1. IG Q en A: Wat is het tofste game-event waar je ooit geweest bent, en waarom?

IG Q en A: Wat is het tofste game-event waar je ooit geweest bent, en waarom?

Slackbot denkt dit keer ook mee

De redactie vertelt jou welk game-event ze het tofst vonden. Wat is jouw favoriete game-event?

Slackbot

Is er een goodiebag? (Even voor de duidelijkheid, we hebben een robot in Slack die soms op dingen reageert, red.)

Michel Musters

Als ik die vraag moet beantwoorden, zijn de games zelf wel het láátste waar ik aan denk. Het moet vast een perstrip naar Los Angeles zijn geweest, bijvoorbeeld voor Call of Duty: Modern Warfare 2 of het Call of Duty XP-evenement. Activision stopte ons in een prima hotel en ook de feestjes op daken van wolkenkrabbers waren niet onaardig. Toen kwam Kanye West ook nog even drie uur optreden. Minder exotisch was een van de vele tripjes naar Londen, maar wél helemaal de moeite waard omdat ik uitgebreid Eiji Aonuma en Koji Kondo van Nintendo mocht interviewen over het vijfentwintigjarige bestaan van Zelda, om ter afsluiting ook nog naar het Zelda Orchestra te gaan. Ik had zelfs mijn gouden NES-cartridge van The Legend of Zelda meegenomen voor hun handtekeningen, maar op het moment supreme vond ik dat toch niet echt professioneel of journalistiek verantwoord, dus liet ik de cartridge maar gewoon aan ze zien, waarop ze ingetogen naar mij knikten. Awkwaaaard.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Marcel Vroegrijk

Dat moet voor mij de E3 van 2016 geweest zijn. Ik heb toen Yoko Taro en alle andere grote namen die bij Nier: Automata betrokken waren geïnterviewd. Meestal zit je dan met meerdere journalisten en kun je maar een of twee vragen stellen, maar ik was dit keer de enige. Na het interview en een korte speelsessie was ik klaar om het kamertje uit te lopen, want hoewel Yoko Taro echt een van mijn grootste helden is, vind ik het net als Michel niet erg professioneel om de fanboy uit te hangen. Maar toen vroeg de tolk me of ik niet nog wat foto’s wilde maken. Ik dacht: ‘dat is wel zo handig voor bij het interview (wat overigens nooit gepubliceerd is)’. Maar na die foto’s vroeg ze me of ik zelf ook met ze op de foto wilde. Toen ging ik overstag. Ik heb me zelfs zo laten gaan dat ik Yoko Taro op het eind vroeg of ik niet dat bijzondere masker van hem op mocht doen. Tot mijn verbazing zei hij ja, met het vriendelijke verzoek om zijn echte gezicht (dat je eigenlijk nooit ziet als hij zich in het openbaar vertoont) niet te delen met de rest van de wereld. Vandaar de foto hieronder.

Yoko Taro

Dennis Mons

In de loop der jaren heb ik een hoop hele toffe events en trips mogen doen. Zo hadden de eerste keer GamesCom, maar ook E3 een behoorlijk impact op me (natuurlijk). Maar dé trip ik nooit meer ga vergeten was die naar een dorp in Engeland voor de release van Medal of Honor (negen jaar geleden dus). Samen met een flinke groep andere journalisten (Martin en Dennis (toen van GameKings waren bijvoorbeeld ook mee), werden we 's ochtend eerst in authentieke, militaire Tweede Wereld-oorlog-kleding gehesen. Vervolgens werden we in pelotons opgedeeld en kregen we daadwerkelijk training. Wat moet je doen als je land met een parachute? Hoe verdedig je een linie? En hoe stuur je manschappen aan? Ook speelden we daarna een gevecht tegen Duitsers na (ook in kostuums en bijpassende wapens), werd er geschoten met losse flodders en gingen er explosies rond ons af in de schuttersputjes. Een intense ervaring die ons een klein beetje mee wist te geven hoe het zou zijn om een militair te zijn in die tijd. En een detail waar ik enorm trots op was: de beste man van het peloton kreeg een speld met Airborn-vleugels, en je kan je voorstellen dat ik trots was dat ik diegene was bij ons in de groep. Trips zoals dat ga ik gegarandeerd nooit meer meemaken in ieder geval.
Medal of Honor

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Als gamer ben ik eigenlijk nooit naar een event geweest, want ik vind zo’n beurs eigenlijk maar niets. Ben als redacteur wel een aantal keer ergens geweest. De leukste was naar Nintendo in Nieuwegein geloof ik. Toen mochten we een aantal maanden voor de release van de Wii al kennismaken. Daarna ook nog een keer in London geweest voor super Mario galaxy 2 en sin & punishment oa. Was ook vet.
 • Bij jullie op kantoor natuurlijk! Ik kwam samen met RmNiels even langs tijdens de 24 uur Halo stream geloof ik, ter ere van de Master Chief Collection release.
 • In een winkel voor het eerst van VR kunnen proeven.

  Heeft gewerkt want ik heb er nu ook eentje.
 • Nooit naar een event geweest, wel 5 dagen in akihaba verbleven. Wat een super tijd :)
 • Dat was toen bij de launch event van call of duty blackops 2 in 2012 bij de heineken music hall toen der tijd.
  En dit event werd toen georganiseerd door insidegamer dat toen eerst in handen van Jelle van es was.
  hier een link
  https://www.youtube.com/watch?v=YB4ftczZRSo
  op 5:30 ben ik.
  Ik had toen mee gedaan aan een prijsvraag van ze waar je kans kon maken om samen in de insidegamer team blackops 2 spelen tegen bekende nederlanders en wat een feest was dat zeg de hele avond werd er snack en drinken naar je bezorgd op de midden stage waar de andere bezoekers kwamen kijken ik voelde me gewoon zo'n vip esport speler haha.
  En het andere bijzondere event waar ik ook bij kon wonen was ook bij de organiseerde event door insidegamer met tess milne & simon zijlemans samen the evil within spelen in een spookhuis in de walibi en het tofste ik en de andere deelnemers zatten in 1 van de afleveringen van het tv programma insidegamer die door veronica werd uitgezonden.
  hier een link
  https://www.youtube.com/watch?v=aSUpjLYhxsY
  9:43 ben ik te zien met de zwarte optic gaming hoodie.
 • @Tepelstreeltje
  Leestekens zijn hier geen overbodige luxe, potverdomme zeg.
 • @AWESOMEDUDE3
  Sorry man dat ik het lezen voor jou ongemakkelijk heb gemaakt!

  Niet mijn bedoeling geweest!
  Je kon het ook niet weten maar door mijn achterstand klasiek autisme en zwakbegaafheid vooral dat laaste stukje zwakbegaafheid want autistische zijn heeft vaak een voordeel meeste mensen met autisme zijn wat slimmer dan gemiddeld.

  maar in mijn geval is de combinatie van zwakbegaafheid dat het voor mij heel erg moeilijk maakt om in te schatten wanneer
  ik op het juiste moment lees tekens moet gebruiken.

  Ik heb het al vaker hier op de site gezegt wat de reden ervan is want werd ook eens keer door een andere daar over aangesproken en ze hadden daar begrip voor als jij daar geen begrip voor zult hebben dan is dat jammer.

  Zo uit jou 'uitspattende' reactie kan ik uithalen dat je gelijk denkt dat ieder mens hetzelfde koppie als de jouwe moet hebben er leven hier ook op aarde mensen met een ontwikkel achterstand dus was netter geweest als je eerst had gevraagd waarom ik geen lees tekkens gebruikt in plaats van gelijk potverdomme te roepen alsof ik expres het lezen voor een ander onaangenaam probeer te maken.


  sorry nogmaal einigste wat ik wel weet wanneer ik een hoofdletter moet gebruiken en een punt en heel soms zet ik bij een zinnetje ergens een comma erachter maar dan weet ik het ook niet al te zeker.
 • First look erg Lang geleden….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren