1. IG Q en A: Wordt Firestorm de redding van Battlefield 5?

IG Q en A: Wordt Firestorm de redding van Battlefield 5?

Deze week verscheen de trailer van Firestorm, de battle royale-modus van Battlefield 5. Met de 'tegenvallende' verkoopcijfers van de game vragen we deze week in de Q en A: Wordt Firestorm de redding van Battlefield 5.

Jacco peek

Of er sprake zal zijn van een redding weet ik niet, maar ik denk dat Firestorm zeker voor een opleving kan zorgen. Als we de datamine mogen geloven probeert Dice zich te onderscheiden van andere games en hopelijk slaat dat een beetje aan. Het nadeel is natuurlijk dat de modus bij Battlefield 5 zit inbegrepen en de drempel dus relatief hoog is om in te stappen. Ze gaan waarschijnlijk niet als laatste overblijven in de battle royale der battle royales, maar ik denk dat het Battlefield zeker een boost gaat geven.

Battlefield 5

Lars Cornelis

Firestorm kan zeker interessant zijn. Ik ben zelf geen groot fan van battle royal, maar wel van Battlefield. De grote maps, de voertuigen, het tactische tintje; als al die facetten goed en volwaardig behouden blijven ga ik Firestorm in ieder geval zeker een kans geven! Of het 'de redding' is? Dat is misschien een brug te ver. Het distributiemodel van Fortnite en Apex draagt ongetwijfeld bij aan de enorme populariteit van die games. Dat maakt de instapdrempel voor Firestorm toch groter. Maar goed, ik heb Battlefield V al, dus let's go!

Battlefield 5

Bert de Vries

Moet BF V gered worden, dan? Ik vermaak me al tijden met de game en er is zeker geen tekort aan gevulde servers. Ik zie Firestorm meer als een leuk extraatje, maar ik ben eigenlijk al wat klaar met het hele battle royale fenomeen. Bovendien speel ik altijd als medic, dus als ik maar een paar mogelijke patiënten heb, dan word ik daar ook niet zo enthousiast van. Ik wil epische sprints maken om onbekende soldaten te redden!

battlefield

Thijs Barnhard

Ik word echt niet meer warm van de zoveelste Battle Royale shooter. Liever zie ik dat uitgevers en ontwikkelaar een beetje met het genre gaan experimenteren. Tetris 99 is daar een fantastisch voorbeeld van. Ik wil een Battle Royale games die ik totaal niet zie aankomen, maar die wel ongeveer dezelfde basisprincipes hebben. Geef mij Burnout Battle Royale, geef mij Stardew Valley Battle Royale. Verras mij alsjeblieft!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ik hoopte meer op extra maps of wat leukere manieren om dingen te unlocken. De game is nu gewoon saai, beetje voor credits spelen en elke week verplicht een modus spelen om 1 skin/wapen/voertuih te unlocken
  • Ik ben het met Bert eens. Moet dat dan? De keren dat ik zelf Battlefield speelde, zat ik in volle potjes en speelde ik het met veel plezier. Alleen vanwege de moeilijke aankondiging en launch en tegenvallende verkoopcijfers (wat je tegenvallend noemt met miljoenenaantallen) is het aan het floppen? Nonsens. BF is een prima game en Firestorm is gewoon meeliften op de hype van Battle Royale. Ik denk dat het al met al niet veel uit zou maken, en als we ervan uitgaan dat BF een flop is, wat hebben ze te verliezen?
  • Heb de game gespeeld vind hem beter dan black ops 4

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren