1. IG Q en A: Wat vind je van de tot nu toe bekende line-up van Nintendo voor 2019?

IG Q en A: Wat vind je van de tot nu toe bekende line-up van Nintendo voor 2019?

Welke Switch games vindt onze redactie interessant en wanneer krijgt Marcel nou eens voor zijn grap betaald?

Nintendo heeft veel goed nieuws gebracht voor Nintendo Switch-gebruikers. Zo worden er remakes gemaakt en zijn er gloednieuwe games onderweg. Maar wat vind onze eigen redactie nou eigenlijk van de line-up van de Nintendo Switch voor 2019?

Bert de Vries

Switch is voor mij de console van de verassingen. Je let even niet op en BAM! Kekke port. BAM! Coole nieuwe indie. VLAM! Nieuwe game. Nintendo weet mij, sinds release van de Switch zelf, te boeien met ontzettend diverse games die vaak als een donderslag bij heldere hemel verschijnen. De line-up die er nu ligt, is tof, maar er zit nog wel ruimte in voor wat verrassingen. Ik denk dat Nintendo ook wel een paar Apex Legends achtige releases in de planning heeft staan. Maar stel dat het niet zo is, dan staan er nog genoeg interessante titels klaar om te spelen. Doe mij maar een lekker pittige Pokémon rpg en Super Mario Maker 2. Daar ben ik wel even zoet mee.

Dennis Mons

Als ik heel eerlijk ben zijn er echt geen echte titels waar ik heel erg enthousiast over wordt. Geen van de games trekken me.... Eentje heb ik stiekem wel voldoende een zwak voor om het te willen spelen en dat is Yoshi's Crafted World. Heb trailers en de demo gecheckt en die knutselige look vind ik té schattig voor woorden. Ben dus benieuwd of de game ook leuk genoeg is om te spelen.

Yoshi's Crafted World

Thijs Barnhard

Van Super Mario Maker 2 word ik zo gelukkig dat de rest van de line-up mij niet eens zo heel erg veel uitmaakt. Ik heb letterlijk honderden uren in de vorige game gestoken en ik kan echt niet wachten om met alle nieuwe mogelijkheden van het tweede deel aan de slag te gaan. Onderschat Dragon Quest Builders 2 overigens ook niet. De eerste game is een super ondergewaardeerde parel die ik iedereen van harte aan kan raden.
Dragon Quest Builders

Jacco Peek

Er komt dit jaar een nieuwe Pokémon, dus ik was eigenlijk al tevreden. Tijdens de afgelopen Direct werd ik heel enthousiast van Astral Chain en Zelda: Link’s Awakening. Die eerste gaf me die fijne Bayonetta- en NieR-vibes en Link’s Awakening heb ik nooit gespeeld. De stijl vind ik erg tof, al moet ik het gezicht van Link nog even verwerken. Verder komen er wat games aan waar ik niet per se heel veel mee heb, maar op zich wel blij van wordt: Super Mario Maker 2, Animal Crossing en Luigi’s Mansion 3. Oh, en Yoshi natuurlijk! Die groene makker vrolijkt me altijd op.
Astral Chain

Marcel Vroegdijk

Ik werd erg blij van Astral Chain maar toch hoofdzakelijk van Link’s Remakening (wanneer krijg ik hier nou eens voor betaald). Het origineel op de Game Boy vond ik fantastisch, maar ik was toen nog een kind dat de Engelse taal niet volledig machtig was, dus ergens in het spel liep ik vast. Dat weerhield me niet om er alsnog tientallen uren in te stoppen, maar het lijkt me leuk om ook de overige 70 procent van Link’s Awakening te zien. Verder ben ik ook heel blij voor Thijs dat Super Mario Maker 2 er komt (en al in juni verschijnt).
Zelda

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik mis momenteel een nieuw "groot avontuur" als Zelda of Mario. Begrijp me niet verkeerd: ik vermaak me momenteel prima op de Switch, maar voornamelijk met indies.
  Mijn hoop zat op de nieuwe Fire Emblem, maar die lijkt helaas veel te complex en omslachtig te worden.
 • @Gaaiz het is toch niet veel complexer dan de 3ds-varianten?
 • @The Decider
  Wat ik uit de Nintendo Direct begreep is dat er véél meer mogelijkheden bij komen. Je moet dan ook "studeren", en je hebt daarnaast 3 facties.
  Hopelijk valt het mee, maar het leek mij teveel rompslomp.
 • Ik vond deze direct vele malen beter dan de E3-aankondigingen van vorig jaar.

  Er komt zoveel nieuws dat ik het niet eens erg vind dat metroid is uitgesteld. De nieuwe Mario Maker en Zelda komen er sowieso. Daarnaast lijkt Astral Chain me ook heel erg vet.

  Zodra ik klaar ben met Smash en RE2, mag ik new super Mario bros. ook en daarnaast komt er best veel vets uit voor de ps4.

  Het is jammer dat ik zo weinig tijd heb om te gamen de laatste tijd.

  Oh en ik vergeet Luigi’s Mansion bijna.
 • Eigenlijk zoals altijd van Nintendo: wel goed, maar voor mij persoonlijk totaal niet interessant.
 • @That Mr Awesome Dit dus. Ik koop de Switch uiteindelijk puur omdat ik die nieuwe Pokémon games wil gaan spelen. Maar er zijn wel wat leuke titels die het voor mij nog een beetje de moeite waard maken om een Switch te kopen.
 • Een grote nieuwe game zou de console weer een stuk interessanter maken. Zoals metroid, maar ze zijn opnieuw vebegonn, dus wie weet wanneer ie pas komt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren