1. IG Q-N-A: Gaat Blackout Fortnite van de troon stoten?

IG Q-N-A: Gaat Blackout Fortnite van de troon stoten?

Deze week verscheen Call of Duty: Black Ops 4, met natuurlijk de langverwachte Blackout-modus. Met zeer strakke gameplay en een interessant perk-systeem vragen we ons af of Blackout Fortnite van de troon gaat stoten.

Michel Musters

Ik heb het idee dat de meeste internethype rondom Fortnite langzaam aan het minderen is. Volgens mij wordt de game echter nog altijd door meer dan honderd miljoen mensen gespeeld, daar gaat geen betaalde battle royale-game (of modus zoals bij Call of Duty: Black Ops 4) verandering in brengen de komende maanden. Ik denk wel dat Blackout behoorlijk populair kan worden. Ik weet dat het voor mij reden is waarom ik dit jaar overweeg Call of Duty aan te schaffen.

Fortnite

Martin Verschoor

Nou, ik heb hier dus een beetje onderzoek naar gedaan, door dit aan de jonge doelgroep te vragen, die op dit moment massaal Fortnite aan het spelen is. Het viel me op dat veel van deze nog jonge spelers het juist vervelend vinden dat Fortnite zo rap vernieuwingen in de game doorvoert en ze daardoor juist geliefde items kwijtraken. Ook op de toegankelijke look zijn ze een beetje uitgekeken en zijn wel toe aan iets nieuws. De timing van Black Op4 met Black Out kan volgens mij niet beter zijn.

Fortnite Cube

Dennis Mons

Vind dat lastig in te schatten omdat ik niet echt een shootergamer ben. Maar het is natuurlijk wel zo dat je Fortnite voor helemaal noppes op zo'n beetje elk apparaat kan spelen wat natuurlijk een groot aandeel heeft gehad in het succes van de game. Maar stél nou dat Blackout ineens gratis te downloaden is... mm, dan zou het best een interessante strijd tussen die twee kunnen worden.

black ops 4

Bert de Vries

Ik vind bijna alles leuk aan Fortnite: de prijs, de pass, de guns, het stijltje... Alleen dat bouwen vind ik helemaal niks. Of Blackout Fortnite gaat verslaan, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Al denk ik (voorlopig) van niet. Wat ik hoop is dat wanneer Blackout een groot succes blijkt, Epic een gamemodus gaat uitbrengen zonder het bouwen. Dan ga ik weer verder met Fortnite.

Fortnite

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Mag wel van mij. Fortnite vond ik nog leuk voordat de mainstream het leuk vond. Nu zit het vol met Youtubers die er zo veel mogelijk geld eruit proberen te pompen. Dan bedoel ik mensen zoals Ali-A. Ik ben benieuwd of hij weer teruggaat naar COD als hij merkt dat zijn kijkers niet mer Fortnite spelen.
 • @mightybundy
  Wat mij opviel toen ik FN een tijdje geleden opnieuw opstartte was dat bijna 1/3 van de spelers 'streamer(getal)' als naam had. Absurd om te zien, daarnaast zie ik ook wel eens mensen uit mijn vriendenlijst die aan het streamen zijn. Ieder zijn ding maar ik begrijp het oprecht niet.
 • Toen ik de Beta begon te spelen was ik vrij overtuigd dat dit dé nieuwe Battle Royale game zou worden. Na een paar potjes werd de spanning en drang om te spelen echter drastisch verminderd. Wat de reden is weet ik nog niet helemaal, maar ik hou 't nog even bij PUBG.
 • @Gaaiz
  Ik had ook het idee dat dit wat kon worden. Helemaal omdat ik geen mogelijkheid had om pubg te spelen (geen pc). Gelukkig kwam toen pubg naar de xo. En nu blackout wat mij zeer gelukkig maakt. Af en toe nog fortnite opgestart, maar is en blijft niks voor mij.
 • Denk dat Blackout wel wat mensen af snoept van Fortnite, maar zon impact zal het wel niet hebben. Komende maanden zullen mensen eerder battle royale moe worden om eerlijk te zijn.
 • Fortnite is voor de kids, blackout voelt een stuk volwassener aan. Het is voor het eerst dat ik een battle royale game speel en ik vind het geweldig. Cod is wat mij betreft weer helemaal terug, geen klachten, speelt geweldig
 • @adutchman
  Ook jij hemel Cod op je beloont dus het luie activision. Door COD te kopen die grafisch al jaren kut is. Geen sp campaign heeft en daar toch 60 Euro voor vragen

  En over Fortnite of Blackout snap sws niet wat mensen aan fortnite zo tof vinden t ziet eruit als bagger.

  En dat mensen cod blijven kopen ondanks de grafische bagger en steeds minder wordende maps begrijp ik niks van.
 • @kaassoufleeisback
  Misschien moet je het eerst spelen voor je een oordeel hebt over bo4. De gameplay feel is anders dit jaar. Graphics is niet het belangrijkste al ziet het er gewoon goed uit. Campaign is al jaren ruk en speelt toch geen hond, lekker meer zombie en mp maps ervoor terug.
 • @adutchman

  Ik speel geen cod meer het is voor mij te veel knip en plak werk. En het ziet er niet goed uit. Ja als de game 5 jaar geleden was uitgekomen. En qua gameplay de maps zien er ook niet bijzonder uit. Sws dat dit 87 gemiddeld scoort is krankzinnig.
 • @kaassoufleeisback
  Goed jij je zin. Ik geniet er van!
 • @adutchman

  Dat kan ieder zijn ding.
 • @kaassoufleeisback qua graphics ben ik het helemaal mee eens over COD dit zijn inderdaad niet de bedte. Zelf had ik COD al jaren links laten liggen. Maar aangezien ik het concept battle royal erg leuk vind heb ik dit deel toch aangeschaft. Graphics zien niet echt van deze tijd. Maar schiet en speelt wel lekker. Ook potje multiplayer gedaan maar dat doodgaan en respawnen vind ik niet veel aan. Blackout is wel leuk omdat iedereen toch 2 keer nadenkt om te gaan knallen.
 • @Grombeer
  Helemaal mee eens. En het ziet er stukken beter uit als pubg op de xone. Dus voor mij is het sowieso een stap vooruit. Al zijn grafics niet het belangrijkste, het speelt heerlijk.
 • @kaassoufleeisback

  Heb je er weleens over nagedacht dat grafische kwaliteit niet alles is? Als iets heel leuk en fijn speelt maakt het niet uit dat het er grafisch allemaal niet fantastisch is.

  Sowieso vind ik het apart hoe je zo'n sterke mening kan hebben over iets wat je nog nooit gespeeld hebt.
 • @adutchman

  Wel grappig dat je beweerd dat Fortnite voor kids is en CoD meer voor volwassenen. In beide games heb ik anders altijd last van schreeuwende kinderen en dat is ook 1 van de redenen dat ik er mee gekapt ben.

  De andere reden is dat CoD sinds de jaarlijkse releases in kwaliteit flink heeft ingeboet en gewoon een casual rehash product is geworden alla FIFA. De kwaliteit en moeite die ze erin behoren te steken is nergens meer te vinden ik deze serie.

  Ik ben het niet vaak met Kaas eens zoals velen van jullie hier vast wel weten maar hij heeft zeker een punt. Fortnite bracht een hele frisse wind in het shooter genre die ook hoognodig was. Dit genre werd echt saai puur vanwege rehash producten als de CoD serie.

  Graphics boeien mij overigens niks vele Snes games zijn nog steeds beter dan de meuk die tegenwoordig verschijnt. Ik vind CoD ook niet lelijk ogen Maargoed dat doet geen enkele game tegenwoordig. Non issue dus graphics.
 • @Ramirez
  Ik bedoelde volwassener tov fortnite he. Niet de mensen die het spelen maar de game zelf. Voor meer realisme moet je nog wel bij PUBG of Battlefield zijn.

  Dat er ieder jaar een nieuwe is vind ik alleen een probleem als het eentonig word. En dat is het jarenlang geweest. In mijn beleving is er dit jaar weer een frisse wind door iig de gameplay gegaan. Het doet me aan Titanfall 2 denken
 • @Ramirez ´altijd last van schreeuwende kinderen´

  Kerel dit is toch al jaren geen probleem meer sinds er zoiets als party chat is uitkomen? Volgens mij speel jij echt nooit multiplayer games of je hebt geen vrienden om ze er mee te spelen. Of je roept gewoon maar wat, want zeggen dat CoD elk jaar hetzelfde is net als FIFA is gewoon simpelweg niet waar.
 • I LOVE blackout, fortnite vind k helemaal niks. Altijd pubg leuker gevonden. En nu helemaal over naar blackout

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren