1. IG Q-N-A: Waar en hoe zet jij je console neer?

IG Q-N-A: Waar en hoe zet jij je console neer?

En hoe zit het met de PS5 en Series X?

Microsoft greep deze week de kans aan om Sony belachelijk te maken wat het neerleggen van de PS5 betreft. Maar gaan we onze next-gen consoles eigenlijk wel neerleggen? Lang verhaal kort: hoe en waar plaats jij je console?

Michel musters

Ik heb beperkte ruimte op en in mijn tv-kast (de Oled neemt veel plek in beslag en een grotere tv-kast past niet in mijn interieur) dus heb weinig keuze. De PlayStation 5 komt liggend in een vak van de tv-kast te liggen, waar nu nog de PS4 ligt. De Xbox Series X komt schuin achter mijn tv te staan, waar voorheen de subwoofer van mijn soundbar stond (die nu op de grond staat). Dan is de boel - samen met de Switch op de tv-kast en een UHD-speler in het andere vak van de kast) aardig vol.

lars cornelis

Mijn tv-meubel is bewust uitgekozen om genoeg plek te hebben voor liggende consoles. Tenminste, bewust uitgekozen toen consoles nog niet het formaat van een kleine stadsauto hadden. De PS4 Pro en Xbox One X liggen dus netjes op hun plek. Ik weet helaas nog niet of de nieuwe consoles passen (ze passen geloof ik wel, maar je wil ook nog iets van voldoende luchtcirculatie om die dingen heen houden) dus het zou me niets verbazen als die straks naast de tv komen. Ook daar moet op zich voldoende ruimte zijn. En anders kan ik altijd nog een lange HDMI kabel trekken en die consoles ergens zetten waar wel ruimte is.

Cody van den bogert

Liggend! Zoals ik dat met elke console vanaf de SNES heb gedaan. Ik heb tegelijkertijd met de aanschaf van mijn OLED, een nieuw tv-meubel aangeschaft en daar past 'ie op zijn kant perfect in. Is het al 19 november?

Ps5

jacco peek

Ik bouw een toren van mijn consoles. Hoe hoger, hoe beter. Momenteel is hij niet zo hoog, maar dat verandert met de next-gen dankzij het design van de Series X. Ja, het ziet er niet uit met al die kabels, maar daar wordt aan gewerkt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Helaas past de PS5 bij mij niet in de kast. Ga er een bijzet tafeltje naast zetten om hem liggend neer te zetten. De Series X kan er gelukkig wel in, die kan mooi m'n oude base Xbox vervangen. Misschien over een tijdje eens kijken naar een nieuwe tv kast want ik ben er niet echt heel tevreden over.
 • Wat een gruwelijk interessante vraag dit…
 • @benjaminben

  Ja he heb altijd al graag willen weten hoe en waar andere hun console neer zetten.

  Die van volgende week is ook al bekend. Hoe en waar zet jij je games neer.
 • @DefenseForceNL

  :P :P :P
 • @DefenseForceNL

  ik zal trouwens ook even een antwoord geven op de Q&A:

  Allereerst pak ik mijn console uit de doos (deze doos zal tijdens het uitpakken in de hoek van de kamer staan, althans zo zie ik dit voor mij. Deze kamerhoek heeft een groene kleur met witte plinten, kleurcode 9010). De console zet ik eerst even op de grond zo'n 15 cm van het tv-meubel af, ik maak denk ik nog even een foto met mijn android telefoon (merk Samsung). Daarna haal ik mijn controller uit de doos, deze leg ik op mijn salontafel, ik gok in centrale positie op het tafelblad. Vervolgens haal ik de bekabeling uit de doos, deze zal ik als eerst aansluiten en achter mijn zwevende tv-meubel langs trekken. Vervolgens zal ik even moeten wikken en wegen. Maar ik gok dat mijn console in het tweede compartiment van het tv-meubel aan de linkerkant zijn huisvesting zal vinden. Of ik hem in het onderste of bovenste kastje plaats is nog even de vraag. Maar dit houdt het allemaal natuurlijk nog wel even spannend. Ik gok dat ik 5 cm aan ruimte achter de console wil houden, maar dit kan ook 6 cm worden (wederom zo'n spannende kwestie!). Daarna zal ik plaatsnemen op de bank en mijn Sony Bravia (Androiede) tv aanzetten. Vervolgens zal ik mijn controller uit zijn centrale positie op mijn salontafelblad bevrijden, en kal mijn avontuur met mijn nieuwe console van start kunnen gaan! (misschien dat ik er ook nog een colaatje bij nuttig, en als ik erg op dreef ben ook nog een bakje chipjes. Al blijft het bij dit laatste spannend of dit in praktijk ook daadwerkelijk ten uitvoer gebracht zal worden)
 • @benjaminben
  Spannender dat de gemiddelde Hollywood film!
 • @benjaminben

  Dat zijn 8 minuten die je nooit meer terugkrijgt. Maar je hebt je punt wel gemaakt.
 • Ligt er echt aan hoe de consoles er uit zien, mn PS1 en PS2 liggen op elkaar. Links van de PS1/2 staat de PS3 en rechts van de PS1/2 staat de PS4. De PS5 komt zeer waarschijnlijk naast mn tv te staan in de breedte, want ik moet natuurlijk wel mijn machtig mooie airbrush tekening kunnen zien.
 • Series X rechtop op het TV meubel, en PS5 liggen in het TV meubel waar nu nog de One X staat.
  Alleen hopen dat er dan voldoende ruimte is voor ventilatie.. Anders ook de PS5 bovenop, en dan zo snel mogelijk houtlook paneeltjes er op.
 • De XSX komt staand naast mijn TV te staan (Sony A1 OLED), naast de Switch. Mocht ik een PS5 kopen dan liggend in mijn TV kast.
 • @CerandoX.nl
  Hele mooie tv vind ik dat!
 • Ik game op een monitor aan mijn bureau dus de Series X en PS5 komen beide rechtop naast mijn monitor te staan. Meer dan genoeg ruimte om te koelen dus en daarnaast vind ik vooral de Series X rechtop veruit het mooiste staan.
 • Ik heb een zwevend tv meubel met dichte kastjes, alles (vooral kabels) zo veel mogelijk uit het zicht. In die kastjes te weinig ventilatie, dus m'n Xbox One staat nu naast de 55" OLED die het halve meubel in beslag neemt. De Series X neemt dat plekje over, wat ik voor het oog een flinke upgrade vind over de originele One.
 • Staand natuurlijk zodat de series x zijn optimale airflow heeft

  Op de hangende tv kast naast de witte bowers & wilkins cm center S2

  In de kast die ophangt aan de voorzet wand zitten alle kabels weggewerkt ( en achter de wand )

  Erin staat mijn shieldTV en NAD 777v3
  En mijn star wars Skywalker saga 4k box
 • Speel op een Monitor. Switch naast de PC en de PS4 onder de monitor in zen eigen vak en de Playstation TV naast de Monitor. Als er andere consoles gespeeld worden, kan deze makkelijk naast de Switch. Alleen zullen beide Next gen consoles niet passen.
 • Ik plaats mijn 75 inch TV, receiver en Xbox Series X naast elkaar op de PS5.
 • @SmartTies

  Prima keuze, de hoogste plekken vangen altijd meer stof.
 • The PS5 is not that strong. Mine is stronger.

  Phil Spencer.
 • Aangezien ik de PlayStation 5 nog steeds een mottig apparaat vind, ga ik 'm waarschijnlijk verstoppen achter mijn beeldscherm. De plaats waar hij normaal gezien ging liggen in mijn teevee meubel zal waarschijnlijk ingenomen worden door een 4K-speler, gezien bij een goede vriend!
 • Ik maak er een skyline van en het is wel duidelijk welke er hoog boven de ander uittorent.

  Misschien dat ik het beeld van de XSX wel op de PS5 projecteer. Lekker groot scherm.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren