1. IG Q-N-A: Wat is je favoriete langzame game?

IG Q-N-A: Wat is je favoriete langzame game?

Red Dead Redemption 2 is uit en we hebben vernomen dat het tempo in de game niet altijd even hoog ligt. Dat is niet erg, want sommige van deze games zijn steengoed. Daarom deze week in de IG Q-N-A: Wat is je favoriete 'langzame' game?

Arthur van Vliet

Omg ik hou van langzame games, Dear Esther voorop. Geen renknop, geen missies, geen haast. Daarvoor in de plaats: alle tijd om die prachtige spelwereld écht te verkennen en alle aandacht voor het verhaal. En als ik een top drie mag maken, dan ook graag Riven (Myst 2) en Proteus erin.

dear esther

Eline Oosterloo

Persona 5. De game doet er bijna 20 uur over om op gang te komen, maar het is en blijft één van de beste games die ik ooit gespeeld heb. Je leert langzaam je personage, omgeving, vrienden en klasgenoten kennen. In totaal heb ik 150 uur in die game gestopt en heb me geen moment verveeld.

Persona 5

Jacco Peek

Ik denk Pokémon Sun en Moon. Die games om vele redenen fantastisch, maar vergeleken met andere 'nieuwe' games ontzettend langzaam. Je doorloopt voor de honderdste keer de tutorial om een Pokémon te vangen en moet door ellenlange teksten lezen voordat je eindelijk aan de slag kan. Ook gevechten kunnen lang vrij duren, maar daar heb ik dan weer geen moeite mee. Dit soort aspecten in Pokémon-games werken heerlijk rustgevend.

Pokémon

Wout van Aken

Over het algemeen ben ik niet zo van de langzame games. Ik heb liever een duidelijk A en B punt, en sla de meeste sidequests over. Twee games waar ik wél erg veel tijd na de maingame in heb gestoken, zijn Pokémon en Jazz Jackrabbit 2. De eerste om mijn Pokémon tot in de details te breeden en trainen (ik heb XY competitief gespeeld) en de laatste omdat de level editor werkelijk geweldig is. Makkelijk genoeg om te leren, maar diepgaand genoeg om helemaal los te gaan met creativiteit. Het helpt zeker dat de game (zelfs nu nog!) een actieve online multiplayer community heeft om de gemaakte levels mee te delen.

jazz jackrabbit

Bert de vries

Ik ben dol op Walking Sims. Het is toch heerlijk om gewoon lekker rond te wandelen in een verhaal om er vervolgens helemaal in op te gaan. Maar ook World of Warcraft is in mijn boek een langzame game. Ik heb er uren en uren gespendeerd aan vissen, craften en andere semi-nutteloze taken. Heerlijk! Hoe meer afleiding er in een game zit, hoe beter.

Walking Sims

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Even over RDR2, het begint mij langzamerhand wel te storen om die flinke ritten te maken. Bij storyline missions snap ik het nog wel, maar een kwartier bezig zijn om een berenhuid in te leveren gaat snel vervelen.

  OT, mijn favoriete langzame game is de release van World of Warcraft. Wat duurde het gigantisch lang om toen tot level 60 te komen zeg.. En dan moest de game nog écht beginnen..
 • @Gaaiz

  Maar geniet je dan niet van de prachtige omgevingen? Op welke console speel je hem
 • @kaassoufleeisback
  Op de One X. De eerste keren kijk je je "ogen uit", maar uiteindelijk wil je gewoon gamen en wil je niet keer op keer om je heen kijken als je nogmaals over het zelfde pad naar je kamp moet rijden.
  Ik snap wel hoe ze aan de 60 uur gameplay komen zo, en vind het een beetje teleurstellend.
 • @Gaaiz

  Ok nice heb je ook een tv die alles uit de X haalt? Ja ik hoor er wel meer dat het paardrijden op zich wat saai is.
 • @kaassoufleeisback
  Ja, die heb ik… Anders nog iets? ;)
 • @Gaaiz

  Nee je bent geslaagd voor het examen haha. Nee was uit interesse
 • @Gaaiz je hebt wel al de fast travel upgrade verkregen toch, want dat haalt de traagheid op die gather en return missies behoorlijk minder.
 • Ja mijn langzame game moeilijk om te zeggen. Al mijn games die ik speel komen redelijk snel op gang.
 • Everybody’s gone to the Rapture is m’n favoriete ‘langzame’ game. Ook Hellblade is geweldig. Het tempo van Red Dead ligt wat dat betreft precies in mijn straatje. Bij mij beginnen de lange ritten in ieder geval nog niet te vervelen.
 • Final Fantasy XI. Was 18 maanden bezig om LV75 te raken en dat was toen de levelcap. Helaas is dat niet meer zo :(.
 • LA Noire. Die stad miste wat levendigheid, maar wat heb ik van die game genoten zeg.
 • Everybody's Gone To The Rapture is mijn favoriete langzame game. Wat een sfeer en het is gewoon een unieke game. Until Dawn, LA Noire, Alien Isolation en Hellblade zijn ook geweldig.
 • Zelda botw iemand? Ik ben echt de weg en tijd kwijt geraakt in hyrule.
 • @Surveyor jazeker flink wat tijd in de game zitten. Gek eigenlijk want de wereld voelt soms behoorlijk leeg aan. Maar toch zoveel te doen. Dat is ook de magie van de game.
 • Ik speel spellen van mezelf traag, dus ik zou elk spel wel in kunnen vullen.
 • Op dit moment: Return of the Obra Dinn.
 • Lost oddysey op de origenele 360.zie het als final fantasy +++ in formaat. 4 HD schijven en een geweldig verhaal. Maar Jezus wat duurt dat spel lang en zeker de opbouw voor je vrijheid krijgt.
 • Euhm… Ik denk IGV5.
 • Als ik een periode heb waarin ik relaxed slow wil gamen ga ik voor Anno 1404 of Stardew Valley
 • Ik ben nu kingdom come deleveriance aan het spelen op hardcore mode, en nu al w weken bezig en nog maar op een kwart van het verhaal

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren