1. IG Q en A: Zijn de verwachtingen voor Death Stranding onredelijk hoog?

IG Q en A: Zijn de verwachtingen voor Death Stranding onredelijk hoog?

Wordt de game uiteindelijke game niet net zo verwarrend als de trailers?

We kijken uit naar Death Stranding, want wat we tot nu toe gezien hebben ziet er tof uit! Maar valt de game straks niet tegen met zulke hoge verwachtingen?

Michel Musters

Tja, wat is onredelijk hoog? Als ik naar reacties op IG of andere websites en fora kijk, zijn er veel enthousiaste gamers, maar net zoveel mensen die er hun schouders bij ophalen. Dat lijkt mij bij dergelijke games (of andere media) met een dergelijke mysterieuze vibe niet meer dan normaal. Persoonlijk kijk er wel erg naar uit, juist omdat ik ondanks de vele beelden die we inmiddels hebben nog niet precies goed doorheb wat we kunnen verwachten. Dat is tegenwoordig toch redelijk uniek in de game-industrie. En alles lijkt er op te wijzen dat de focus dit keer vooral op het vage verhaal ligt, iets waar ik Kojima's laatste game, Metal Gear Solid 5, juist weer niet in vond excelleren. Ik ben er dus wel klaar voor!
Death stranding baby

Lars COrnelis

Genieën worden vaak niet begrepen, net als gekken. Bij Kojima weet ik nooit helemaal precies waar we mee te maken hebben. Metal Gear Solid 3 was briljant, met een perfecte balans tussen gameplay en verhaal. Bij MGS V was die balans zoek. Het gevolg van de getroebleerde verhouding tussen Kojima en uitgever Konami? Ik weet het niet, ik ben er toch een beetje bang voor dat Kojima op een iets te hoog voetstuk is geplaatst. Bij Death Stranding ben ik dan ook een beetje sceptisch. Maar ik heb in dit geval graag dat mijn ongelijk bewezen wordt.
Death Stranding

bert de vries

Wanneer een game heel bewust non-stop gehyped wordt, dan kan het bijna niet anders dan dat de verwachtingen (te) hoog liggen. Ik vind dat eigenlijk ook helemaal niet erg, want de game wordt ook in de markt gezet als zijnde ultra speciaal en super bijzonder. Laat het ze dan maar waar maken. Ik ben zelf ook succesvol gehyped en heb enorm veel zin in de game. Ik verwacht nu ook een game die beter is dan al het andere op de markt. Ga ik teleurgesteld worden? Misschien. Maar het is ook wel weer lekker om zo ontzettend zin te hebben in de release van een game.

Jacco Peek

Een beetje. Ik kreeg kippenvel bij het moment dat Kojima op het podium verscheen bij Sony om Death Stranding aan te kondigen. Gewoon vanwege de epische comeback. Sindsdien is mijn hype voor de game wat minder geworden, omdat we té weinig info kregen om er echt naar uit te kunnen kijken. De laatste trailer heeft me weer enthousiast gemaakt voor de game, omdat ik nu eindelijk een beeld heb van hoe de gameplay eruit gaat zien en waar het verhaal heel ongeveer over gaat, al is het allemaal nog erg verwarrend. Ik ben er een beetje bang voor dat de uiteindelijke game net zo'n zooi gaat worden als Metal Gear Solid 5, maar wel een prachtige zooi.

Metal Gear Solid 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Wat David Lynch is voor televisie en film is Kojima voor games. Op een misser hier en daar na levert Kojima altijd een speelbare game op, op een manier die je in het medium nog nooit gezien hebt. Alleen dat feit is al rede genoeg om uit te kijken naar een nieuwe game van hem.
    Wat het voor mij extra spannend maakt is dat hij nu na lange tijd iets heeft gemaakt waar hij met zijn hart weer helemaal in zit. Daar bovenop ziet het grafische aspect van de game er spectaculair uit en heeft hij een geweldige cast acteurs verzameld. Sony neemt wederom een enorm risico om hier zo veel geld in te stoppen en daar ben ik enorm dankbaar voor. Hun sales afdeling zweet ongetwijfeld peentje om een nieuw game concept aan de man te brengen.
  • Het is zeker speciaal, maar de mate waarin er enthousiast over wordt gedaan gaat zover dat het me juist tegen gaat staan. PlayStation exclusives hebben (uiteraard geheel terecht) een goede reputatie, maar krijg wel de indruk dat het een grote factor is in de lofzang voor Death Stranding. En de intellectuelen die beweren alles helemaal te snappen vanaf de onthulling… Ik moet daar een beetje om grinniken.

    Maar hé, ieder z'n meug. En ook al is het niet mijn ding, ik hoop dat het de hoge verwachtingen kan waarmaken.
  • Ben benieuwd maar absoluut nog niet enthousiast, Kojima maakt leuk games. Maar ik vind de beste man zelf wat gehyped als ik eerlijk ben. Zijn naam duizend keer in de credits zetten, hou ik niet zo van, komt narcistisch op mij over.
  • Ben super enthousiast en wat sceptisch, omdat Kojima imo n beetje kan doorslaan in z'n verhalen. Het sfeertje in de trailer pakte mij in ieder geval als n malle. Verhaal is waar t gaat vallen of staan, want de gameplay gaat helemaal goed komen. De animaties en het "gewicht" daarvan lijkt aardig overeen te komen met MGS V en hoewel t verhaal daarvan ruk was en de wereld op de outposts na saai, de gameplay was geweldig. En dat zag je in de trailer ook mooi terug. Ik werd namelijk dol enthousiast van de achtervolging te voet, waarbij het hoofdpersonage even naar achteren hopt met een schijnbeweging om zo zijn achtervolgers af te schudden. Het is iets heel kleins, maar zulke details vind ik heerlijk en Kojima is daar in mijn ogen meester in. Ik kan niet wachten en überhaupt die trailer was weer ouderwets MGS achtig qua lengte en een tikje van de sluier oplichten! Heerlijke trailer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren