1. IG Q-N-A: Wat is de leukste partygame?

IG Q-N-A: Wat is de leukste partygame?

Met Super Mario Party in het vooruitzicht leek het ons een goed idee om te kijken wat volgens de redactie de leukste partygame is. Laat ons in de reacties vooral weten wat jouw ideale game is voor feesten en partijen.

Eline Oosterloo

Ik moet toch kiezen voor de mini-games van Pokémon Stadium 2. Daarin kun je een toernooitje kiezen waar je met 3 andere spelers vecht om koning te worden. Door mini-games te winnen krijg je muntjes en wie als eerste 9 muntjes verzameld heeft, wint! Als je gelijk speelt, staat je een mooie Pokémon-quizvraag te wachten. Dan rust alleen de vraag nog: Wie is de echte Pokémon-meester?

Wout van Aken

Super Smash Bros.! Maar graag gebruik ik deze kans om een andere geniale game te promoten: Samurai Gunn. Deze simpele 2D game op steam voor 2 tot 4 spelers speelt heerlijk weg. Je hebt een beperkt aantal levens en één hit van een zwaard is genoeg om te sterven. Een leuke twist is dat elk personage ook 3 kogels heeft. De kunst is goed in de gaten te houden of iemand zijn kogels al heeft gebruikt (of deze eventueel terug te ketsen door op het juiste moment te slaan) en in de complete 2D chaos het langste te overleven. En ik zie net dat deel 2 naar de Nintendo Switch komt! Genieten!

Jules schlicher

Als ik aan partygames denk denk ik aan Wii Sports, Guitar Hero en EyeToy, maar eigenlijk had ik op feestjes de meeste lol met Halo: Combat Evolved. Pak en beet het laatste jaar van de basisschool hadden mijn drie beste vrienden en ik om de paar weken een slaapfeestje waarbij we gehuld in slaapzakken tot diep in de nacht (zeg maar elf uur ‘s avonds) elkaar in Blood Gulch en Beaver Creek aan gort knalden. Ongeëvenaarde split-screen fun!

Thijs barnhard

Ik heb twee indies die mijn absolute favorieten zijn als partygame. TowerFall Ascension (sinds deze week ook op de Switch) is een geweldige game die makkelijk te leren is, maar verrassend veel diepgang heeft. Het doel in deze game om al je tegenstander uit te schakelen in een compacte arena. Dat doe je met een beperkt aantal pijlen die een instant-kill zijn wanneer ze iemand weten te raken. Ook een hele fijne game: Crawl. In deze dungeon crawler/beat 'em up is een iemand de held en zijn de andere drie spelers de monsters die hem moeten verslaan. Helemaal chaotisch wordt het tijdens de eindbazen waar drie spelers ieder een arm, been of tentakel van een gigantisch beest besturen om de rol van de held over te nemen.

Arthur van vliet

Nidhogg natuurlijk. Nidhogg is de perfecte partygame: simpel te leren, genoeg geheime pro-trucjes om steeds iets beter te worden, competitief maar lollig, intens spannend. Ik mis de Nidhogg-tijden. De zenuwslopende duels, de explosies van vreugde — Nidhogg brengt de menschen samen door strijd.

Nidhogg 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Zelf heb ik niet veel party games gespeeld, maar wat heb ik hard gelachen met Nintendo Land. Ik vond dat oprecht een goede game die gebruik maakte van het extra scherm. Voornamelijk de mini game van Animal Crossing en Luigi's mansion waren erg tof.
 • @blue_blade_3
  "Alle muntjes verzamelen, tud tudu duu"
 • @blue_blade_3

  Ik twijfelde ook om deze te noemen, de enige reden dat ik mijn Wii U niet weg doe zijn die 2 geniale games. Echt heel tof!
 • @WvA Volledig met jullie eens. Nintendoland is awesome haha. Mario Chase samen met Luigi's mansion staken erbovenuit voor mij.
 • Voor mij blijft dat toch Mario Kart (maakt niet uit welk deel)
 • Misschien wel Super Mario party! (open deur)

  Voor mij is dat Mario Tennis Ace en Mario Kart
 • Mariokart inderdaad. Persoonlijk vind ik smash leuker, maar door de lagere instapwaarde van mk speel ik dat veel meer met vrienden.
 • Dat gaat zeker Smash Bros Ultimate worden, heel veel zin in

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren