1. IG Q en A: Welk stripfiguur verdient ook een eigen game?

IG Q en A: Welk stripfiguur verdient ook een eigen game?

Superhelden en andere personages

Op 7 september komt de nieuwe Spider-Man-game uit, maar eigenlijk vinden we dat ook 'niet-superheldenstripfiguren' prima een eigen game verdienen. Daarom vroegen wij ons af: Van welk stripfiguur willen wij óók een eigen game en waarom?

Dennis Mons

Als er één stripfiguur is waar ik heel graag een game van zou willen spelen, dan is het Calvin. Maar dan niet zonder Hobbes natuurlijk! Ik ben smoorverliefd op dat dynamische duo. De dialogen tussen die twee zijn briljant. En het switchen tussen een zesjarige die gewoon zes is (met monsters, de ruimte, space guns, dinosaurussen en natuurlijk gevechten met zijn tonijnvretende tijger) en een cynische bijdehante gast die zijn vader en moeder te kakken zet, lijkt me hilarisch. Geen idee in wat voor vorm je dat zou moeten gieten (ouderwetse point & click?), maar ik wil het!

Calvin en Hobbes

Arran Winmai

Nu het Fables-verhaal af is zou ik het wel vet vinden om meer te leren over Boy Blue en zijn verleden. In de stripboeken kom je erachter dat hij stiekem super cool is, maar liever anderen in de spotlight wil laten. Niets mis mee en Bigby Wolf vult die rol uitstekend (kijk maar in The Wolf Among Us) maar de blonde muzikant met de blauwe cape doet niet onder aan heldhaftigheid en ik zou absoluut een game spelen waarin hij de hoofdrol speelt. Dan heb ik het over een spel in zijn verleden, voordat iedereen moest vluchten naar onze wereld en voor Fabletown gebouwd werd. Zo hoeven spelers die nog niet up to date zijn met de serie zich geen zorgen te maken over spoilers, maar krijgen fans nieuwe achtergrondinformatie om van te smullen. Heerlijk! Als alternatief kan er ook een serie games komen die focussen op de avonturen van Bufkin.

Fables Boy Blue

Thijs Barnhard

The Simpsons hadden jaren geleden al hun eigen arcade beat'em up en daarom vind ik het de hoogste tijd om Nederlands meest geliefde bekende familie een zelfde soort game te geven. Een brawler met Jan, Jans en de Kinderen klinkt als de perfecte manier om deze ietwat suffe strip uit de Libelle een nieuwe doelgroep te laten bereiken. Denk Streets of Rage maar dan met Jan, Jans, Karlijn, Catootje en natuurlijk die bijdehante rode kater. Ik zie dit helemaal zitten.

Jan, Jans en de Kinderen

Bob van der Laan

Zelf zou ik graag een goede videogame zien van De avonturen van Kuifje. Vroeger las ik deze tripverhalen bijna meerdere malen op een dag en ze staan mij nog goed bij. Het liefst zou ik de game zien in een soort Uncharted-style met dezelfde soort graphics. In plaats van schattenjager Nathan Drake gaat avonturier Kuifje samen met zijn hondje Bobbie en compagnon Kapitein Archibald Haddock op pad om allerlei gevaren te trotseren.

Kuifje

Pablo Bool

De neven van de Daltons. Onze sukkelige criminelen uit Lucky Luke. Wat zou het leuk zijn om in een moderne omgeving met deze broers te spelen en je vervolgens uit benarde situaties proberen te redden. De klungeligheid van de gebroeders is vast wel op een leuke manier te vertalen in de besturing. Er is al wel eens één game uitgekomen over de geliefde Daltons, maar dat is alweer een tijdje geleden. Dit was namelijk voor de Nintendo DS in 2008. Ik denk niet dat het zal werken om er echt een AAA game van te maken of ze moeten met wel hele creatieve ideeën op de proppen komen. Nee, geef mij maar gewoon een sidescroller. De Lucky Luke game op de PSX was hoofdzakelijk al een sidescroller, een goed vervolg op deze game zal dus zeer welkom zijn. Zo zou het leuk zijn om elke keer met een andere Dalton te spelen die vervolgens de ander weer moet bevrijden uit de gevangenis. Genoeg running gags om in de game te verwerken dus.

Daltons

Jules Schlicher

Deze baseer ik niet zozeer op de strips, die ik niet gelezen heb, maar op de ontzettend goede tekenfilmserie uit begin jaren negentig: Prins Valiant. Deze middeleeuwse ridder maakte allerlei avonturen mee, die deels iets te maken hebben met koning Arthur en de ronde tafel. Ik zie een Kingdom Come: Deliverance voor me maar dan met een goed verhaal, en magische muziek in de stijl van de weergaloze intro van de serie The Legend of Prince Valiant. Daar zou ik nou graag een game van spelen.

Prins Valiant

Bastiaan Vroegop

Ik denk dat Deku uit My Hero Academia echt een uitstekende gameheld zou zijn. Niet alleen omdat die manga briljant is en ik er zoveel mogelijk van wil - maar zijn superkrachten zijn van zichzelf ook al aardig game-y. Aan het begin van de strip is hij supersterk, maar bij één klap breekt hij ook meteen zijn armen of benen. Hij moet dus goed inschatten wanneer hij zijn krachten gebruikt - een mechanic die best tof in een game kan zijn. Je bent dan in feite een gameheld van level 99, die zeer behouden moet omgaan met zijn level 1-lichaam.

Boku no Hero Academia Deku

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Doe mij maar een game gebaseerd op de wereld van de stripserie Storm. Lijkt mij zo gaaf.
 • @Zeror Storm stond ook hoog in mijn lijst!
 • @Zeror

  Dit is op het moment eerlijk gezegd de enige strip die ik kan bedenken waar ik een game van wil zien.
 • @Zerors inderdaad storm vrouwen met de ongelooflijke lekkere tepels en zijde doekjes.
 • Sluit me volledig aan bij Dennis, Calvin en Hobbes is een geniale strip.

  Verder kan ik weinig bedenken naast een paar schurken die ik graag meer had terug gezien in de Arkham games. Hush bijvoorbeeld.
 • Geef mij maar een open wereld super hero game met The Flash.

  Zo vond ik het bij Infamous First Light super tof dat je snel door de wereld heen kon rennen. Voeg daar toffe vijanden, vette animaties en een super tof verhaal aan toe (in een DC sausje) en dan heb je denk ik een erg goede game te pakken.

  Wat me ook tof lijkt is een soort Destiny game van Marvel of DC waarbij je je eigen hero kan maken met verschillende classes en dat met een mooi passend verhaal erbij.
 • De Schorpioen
  De Blauwbloezen
  Robbedoes en Kwabbernoot
  Blake en Mortimer
  Thorgal
  blacksad
  Alex
 • Dirkjan lijkt me lachen.
 • Storm natuurlijk! De bizarre werelden en wezens uit deze strip serie lenen zich perfect voor een gave game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren