1. IG Q en A: Wat was jouw favoriete game van de eerste helft van 2018?

IG Q en A: Wat was jouw favoriete game van de eerste helft van 2018?

De tweede helft van het jaar begint nu

De zomer is begonnen. Het kantoor is niet meer uit te houden, ondanks de airco's die op volle kracht staan te blazen. De eerste helft van het jaar zit er zo'n beetje op en daarom vragen wij aan onze redacteurs in de Q en A: Wat was jouw favoriete game van de eerste helft van 2018? En wat waren die van onze fans? Laat het weten in de comments.

Jacco Peek

Ik heb heel even getwijfeld tussen Celeste en God of War, maar ik moet voor die laatste gaan. Santa Monica heeft Kratos zoveel persoonlijkheid gegeven dat ik eindelijk écht om het personage ben gaan geven. Zijn reis met Atreus is op baanbrekende manier in beeld gebracht en wellicht alleen Uncharted 2 haalt het perfecte tempo van deze game. Misschien wel het meest verrast ben ik door het waanzinnige gevechtssysteem, dat misschien zelfs wel beter werkt dan vroeger. Die bijl kan ik blijven gooien en terugroepen tot in de eeuwigheid.

God of War

Michel Musters

God of War heeft mij weggeblazen, ik kan niet anders dan deze game kiezen. Ik heb er al over geschreven op IG: dit is misschien wel de eerste actiegame sinds Resident Evil 4 met zo’n heerlijke flow gecombineerd met een grote variatie aan settings. Ik heb hier echt een uur of dertig intens van genoten. Ik kan dan ook niet wachten op een vervolg. Misschien een goed idee voor de PS5-lancering?

God of War

Thijs Barnhard

De wat mij betreft twee beste games van dit jaar heb ik allebei gespeeld op de Switch en ze zijn allebei niet van Nintendo zelf. Celeste was ietsje eerder dit jaar en voor mij persoonlijk een enorme verrassing. Niet alleen is dit een prettig moeilijke platformer, maar Celeste heeft ook een heel erg leuk verhaal. De soundtrack reken ik ook tot de beste van 2018. Mijn absolute favoriet van 2018 tot nu toe is Hollow Knight. Ik heb die game nog niet eens uitgespeeld en toch kan ik nu al met zekerheid zeggen dat ik de rest van het jaar niets beters ga spelen. Als het op dit niveau blijft doorgaan zou het zomaar mijn nieuwe favoriete Metroidvania kunnen worden.

Hollow Knight

Martin Verschoor

God of War moet ik nog steeds mee verder, dus daar kan ik nog niet van zeggen dat het mijn 'lievelings' is. Maar dat zou God of War zo maar kunnen worden, als ik door ga met spelen. De game waar ik tot nu toe het meeste plezier aan heb beleefd in 2018 is (naast PUBG en Fortnite) Far Cry 5. De setting, de willekeurige gebeurtenissen, hoe de vijanden worden neergezet in het verhaal. Ja, ik vind 'm leuk!

Far Cry 5

Arran Winmai

Ik denk dat iedereen het voor mij wel weet, maar voor het geval het nog onduidelijk is: De game waar ik het meeste plezier aan heb beleefd is Monster Hunter World. Ik vind het prachtig om de verschillende monsters te leren kennen en dan op ze te jagen. Ook houden de updates en toevoegingen het spel goed in leven. Zo ben ik nu bezig met het jagen op Arch-Tempered Vaal Hazak, die ik toch wel een flinke uitdaging vind. Hopelijk wordt de Behemoth van de Final Fantasy-crossover ook vet! Het enige nadeel is dat het lastig kan zijn om te communiceren met andere spelers als ik online aan het spelen ben.

Monster Hunter world

Dennis Mons

Moet eerlijk toegeven dat ik bedroevend weinig nieuwe games heb gespeeld. Het was voor mij vooral een inhaalslag van games die ik nog niet gespeeld had (Last of Us, Super Mario Odyssey) en games waar ik zo dol op ben dat ik alle dlc heb gespeeld dat ervoor aangeboden werd (Mario+Rabbids (en nu bezig met Donkey Kong Adventure dlc). Dus een van de weinig games die ik wél heb gespeeld is Far Cry 5. Volgens sommigen misschien geen topper, maar ik heb me er uitstekend mee vermaakt en zoals ook Martin al zei: een setting die enorm bij me past!

Far Cry 5

Eline Oosterloo

Voor mij was Vampyr toch wel echt een klapper. Jonathan Reid is een baas van een vampier en ik hou echt van het sfeertje in die game. Het is altijd nacht, mensen zijn somber en ziek en Jonathan Reid voelt zich ook niet zo lekker. Het vechtsysteem is lekker clunky, maar het went en uiteindelijk doe je het toch voor de conversaties. Daaruit blijkt dat Vampyr toch echt een kindje is van Dontnod.

Vampyr

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Zonder twijfel God of War. Alleen Red Dead Redemption 2 kan nog over die game heengaan dit jaar. Ook kijk ik erg uit naar Smash Brothers.
 • FC5 off course!
 • Dark Souls 3…

  Heb alleen State of Decay 2 gespeeld qua games van dit jaar. Vind ik zeker tof, maar moet ik nog meer tijd in steken.

  Maar wel dus DS3 ontdekt begin dit jaar als fantastische game, dus dan noem ik die maar.
 • Mario Odyssey. Had 'm na aanschaf vrijwel niet aangeraakt, maar begin dit jaar helemaal los gegaan in het verzamelen van maantjes.
 • @Gaaiz "eerste helft van 2018", als in "in de eerste helft van 2018 uitgebracht"?
 • @Richh
  Of gewoon wat je gespeeld hebt? Hollow Knight en Dark Souls 3 kwamen ook niet dit jaar uit.
 • @Gaaiz was ook een vraag aan de redactie, haha. Oeps.
 • @Gaai
  Hollow Knight op de Switch in dit geval wel, dus daar kun je mee sjoemelen.
 • Aan 't begin van 't jaar had ik verwacht dat dat een heel makkelijk antwoord zou worden, namelijk de Secret Of Mana remake.
  Nu een half jaar later kan ik zeggen dat het antwoord inderdaad nogal makkelijk is. God Of War, zonder twijfel. En dat had ik van te voren totaal niet verwacht.
 • Monster Hunter World

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren