1. IG Q en A: Welke franchise mag een voorbeeld nemen aan God of War

IG Q en A: Welke franchise mag een voorbeeld nemen aan God of War

Net iets anders

Cory Barlog omschrijft de nieuwe God of War-game als eentje met ‘volwassenere’ gameplay en geeft hierdoor een nieuwe insteek op de hack-and-slash-franchise. Daarom vroegen wij ons af: Welke franchise mag ook de boel op de schop nemen?

Martin Verschoor

Call of Duty mag van mij wel eens een vers likje verf krijgen. Ze zullen ongetwijfeld iets gaan doen met het hele Battle Royale-gebeuren van de afgelopen tijd. Ik weet niet of de serie dat nodig heeft, maar een frisse aanpak van de franchise mag van mij zeker. Wat meer vrijheid in de singleplayer zou mooi zijn en misschien moet het ook wel geen first person-shooter meer zijn...Ik verwacht van Black Ops IIII dit jaar in ieder geval nog geen grote inovatie op single- en multiplayer gebied, maar die van 2019 mag van mij wel over een hele andere boeg gegooid worden.

Black Ops III

Pablo Bool

De game die van mij apart wel een nieuwe insteek mag gebruiken is Mario Kart, alhoewel ik denk dat Nintendo het hier niet mee eens gaat zijn. Ik kan zeker genieten van hoe de game nu in elkaar zit en de grote frustraties die het met zich kan brengen. Lekker met zijn vieren achter de tv kruipen en elkaar de huid vol schelden. Ik doe niks liever op een verloren zondagmiddag. Toch word ik een beetje gek van de tactiek om tweede te blijven hangen en dan op het laatste moment eerste te worden om zo dynamisch om te gaan met de regelgeving. Zoals wij allemaal weten geeft het spel betere items aan degenen die achter staan. Wat nou als Mario Kart zich iets competitiever gaat opstellen en dat de speler wordt afgerekend op skills en niet op geluk of hij of zij net die ene blue shell krijgt.

Mario Kart Blue shell

Arran Winmai

Ik ben geen fan van Skyrim. Daar, ik heb het gezegd. Ik heb de gameplay van The Elder Scrolls-spellen altijd matig gevonden en de wereld van Skyrim boeit mij aanzienlijk minder dan die van Morrowind, dus er doorheen spelen was meer vermoeiend en vervelend dan het leuk was. Ik snap daarom echt niet waarom het vijfde deel zo populair is en waarom het Bethesda lukt het spel steeds weer opnieuw te verkopen. Toch moet ik zeggen dat, hoewel ik Morrowind superieur vind, dat niet betekent dat ik Skyrims wereld oninteressant vind. Het is gewoon de gameplay waar echt even goed naar gekeken moet worden. Nu betekent dit niet dat het weer moet gaan spieken bij Dark Souls, The Witcher 3 en Assassin's Creed: Origins, of zelfs God of War. Sterker nog, ik heb liever dat ze hun eigen ding doen en dat is absoluut niet makkelijk. Maar wat zou het toch mooi zijn als ze die uitdaging aangaan en met iets nieuws kunnen komen.

Bert de Vries

Dead Space. Man, man, man wat houd ik van die eerste twee games (minus de dlc wapen troep van deel 2). Ze spelen nog steeds als een zonnetje en zijn in alle opzichten gruwelijk. Maar ja, dan heb je ook dat derde deel. Die Call of Duty-achtige Dead Space met explosies, over-the-top actie en her en der iets wat op horror moet lijken maar vooral goedkope gore is. Zonde! Die serie is kapot gemaakt door er een snelle mainstream franchise van te willen maken en dat is een jasje dat de serie totaal niet past. Daarom graag een nieuw deel dat weer terug gaat naar de roots van de serie en daar lekker gaat vernieuwen. Het zou zo mooi zijn als we ergens in de komende jaren weer kunnen genieten van een echte ruimte horror game. Daar zijn er niet zo veel van, en de serie weet al hoe het moet.

Dead Space

Jacco Peek

Als ik denk aan hoe God of War het verkennen van nieuwe werelden aanpakt door als een Metroidvania nieuwe paden te openen, dan kan Uncharted hier nog wat van leren. De boel zal niet drastisch op de schop hoeven, maar ik denk dat de serie er goed aan zou doen een soortgelijke semi-open wereld toe te voegen die het ontdekken ervan beloont. Een beetje in de stijl van Tomb Raider, waarin je verschillende geheime kamers hebt met puzzels en waar je spullen kunt vinden om Nathan (of wie dan ook) de upgraden. Een dergelijk rpg-systeem in combinatie met zijmissies kan de Uncharted-moeheid die sommigen ervaren verhelpen.

Uncharted

Michel Musters

Als groot Rayman-fan is het wat mij betreft tijd dat de serie weer een nieuwe koers gaat varen. Legends en vooral Origins waren genieten, maar dat kennen we nu wel weer. Rayman moet weer een comeback maken en Ubisoft mag het roer flink omgooien. Hoe dan? Ja zeg, als ik dat zou weten zou ik wel bij Ubisoft werken! Misschien is het tijd om de 3D-gameplay van Rayman van een nieuwe impuls te voorzien?

Rayman

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Gears of war. Speelde laatst weer deel 4. Maar de huidige gameplay is zo niet leuk meer. En verder Uncharted idd
 • @kaassouflee30 Waarom vind je die niet leuk meer?
 • @Mythicz

  De gameplay is ontzettend eentonig en saai En ook het verhaal waar dat in deel 1 nog indruk maakte is dat nu helemaal weg. Maar ik ben bang dat Microsoft hier zich niets van aantrekt en dat deel 5 weer op dezelfde voet verder gaat. Laat the Colation aan revival van Perfect Dark werken ipv een game als deze
 • @kaassouflee30 Het verhaal is inderdaad niet het meest bijzondere op het eerste gezicht, maar er zit meer achter dan je denkt als je de details zoekt. Daarnaast vind ik de gameplay juist briljant, het loopt ontzettend vloeiend en eentonig vind ik het nou ook niet perse. Maar goed, meningen zijn meningen.
 • @MythicZ

  Het is eentonig Lopen cover zoeken schieten. En dan de verschikkelijk saaie waves stukjes. Nee ze kunnen het beter even laten liggen..
 • @kaassouflee30 Als je zo gaat beredeneren dan kan je elk spel afschrijven. Mario kan je dan afschrijven, want het is alleen maar springen, GT/Forza kan je dan afschrijven, want het is alleen maar racen. [size=2]Gears is een shooter, lopen, cover zoeken en schieten horen daar bij.[/size]
 • @MythicZ

  Ik denk dat Kaas gelijk heeft. Het spel loopt inderdaad soepel als een tiet, maar dat is niet het gene wat me bezig hield bij de eerste Gears. Het is totaal niet meer indrukwekkend of spannend. De eerste GOW hield me op het puntje van de bank. En die eerste Brumac? Holy damn!

  Spel is zijn ziel kwijt en is nu een lekker lopende shooter. Niet slecht maar kan me gewoon niet boeien.
 • @TheTox Daar ben ik het mee eens, waar Gears 1 nog 'eng' was, is deel 4 dat zeker niet meer. Dat komt wss ook doordat er meer kleur is toegevoegd. Kaas heeft het hier alleen niet over ;)
 • Helemaal eens met Michel eigenlijk. Ik zou of graag een terugkeer van de onvergeeflijke gameplay zien uit deel 1, of een reimagining van de gameplay van de heerlijke platformer die Raymon 3: Hoodlum Havoc was zien.
 • @opperdevi

  Oneens. Ik vind de laatste 2 Rayman samen met dkctrf de beste platformers ooit. Denk ook niet dat er snel een nieuwe Rayman komt Ancel is druk met Beyond good and evil 2.
 • @kaassouflee30 Rayman 2 heb ik niet écht mee gekregen, maar ik vond de graphics nooit echt smaakvol. De atmosfeer ook niet. En ik weet niet waarom maar als kind vond ik Rayman met blauw en groen haar en met speciale krachten helemaal de shit xD

  En ondanks dat ie uiteraard bezig is met BGaE2 liet ie niet zo lang geleden weten Rayman absoluut niet vergeten te zijn en een deel 4 te willen maken. https://gamer.nl/artikelen/nieuws/michel-ancel-wil-graag-rayman-4-maken/ Dus ik sluit het niet uit om in de komende jaren een terugkeer te zien.

  @redactie Waarom heet ik opeens opperdevil haahaha, dat is m'n oudste nickname ever. Super cringy x'D. Zou iemand dat kunnen veranderen in Sjazie (of als dat niet kan m'n normale username jaircijntje)?
 • @opperdevil hahah, hebben we gedaan om je te pesten. Dennis kan dat soort dingen fixen, dus ik zou hem even een PM sturen!
 • @Jack O xD Ik wíst het! Hahaha, zal ik even doen dan, thanks ;)
 • Ik zou echt totaal niet weten welke franchise ik op dit moment drastisch het roer om zie draaien.

  @MichelMusters met hoe Ubisoft het roer heeft om gegooid met hoe ze games maken denk ik dat er wel een grote kans is dat Rayman terug komt in een "nieuwe vorm"
 • @Meta_coola

  Nou valt ook mee fc5 is precies hetzelfde als 4 en alle andere games hebben nog steeds dezelfde ubisoft stijl. Dus zet je Ubi bril aub af
 • @kaassouflee30

  Ik heb geen ubi bril op. Ubisoft heeft de meeste van hun games aangepast. De welbekende ubi formule waar onder andere de torens in zaten is verleden tijd.


  Ubisoft heeft ten opzichte van EA het roer hard omgedraaid.
 • @Meta_coola

  Als je het zelf maar gelooft
 • @kaassouflee30

  Tja als ik het artikel van @MichelMusters lees en de vele andere artikelen op gaming sites die vol lof over het huidige ubisoft praten weet II haast wel zeker dat er een kern van waarheid zit in wat ik zeg.
 • @Meta_coola

  Ubi hun grote producties hebben allemaal nog steeds dat ubi sausje..zet je Ubi fan bril eens af
 • @kaassouflee30

  Nee dat sausje ( jaarlijkse releases , torentjes klimmen om de map te ontgrendelen , zelfde assets gebruiken, zelfde missie structuur gebruiken etc.) is helemaal aangepast en in producties zoals AC zelfs helemaal weg.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren