1. IG Q en A: Welke game was enorm zonde van je tijd?

IG Q en A: Welke game was enorm zonde van je tijd?

Is Counter-Strike de boosdoener?

Je kent het wel. Na uren spelen met een game waarvan je dacht dat het heel nuttig was, omdat je enorm veel plezier aan beleefde, blijkt een illusie. Was het daadwerkelijk leuk? Of was het gewoon frustrerend en had je gewoon beter eerder kunnen stoppen om wat nuttigers te gaan doen? Welke game was enorm zonde van jouw tijd?

michel musters

Eigenlijk zijn alle multiplayershooters zonde van je tijd. Een paar keer in mijn leven ben ik helemaal opgezogen door dergelijke games en moeten alle andere games er voor wijken. Ik had het met Counter-Strike (Source), GoldenEye 007, Call of Duty: Black Ops en tegenwoordig Fortnite. Tijdens het spelen denk ik dan vaak: ik had wel tien andere singleplayergames kunnen uitspelen. Maar het maakt eigenlijk niet uit. Games zijn een hobby en zolang je het naar je zin hebt, wordt het doel behaald.

Call of Duty Black Ops

Ron Vorstermans

In de tijd dat ik Rainbow Six 3 heb gespeeld had ik ook twee opleidingen kunnen doen, dus je kan best stellen dat dat zonde van mijn tijd is geweest. Maar pas echt zonde is je jeugd besteden in een gare chatbox/browser game waarin de interactie niet verder gaat dan ‘s6’ en je dartjes in een dartbord gooit middels twee balkjes, waarbij je op het juiste moment moet drukken om de pijl op de juiste plekje te laten landen. Spelpunt. Houd op met me.

Rainbow Six 3

Martin Verschoor

Ik heb het al 1000 keer verteld, maar met Counter-Strike heb ik zeker twee jaar van mijn leven vergooid. In de zin van dat ik een keer een jaar moest overdoen op school en zakte voor mijn eindexamen. Dat allemaal omdat ik al mijn tijd spendeerde met het rennen naar bombsite B in DE_Dust. Als ik dat niet had gedaan, had ik ook weer niet op de plek gezeten waar ik nu zit. Dus ja: zonde van mijn tijd. Maar nee: geen spijt van.

Counter strike 1.6 de dust

Jacco Peek

Ik heb geen spijt de tijd die ik in mijn favoriete games heb gestopt, want die duizenden uren in de Pokémon-serie zijn natuurlijk allemaal gerechtvaardigd. Ik heb echter wel hele slechte herinneringen aan Mafia 3, die ik destijds recenseerde voor een andere website. Voordat het embargo verliep deden er al negatieve verhalen de ronde over de game en later begreep ik waarom. Je wordt gedwongen eindeloos hetzelfde te doen, voordat het oprecht goede verhaal vordert. Op mijn Xbox One draaide de game daarnaast voor geen meter (inmiddels wel overigens) en de stad vond ik maar zoutloos. De meer dan dertig uur die ik erin moest steken om het einde te zien krijg ik helaas niet meer terug...

Mafia 3

Derek Taal

Ik heb hier eigenlijk geen antwoord op. Als ik me niet met een game vermaak dan stop ik er gewoon mee. Als het voor een review is dan kan dat natuurlijk niet, maar is die tijd desondanks zinvol besteed. Je kan namelijk een completer beeld schetsen voor de lezer. Ik verlies mezelf ook niet zo in multiplayer games als sommige van de redactie, maar als je er plezier aan beleeft, is die tijd toch ook zinvol? Behalve als het een echte verslaving is geweest zoals sommige bij World of Warcraft of Counter-Strike hebben ondervonden. Die heb ik dan ook weer niet gespeeld. Beetje saai antwoord dit eigenlijk.

Stop Hou op ik vind het niet meer leuk

Dennis Mons

Tetris, mensen. Daar is 'ie weer. Het is gewoon Tetris. Dan zit ik in de trein naar werk of naar huis en staan er pareltjes als Mario Tennis Aces, Zelda Breath of the Wild (nog niet uitgespeeld) en Inside op mijn Switch en dan ga ik %$#@#! een DEMO van Puyo Puyo Tetris spelen. De demo, ja! Want ik weiger dan wel weer €40 (ja, echt serieus veertig!) te betalen voor die game die ik eigenlijk elke dag speel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Tja kan wel zeggen dat meer dan 3000 uur in Guild Wars 2 zonde van me tijd was maar heb me wel elke uur vermaakt met die MMO.

  Far Cry 4 daarentegen heb ik me best aan geergerd. Moest en zal alle side missies en collectibles hebben. Achteraf kwam ik erachter dat ik het eigenlijk niet eens zo leuk vond. Qua verhaal en main missions viel het ook zeer tegen in vergelijking met Far Cry 3. Volgende keer maar gewoon aan die tafel blijven zitten.

  Maar stiekem krijg ik wel zin om toch Far Cry 5 te spelen. Even wachten tot daar een sale voor is.
 • @Mepp FC5 ja? It’s a trap!
  Als je 4 niet leuk vond, dan vind je 5 waarschijnlijk ook niks.
 • Zonde van de tijd als je een game lang speelt?
  Die tekst snap ik niet.
  Als ik een game niet leuk vind zal ik die ook echt niet lang spelen en dus geen zonde van de tijd.
  Het doel van games is tijdverdrijf, entertainen en even weg uit de dagelijkse realiteit. Als een game je lang genoeg kan boeien( verhaal technisch of gameplay of die schitterende gfx) dat je het uren speelt dan kan ik me niet indenken dat je dat verloren tijd vind.
  Want iedereen die zegt dat ze dit of dat hadden kunnen doen, wie zegt dat je dat ook wilde. En ook zou hebben gedaan? En die game wou je wel.

  Wel heb ik geld verlies geleden met games die ik ooit leuk dacht te vinden die achteraf dus niks voor mij waren. Dat heb ik recent met Fallout 4.
  Niet voor de volle mep gekocht maar ik kom er gewoon niet in.
  En ik weet wel dat de game later misschien wel heel vet wordt, maar als het begin al niet leuk is en voor mijn gevoel niet echt duidelijkst het doel is dan haak ik wel af. Niet omdat ik aan het lijntje gehouden wil worden ( ik speel graag vrijheid en open games) maar ik doe niks anders dan doelloos rondlopen en dan ergens komen waar ze me volledig in de pan hakken omdat ik met mijn bijl en klapper geweertjes nog niet veel indruk maak.
  Dus geen tijdverlies maar had het geld liever aan iets anders uit gegeven.
 • Het eerste wat in mij op komt is toch World of Warcraft. Enorm mee vermaakt, maar het zorgde er ook voor dat ik mijn studie, slaapritme en soms zelfs vrienden/stappen links liet liggen.
  Hele mooie herinneringen aan, maar blij dat het me destijds gelukt is om te stoppen.
 • Achteraf vond ik Pokémon Go zonde van mijn tijd. Iedereen om me heen gebruikte een gps hack waardoor mijn Pokémon veel langzamer levelde en kon ik ook minder goede Pokémon krijgen. Dat is achteraf gezien zonde van mijn tijd geweest. Maarja ik vond die paar weken dat ik het speelde het wel lachen.
 • Ik heb Gears of War 1 vroeger helemaal stuk gespeeld. Alle achievements gehaald maar achteraf gezien is het maar een matige game.
 • Achteraf gezien No Mans Sky,.. want na de NEXT update ga ik helemaal opnieuw beginnen!! Niet meer aangeraakt een maand na launch. Nu weer helemaal zin in om te zien wat ze er van gemaakt hebben (en NEXT schijnt volgens de eerst berichten van mensen die het al op de X1 spelen fantastisch te zijn).
 • @casartelli idd, heb er veel uren ingestoken na launch, dan verkocht en sinds een paar dagen geleden weer gekocht samen met een paar vrienden, want next ziet er zeer belovend uit.
 • Shadow of Mordor werd enorm goed gereviewd en als groot fan van LotR kocht ik onlangs de game. Wat een saaie, repetitieve game in een kale wereld zonder goed verhaal. Ik bleef doorspelen in de hoop dat het nog zou komen maar de game bleef teleurstellen.
 • Heb nooit echt spijt van wat ik heb gespeeld en tijd in heb gestoken over het geheel gezien.
 • Grinden (grainden) in games.
 • Eerlijk gezegd kan ik daar niet echt een antwoord op geven, ik geef alle games die mij wat lijken een eerlijke kans van een uur als ik het daarna niks vind dan speel ik het gewoon weg niet verder. En zoals @Jacco Peek al zegt van veel tijd in je favoriete games stoppen kan je toch geen spijt hebben. De 1445 uur die ik in Final Fantasy VIII , de 1000+ uur die ik in Assassin’s Creed Franchise of de 124 uur die ik Shadow of War heb gestoken xou ik voor geen miljoen willen terug draaien.
 • Destiny 1…..

  FFXIII: Platina bij deze game…. Matig verhaal fal'Cie/L'Cie/Que cie que no ? De wereld leeg en de characters te saai. Vooral jij Hope.. Vechtsysteem wel leuk.

  FFXIII-2: Ook platina…… ik spoor blijkbaar niet. Hetzelfde als bij FF13, alleen wat een vreselijk einde. Opzouten Hope en Chocobo rock theme.

  Lightning returns… ow wacht die heb ik niet. Maar hij had er hier zeker bij gestaan !
 • Mass Effect 2. Wanneer de aftiteling begint realiseer je je dat je geen stap verder bent gekomen.

  Mass Effect 3. Een grootse opbouw die uiteindelijk leidt naar het besef dat je altijd verliest.
 • Ik heb niet echt games waar ik spijt van heb, want als het niet leuk is kap ik gewoon.

  Ik heb wel tientallen games gerecenseerd voor websites waarvoor ik schrijf/geschreven heb. Daar zaten nogal wat verschrikkelijke games tussen, vandaar dat ik ook besloten heb om dat minder te doen. De tijd die ik heb om te gamen is al schaars en dan speel ik liever een game die ik zelf graag wil spelen.
 • Dat zal dan toch Fifa Ultimate Team zijn geweest. Verhouding van: 90/10 handelen/spelen per maand. Wat uiteindelijk compleet handelen werd. Paar maanden geleden maar mee gestopt. Vond het een beetje zonde van mijn tijd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren