn antwoord op de Q&A is meteen ook mijn Wat Spelen We Dit Weekend, want ik ga eindelijk The Last of Us spelen: Arran is zo vriendelijk geweest om het spel mee te nemen voor me. Yay! Het is eigenlijk bijna beschamend dat ik die game nog niet gespeeld heb, maar ik kwam er gewoonweg steeds niet aan toe. Het helpt ook niet dat ik bijna alle games die ik wél speel op Switch en Xbox doe, maar ik ga voor deze gelegenheid met veel plezier de PS4 aanslingeren. Oh en over backlog gesproken: ik moet ook nog steeds Grim Fandango een keer uitspelen. En Breathe of the Wild. Oh en Origins... en... nou ja, een hoop dus.

The Last of Us

Arran Winmai

Niet tegen Dennis zeggen, maar bovenaan mijn lijstje met nog te spelen games staat: Jawel, The Last of Us. Mijn vriendin wil ook erg graag meekijken met de game, en dat is ook meteen waarom ik er nog steeds niet aan toe ben gekomen. Zij wordt namelijk misselijk van het perspectief in de game en daarom ging het tergend langzaam. Toch ga ik hem oppakken voor The Last of Us 2 op de markt is. Hopelijk doet Dennis er niet te lang over. Verder moet ik NieR: Automata nog steeds uitspelen. We zijn al bijna klaar met de tweede playthrough maar ik weet al dat er een derde is en het is toch al een tijdje geleden dat ik met 2B en 9S op avontuur ging.

Nier

Thijs Barnhard

Resident Evil Remake heb ik vrijwel onmiddellijk gekocht toen ie opnieuw uitkwam voor de PS4, maar verder dan 10 minuten ben ik nooit gekomen. Nu de remake van het tweede deel eraan komt heb ik echt het gevoel dat ik een beetje moet gaan opschieten. Ik heb de game daarom opnieuw gedownload en deze keer ga ik hem gewoon spelen met moderne controls want ik vind het anders niet te doen. Het is dat ik dit weekend al veel te veel andere games heb om te spelen anders was ik nu al begonnen aan deze game. Nu wordt het in alle waarschijnlijkheid een zomerprojectje.

Resident Evil-remake

Martin Verschoor

Oh, welke game niet, kan je beter vragen. Ik heb heel veel games waar ik heel enthousiast aan begin, maar omdat er dan weer een verse game binnenkomt, ik dan afhaak en doorga met de volgende game. Maar eentje die er nog wel hoog op mijn verlang-lijstje staat om op te gaan pakken de komende tijd is Red Dead Redemption. Veel van meegekregen, maar nooit echt gespeeld en nu dat deel twee om de hoek staat....wordt dat wel eens tijd. Ja toch?

Red Dead Redemption

Simon Zijlemans

Ik heb toevallig afgelopen week een klein lijstje gemaakt met oudere games die ik dit jaar nog wil uitspelen. Daar staan bijvoorbeeld Halo 5, Gears of War 4, Live is Strange: Before the Storm en Walking Dead seizoen 2 op. Maar eigenlijk ben ik al een half jaar aan het zoeken naar de perfecte maand rust om Divinity: Original Sin 2 te gaan spelen. Ik hoor alleen maar goeie verhalen en het lijkt echt in alles een game naar m'n hart te zijn, maar 10 van de 9 keer als ik ga gamen, blijf ik op de bank achter m'n console in plaats van dat ik achter de PC ga zitten. Maar, ik heb er vertrouwen in. Ergens dit jaar wil ik het doen. Divinity: Original Sin 2. Zin in man.

Divinity original Sin

Jules SChlicher

Ik heb een behoorlijke berg aan backlog-titels, maar op dit moment wil ik vooral de Metro-games spelen. Metro Exodus ziet er echt fantastisch uit en ik wil graag helemaal voorbereid aan die game beginnen. Ik ben dan ook nu begonnen aan het lezen van de boeken, zodat ik in elk geval al de wereld een beetje ken. De games heb ik sinds de 'reduxes' voor een prachtig prijsje in een bundel werden verkocht, maar ik moet er echt eens aan beginnen. Wanneer ik thuis ben zijn 't wellicht de ideale titels om de herfst mee in te gaan.

Metro Exodus

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ooooohhh, Arren…dat is gemeen. Haha ;)
 • Spec ops: the line vond ik echt een geweldige game!

  Zelf heb ik ook echt een grote backlog. Maar ben nu eindelijk begonnen voor de tweede keer aan the witcher 3, en nu ga ik er wel meer dan 3u insteken!
 • @ThisGreen Yeah, go for it!
 • @ThisGreen

  Gisteren the witcher 3 binnengehaald, maar hij kan me tot nu toe nog niet boeien. Forceer mezelf om door te spelen. Zal dus binnenkort niet meer worden opgestart.
 • @pe-ah duurt een tijdje voor je erin zit. Maar als geralt je hebt te pakken laat hij je niet meer los XD
 • Ik heb niet echt zo'n grote backlog qua games. Eigenlijk staan alleen Horizon Zero Dawn en Metal Gear Solid 5 er in.

  In principe zouden Final Fantasy IX en Final Fantasy XII :The Zodiac Age er ook in kunnen staan maar aangezien ik respectievelijk de PSX en PS2 versie grijs heb gespeeld vind ik het oneerlijk om ze er in te zetten.
 • Ik ben mijn games aan het wegwerken de laatste tijd. Volgende games zijn Wolfenstein 2 en The Evil Within 2. Staan al bijna een jaar onaangetast op mijn PS4 :)
 • Ik zit ergens midden in metal gear solid 5 en ik sta er hetzelfde als michel in .. dus als iemand me kan overtuigen
 • @HanTheMan Ik denk dat het los van de rest van de serie een fantastische game is. Ik heb voordat ik MGSV speelde ooit even het derde deel gespeeld en een flink deel van Peace Walker, maar het vijfde deel staat vrij hoog tussen mijn beste games ooit. Ik heb geen stealth-game gespeeld waarin je zo vrij kunt bewegen en zoveel toffe speeltjes hebt om bewakers te misleiden. Npc's zijn ook ontzettend slim en anticiperen op je meest gebruikte methoden, waardoor je het weer anders aan moet pakken. Het ware einde dat je vrijspeelt vind ik ook waanzinnig, al is niet iedereen het daarover eens.
 • @Jack O thnx voor de uitgebreide overtuiging ik ga hem zeker weer uit de kast trekken!!
 • Laatste tijd juist wel aardig wat kunnen wegwerken. Dank Souls 3, South Park en Xcom 2 staan niet meer op mijn backlog. Maar toch is het nog een behoorlijke lijst.

  Aan de meeste ben ik wel begonnen, maar als je het dan even weg legt, is het moeilijk weer op te pakken. Waar ging het verhaal ook alweer over, hoe werkt de besturing. Dat geldt bijvoorbeeld voor Dishonored 2 en The Witcher 3. Maar ik heb ook GTA V nog liggen, Deus Ex… En ook in Prison Architect wil ik nog veel meer tijd steken. Maar goed, dat moet lukken tijdens de vakantie :)
 • Ik moet bloodborne nog steeds spelen maar kom maar niet verder en ben nog niet eens bij de eerste baas dus een hoop frustratie

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren