1. IG Q en A: Wat vond jij van deze E3?

IG Q en A: Wat vond jij van deze E3?

Wat waren de hoogte- en dieptepunten?

De E3 is voorbij en nu we alles gezien hebben kunnen we het er uitgebreid over hebben. Daarom vragen wij deze week in Q en A: Wat vond jij van deze E3?

Michel Musters

Het is duidelijk dat de PS4 en Xbox One een laatste, goed gevuld jaar tegemoet gaan - de eerste helft van 2019 staat vol met toppers. Tegelijk weten we nog verrassend weinig over bepaalde grote namen die deze E3 wel getoond werden, zoals The Last of Us: Part 2, Halo: Infinite, Starfield, Cyberpunk 2077 en Death Stranding. Daardoor vermoed ik dat dit allemaal games zijn die op zijn minst cross-gen zijn, al zullen een aantal van deze games misschien zelfs alleen op de volgende generatie verschijnen. Ik verwacht de nieuwe consoles al eind volgend jaar of begin 2020. Veel vonden het gebrek aan grote verrassingen tegenvallen, maar ik vond het eigenlijk wel verfrissend dat E3 zich dit jaar op een iets kleiner aantal titels richtte. Omdat ik zelf vrij weinig met Smash Bros. heb, viel het aanbod van Nintendo mij een beetje tegen, maar over het algemeen vond ik alle drie de consoleboeren lekker hun eigen ding doen.

PlayStation 5

Martin Verschoor

Voor het eerst in 12 jaar heb ik ‘m vanuit thuis meegemaakt en dat is niet alleen minder gezellig, je maakt E3 ook wat anders mee. Je zit er niet met je neus bovenop, dus je moet het een beetje doen met de beelden die je ziet op de streams en dan zijn de enige games die echt zijn blijven hangen: Cyberpunk, Spider-Man en The Last of Us Part 2. Geen misselijke titels natuurlijk, maar ik mis wel een beetje een grote verrassing in dit rijtje. Vorig jaar zaten we allemaal met grote ogen te kijken naar Anthem en waren we aan het dromen van wat voor game dat zou gaan worden. Nu mis ik zo’n titel, een konijn uit de hoge hoed, een game waarvoor je je vrienden opbelt om te vragen of ze de beelden al hebben gezien. Voor de rest een prima E3 en zo te zien hebben we een leuk najaar en een volgepropt voorjaar van 2019 voor de boeg. En dan komt E3 2019 en dat wordt me er eentje...nohhh!

Home

Eline Oosterloo

Voor mij was de E3 bitter sweet. We hebben The Elder Scrolls 6 beloofd gekregen, maar daar moeten we nog wel jaren op wachten. Een vette trailer van Death Stranding... maar is het nou een walking sim? Daarbij was het gaaf weer wat te zien van Beyond Good and Evil 2, hoewel je de gameplay gemist hebt als je even knipperde tijdens de presentatie. Super Smash Bros. ziet er gaaf uit en alle personages van vorige games komen terug. Fijn, maar echt heel nieuw is het niet en toch ging de helft van Nintendo's presentatie hierover. Kingdom Hearts 3 en Dragon Quest 11 komen dichterbij, maar dat wisten we al. Kortom: leuke games, maar niets spectaculairs of onverwachts.

The Elder Scrolls 6

Thijs Barnhard

De schaduw van een nieuwe generatie hing overduidelijk op deze E3. Hoeveel van de spectaculaire en nieuw aangekondigde games verschijnen nog op de Xbox One en PlayStation 4? Persoonlijk kan ik nog wel even wachten op die nieuwe consoles want met games zoals The Last of Us Part 2, de Resident Evil 2 remake en Ghosts of Tsushima vermaak ik mij wel. De Switch heeft misschien niet zo'n spectaculair jaar als 2017 maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet heel erg uitkijk naar Super Smash Bros. Ultimate. De grootste teleurstelling zat hem voor mij in de vele games die voor mijn gevoel schitterde in afwezigheid. Waar was The Avengers game van Square? Waar was de FF7 remake? Waar was Metroid Prime 4?

Final Fantasy 7 Remake

Arran Winmai

Oké, ik snap dat er een boel mensen erg enthousiast zijn voor Smash. Ik snap ook dat, hoewel ik zelf niets heb met de game, het wel een razendpopulaire serie is. Maar holy crap, wat duurde die Smash-presentatie lang. Was het echt nodig dat elk personage even tien minuten uitgelicht werd? Maar even dat ter zijde, ik ben wel echt benieuwd naar een paar spellen. Ghost of Tsushima vond ik prachtig en ik ben heel erg nieuwsgierig naar Cyberpunk 2077. Ook heb ik alvast zin in Kingdom Hearts 3.

Super Smash. Bros Ultimate

Dennis Mons

Ik heb de E3 natuurlijk heel anders beleeft dan de mensen thuis. Dus misschien dat ik daarom zo overweldigd was door de presentatie van Xbox. De ene na de andere toptitel werd ons om de oren gesmeten en het was bijna niet bij te houden om ze te noteren voor onze stand-ups voor IG in LA. Maar los daarvan sloten ze natuurlijk af met Cyberpunk 2077 waarvan we later maar liefst 50 minuten gameplay kregen te zien. Mijn god wat was dat indrukwekkend. Zelden zo'n mooi game gezien en als je me had gezegd dat het een eerste titel was voor een next-gen console ad ik het ook geloofd! Maar stiekem was een ander hoogtepunt ook de speelsessie die ik had van Strange Brigade samen met Eelko Rol van Power Unlimited. We verwachtten helemaal noppes van die game, maar hebben de grootste lol gehad in co-op-modus. We moesten wat puzzels oplossen en hordes me zombies afknallen in de nogal cartoony game en deden dat met zoveel plezier dat zelfs de ontwikkelaars kwamen kijken. Genoten!

Strange Brigade

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Het was een leuke E3 met aardig wat interessante games ( ghost of Tsushima, Assassin’s Creed Odyssey , Spider-Man, Death Standing , The Last of Us part 2, Jump force etc) toch vind ik het minder dan die van vorig jaar. Ik miste Final Fantasy VII remake eigenlijk toch wel heel erg en ik had gehoopt dat Square Enix met een Final Fantasy VIII remaster had gekomen.
 • @Dennis Mons
  Dus jij hebt die 50 minuten durende gameplay van Cyberpunk 2077 gezien ?
  Ben jaloers man……….haha !
 • @Cypher ik ook, én Kojima daar een hand gegeven. Vroeg me echt af wtf er gaande was.
 • @Jack O Nice!
 • Ik vond dit jaar juist veel beter dan vorig jaar. Bij xbox vond ik dit jaar er veel goede games tussen zitten zoals tomb raider en forza. Bij bethesda vond ik fallout en the elder scrolls er ook goed uit zien. Playstation vond ik zelf wel wat tegenvallen dit jaar maar ubisoft met assassins creed odyssey en skull and bones vond ik er weer goed uit zien. Vorig jaar vond ik de aankondigingen van xbox, bethesda en ubisoft niet zo bijzonder.
 • Geen WOW dit jaar. Veel games die je van ver zag aankomen. Het was goed genoeg om weer een wishlist van 2018/2019 te hebben voor de Switch en PS4.

  Misschien is binnenkort een Budget gamePC te bouwen om ook wat MS games te spelen.
 • Playstation had weer een hele vette show, Microsoft was veel beter dan vorig jaar, Bethesda liet veel vets zien. Maar EA, Square en Nintendo vielen tegen. Echt jammer dat Nintendo E3 een beetje opgegeven lijkt te hebben. Maar al met al wel genoeg vets gezien om naar uit te kijken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren