1. IG Q en A: Wie heeft E3 2019 'gewonnen'?

IG Q en A: Wie heeft E3 2019 'gewonnen'?

Microsoft, Nintendo of toch gewoon Keanu Reeves

E3 zit er weer op, maar we zijn nog niet uitgepraat en daarom hebben we de Q&A even naar voren geschoven. Want wie heeft E3 nou eigenlijk gewonnen? De heren van de redactie hebben hun mening hier wel over klaar, maar we zijn ook erg benieuwd naar jouw mening! Laat het ons dus weten in de comments.

Dennis Mons

Wat mij betreft gaat Microsoft met 'de prijs' naar huis. Niet alleen vond ik hun presentatie heerlijk over de top en spectaculair (en eigenlijk nergens cringy); ze lieten een aantal games (als eerste) zien die ik echt graag wil spelen. Sowieso was er natuurlijk het epische moment dat we erachter komen dat Keanu Reeves in Cyberpunk 2077 zit, met bijbehorende toffe cinematic-trailer, maar zagen we ook Star Wars Jedi: Fallen Order-gameplay. Dat laatste zag er wat... apart uit op sommige stukken, maar we kregen al vast een paar glimpen van enkele Jedi kills en volgens mij wordt die game best bruut. En hoewel we nog steeds maar bar weinig weten van Project Scarlett is het toch leuk dat ze de nieuwe console(s) even wat aandacht gaven. En natuurlijk was de persco van Nintendo ook tof, maar daar zaten gewoon titels tussen die me echt niet boeien. En hoewel ook ik uit kijk naar Breath of the Wilder, was dat voor mij niet echt de Grote Klapper. Als ik heel eerlijk ben: die waren er sowieso niet echt deze E3.

Misschien op de hond van Jon Bernthal na, dan. Hoi Bam Bam! Who's a good boy?

Jon Bernthal

Michel Musters

Ik heb alle schijn tegen mij als Nintendo-liefhebber natuurlijk, maar ik vind het dit jaar echt geen schande om Nintendo te moeten zeggen. En dat is ook niet zo gek: veel uitgevers zitten in een 'tussenjaar', houden hun adem in voor next-gen, maar Nintendo is natuurlijk vol met de Switch aan het blazen die nog wel een paar levensjaren in zich heeft. Dat levert een erg puike line-up op moet ik zeggen, die véél gevarieerder is dan die van vorig jaar. Luigi's Mansion 3, Astral Chain, Pokémon, Link's Awakening, Daemon X Machina, Mario Maker 2... en dat alleen nog maar dit jaar. De toekomst ziet er met spellen als Animal Crossing: New Horizons en Zelda: Breath of the Wild 2 minstens zo rooskleurig uit. En dan de onthulling van Banjo-Kazooie in Smash Bros... wat mij betreft was die Direct waterdicht, en ook de Treehouse-livestream de afgelopen dagen was heerlijk gevarieerd. Verder vond ik Cyberpunk 2077 en heel de Square Enix-presentatie zeer tof.

Banjo-Kazooie

Bert de vries

CD Projekt RED. Ik heb een hele hoop super toffe titels voorbij zien komen deze E3. Maar er zijn maar twee waarvan ik ze direct bij release moet spelen: Cyberpunk voor m'n pc en The Witcher 3 op m'n Switch. Net onder CD Projekt RED staat Nintendo. Nintendo heeft toch wel hele mooie dingen laten zien. Waar ik met name heel erg blij om ben, is hoe divers het aanbod is. Ook Microsoft maakte indruk, maar minder dan Nintendo. Een constante stroom van games en de duidelijke boodschap dat een console om games draait, klinkt mij als muziek in de oren. Gamepass klinkt ook steeds beter. Er komt zo veel moois aan! Heerlijk!

CD Projekt Red

Thijs Barnhard

Ik vond dat iedere grote uitgever en persconferentie wel iets had om enthousiast van te worden. Ze waren lang niet allemaal even goed bezig en het gemis van Sony was voelbaar, maar verder was het best een prima E3. Vooral over Nintendo ben ik erg te spreken. Ik vind het helemaal niet erg om nog wat langer op die nieuwe Animal Crossing te wachten en ook voor een vervolg op Breath of the Wild kan ik prima geduld opbrengen. Helemaal als er dit jaar nog zoveel tofs uitkomt. Astral Chain ziet er best gaaf uit, van de remake van Link's Awakening word ik erg blij en Luigi's Mansion ziet er ook weer top uit. Ik heb ook het idee gekregen dat Hollow Knight: Silksong eerder uitkomt dan ik aanvankelijk had verwacht. Dat is wat mij betreft misschien nog wel het beste nieuws van deze afgelopen E3.

Animal Crossing

Lars Cornelis

Die ene kerel die riep dat Keanu Reeves breathtaking is. In één klap is 'ie een internetlegende geworden en vervolgens kreeg hij ook nog eens van mr. Reeves te horen dat hij zelf breathtaking is. Hoeveel mensen kunnen dat nou zeggen? Maar even zonder gekkigheid, de show van Microsoft vond ik over het algemeen wel prima. Lekker veel games waaronder Star Wars en Halo, een glimp van Project Scarlett, een auto op het podium die dit keer van Lego gemaakt was (awesome!), dat stemde me wel allemaal tevreden.

keanu reeves

Wie heeft volgens jou gewonnen?

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Ik weet dat de EA Play niet echt de moeite waard was, maar hoort die niet ook gewoon in dit lijstje?

  Overall een wat magere E3 met een paar uitschieters. Microsoft presentatie was het leukst om te zien, Nintendo had de tofste games en wat mij betreft is Cyberpunk de game van de beurs.

  Geen winnaar, want E3 is geen wedstrijd en de persco's zijn slecht met elkaar te vergelijken (presentatievorm, type games, multiplatform vs exclusives, single vs multiplayer - weinig vergelijkbaar).
 • Insidegamer bestaat uit louter Nintendo fanboys. Dan staat de uitkomst al vast.

  😀
 • @Buzzard
  Welke partij vind jij dan het meest succesvol bij E3?
 • Wat van tevoren al te verwachten was is gewoon uitgekomen. De E3 is niet meer wat het geweest is en de persconferenties laten gewoon te weinig beelden te zien en teveel gepraat. Daarnaast mis je natuurlijk gewoon een groot aantal partijen.

  Dit was vroeger juist het podium om grote games als tlou, elder scrolls en starfield te bespreken, maar in plaats daarvan krijgen we nu alleen maar korte teasers en remasters te zien. The witcher 3 op de switch is leuk ( en zeker knap als het goed werkt), maar dat is toch niet iets wat je op de e3 aankondigt…..dezelfde game uitbrengen op een andere console.

  Het enige wat mij persoonlijk kon bekoren was Cyberpunk, Star Wars, gameplay beelden van pokemon en watch dogs. Wat mij vooral erg tegenvalt is dat ik echt niets compleet nieuws heb gezien. Daar hoop je toch op…
 • Voor mij is Square Enix de winnaar van de E3 2019, Want Final Fantasy VIII Remastered.

  Wat ik overigens van de Totale E3 2019 vond kan je hier lezen.

  https://www.insidegamer.nl/artikel/e3-2019-een-saaie-e3-met-een-aantal-uitblinkers-en-een-fantastische-verrassing/
 • Heb gestemd op Nintendo, ze hebben mij verrast.
 • Vond square erg goed, microsoft was precies wat microsoft elk jaar doet. Steeds hetzelfde qua games geen verrassingen, zo komt er nooit een xbox in mijn huis. Nintendo had voor mij persoonlijk teveel games die ik wil hebben. Luigis mansion,zelda,smashdlc, ni no kuni, DQ11, Re5 en 6, en zal nog wel wat zijn vergeten. Dus voor mij nintendo

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren