1. IG Q en A: Wat is de meest teleurstellende game van 2018 tot nu toe?

IG Q en A: Wat is de meest teleurstellende game van 2018 tot nu toe?

Dat was dan weer vijf uur van mijn leven

Games kunnen heel erg leuk zijn, maar soms heb je er ook spijt van dat je hem gespeeld hebt. Daarom vragen wij deze week in de Q en A: Wat is de meest teleurstellende game van 2018 tot nu toe? Zijn jullie ook flink teleurgesteld? Laat het weten in de comments.

Arran Winmai

Ik heb vroeger nooit Secret of Mana gespeeld, dus toen de remaster werd aangekondigd was ik best wel benieuwd. Helaas zat de game vol bugs en vond ik de voice acting tergend slecht. En de studio was zelfs van plan een nieuwe Mana-game te maken als de remaster een succes werd. Nou, dat mogen ze van mij nu wel achterwege laten.

Secret of Mana

Martin Verschoor

Ik heb wel wat slechte games gespeeld, maar was niet echt teleurgesteld omdat ik er toch al niet al te veel van verwachtte. Maar als ik er dan toch eentje moet kiezen dan is dat Sea of Thieves. Ik was helemaal klaar om mezelf onder te dompelen in deze piraten-wereld van Rare. Alleen was er toen ik nog speelde niet zoveel te doen en wat er te doen was, vond ik niet echt heel spannend. Misschien dat ik binnenkort wel weer ga spelen wanneer de battle royale-modus in de game zit.

Sea of Thieves

Thijs Barnhard

2018 vind ik tot nu toe een prima jaar voor games, maar er is voor mij toch wel een grote tegenvaller. Van Far Cry 5 had ik beste hoge verwachtingen omdat het er aanvankelijk op leek dat de game allerlei statements ging maken over de politieke situatie in Amerika. Daar kwam in de uiteindelijke game weinig van terecht, maar nog veel teleurstellender vond ik dat deze game zo weinig boeiends nieuws deed. Met Assassin's Creed: Origins heeft een andere langlopende reeks van Ubisoft zich opnieuw uitgevonden en ik vond het juist daarom zo jammer dat Far Cry 5 een heel suf verhaal heeft (kappen met hallucinaties in games alsjeblieft) en steeds om hetzelfde draait (outposts veroveren en een oneindige stroom badguys aanrijden). Het is denk ik veelzeggend dat ik de eerste kleinschaligere dlc van deze game leuker vond dan het veel te lange hoofdverhaal.

Far Cry 5

Dennis Mons

"Tennis World Tour is gewoon niet af", aldus Tennis Mons. Maar even serieus; ik maakte me al zorgen toen ik naar het preview-event ging voor die game want ik dacht toen al dat ze alle bugs en behoorlijk lege omgevingen, stadions en opties niet af zouden krijgen. En dat is ze dan ook helaas niet gelukt. Met alle goede wil van de wereld (en die is er, want balletjes heen en weer tikken in Pong vind ik al awesome) kon ik gewoon niet genieten van Tennis World Tour. Hoop echt dat ze nog met een flinke update komen die het wel naar een hoger niveau kan tillen.

Tennis World Tour

Eline Oosterloo

In 2018 hebben niet zoveel games mij echt teleurgesteld. Nee, echt, de grootste teleurstelling voor mij kwam een paar dagen vóór het nieuwe jaar. Valve kondigde een nieuwe Portal-game aan en voor het eerst sinds tijden voelde ik hoop. Hoop dat Portal 3 er dan toch aan zat te komen. Nu ik erover nadenk echt naïef, maar toen ik Portal Bridge Constructor zag i.p.v. Portal 3 brak iets in mij. Martin verklaarde me gek dat ik ooit Portal 3 durfde te verwachten. Zucht, ik ga wel weer Portal 2 spelen...

Portal Bridge Contructor

Jacco Peek

Als ik eerlijk ben vond ik Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom toch tegenvallen. Het begint allemaal goed met prachtige tussenfilmpjes, een gemoedelijke sfeer en een fijn vechtsysteem. Voor mij persoonlijk ging het naarmate de game vordert toch bergafwaarts. Het aantal ingesproken tussenfilmpjes neemt af, de game is wel érg simpel en de game dwingt je op momenten talloze zijmissies te doen voordat je weer verder mag.

Ni No Kuni 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik heb dit jaar niet veel nieuwe games gekocht, dus is het lastig om er 1 te noemen die tegenvalt.

  Voor mij was GoW toch een soort van teleurstelling. Ik ben altijd erg fan geweest van de serie en keer erg uit naar de game, maar het armor systeem, het gezeur van Artreus en de geforceerde afstandelijkheud van Kratos naar Artreus toe maakte de game toch minder dan dat ik had gehoopt. Ik heb de story uitgespeeld en daarna de game niet meer aangeraakt. Wellicht lagen mijn verwachtingen van de game te hoog.
 • Wat heb ik een spijt van de aanschaf van Tennis World Tour.. Nog steeds geen Multiplayer WTF
 • I am Setsuna is al wat ouder, maar heb hem dit jaar pas gespeeld. Leuk stijltje, maar uiteindelijk weinig veramderingen in omgevingen, simpel verhaal en hergebruik van zelfde monsters. Bovendien was hij redelijk kort. Leuk tussendoortje, maar had hem zeker niet gekocht als ik wist wat het was
 • Met pijn in mijn hart moet ik zeggen dat de grootste teleurstelling Secret Of Mana is. Het origineel is al meer dan 20 jaar mijn nummer 2 spel aller tijden, maar de remake heeft er verder niks aan verbeterd. Ik heb me er best mee vermaakt, maar de crashes waren af en toe om gek van te worden. Het is dat ze er een quicksave in gebouwd hebben, anders had ik het waarschijnlijk allang opgegeven. Typisch geval van jammer.

  Oh, en mijn nummer 1 favoriete spel aller tijden? Final Fantasy III / VI. En Square, dat spel heeft geen, ik herhaal, GEEN remake nodig.
 • @Rainking
  Secret of Mana is ook mijn grootste teleurstelling. Dat ik er niet van heb genoten zo gelogen zijn, maar er zijn zoveel momenten waarin de oude SoM veel meer schittert. Om te beginnen 90% van de vernieuwde OST. Gelukkig kon je de oude 16bit midi-muziek van de Snes versie aanzetten, want het was vaak niet om aan te horen.
  Grafisch was het een PS2 game met anti-aliasing. Zonder, want dit had gewoon een big budget verdiend imo. Het origineel staat ook zeker in mijn top 20.
 • Voor mij zal dat toch MHW moeten zijn. Vast een uitstekende game maar de lompe co-op omgang en repetitieve gameplay deden voor mij af aan de game. Mijn Geralt of Rivia heeft dan ook weinig monsters afgeslacht, helaas.
 • Eerlijk gezegd heb ik nog geen teleurstellende game van 2018. Games waarbij ik uiteindelijk twijfel heb zoals bijvoorbeeld Secret of Mana koop ik gewoon weg niet.
 • @Meta_coola
  Dat heb ik dus ook. Vroeger kocht ik veel sneller nieuwe games. Tegenwoordig kijk ik keer naar beelden en reviews voordat ik iets koop, en bij twijfel haal ik hem niet. Day-one aankopen doe ik ook minder dan eerst.
 • @blue_blade_3

  Mja maar ik heb toch al teleurstellingen gehad na het lezen van positieve reviews.

  Dit jaar was dat met FarCry 5 (8,8 op InsideGamer).

  FarCry 5 was buiten de storende 30 fps framerate op de consoles en het zwakke verhaal best oké. Een grote teleurstelling, maar nog uitspeelbaar.

  Smaken verschillen natuurlijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren