1. IG Q-N-A: Wat is jullie beste gaming deal ooit geweest?

IG Q-N-A: Wat is jullie beste gaming deal ooit geweest?

Met het oog op Black Friday en Cyber Monday, is het uiteraard het moment om goedkoop goede games en consoles te kopen. De een geniet van een forse korting voor de nieuwste game als Spider-man en de ander kan eindelijk zijn game-collectie uitbreiden met tien games voor vijf euro. In deze Q-N-A dus de vraag: wat is de beste gamedeal die je ooit gemaakt hebt?

Wout van aken

Niet echt een standaard deal, maar ik heb vroegah SoulCalibur 2 en een Special Edition Mario GameCube controller gratis gescoord uit de sterrencatalogus van Nintendo. Dat waren nog eens tijden!

soulcalibur 2

marcel vroegrijk

Ik heb ooit voor 25 piekeballen die speciale kettingzaagcontroller voor Resident Evil 4 gekocht, terwijl die op het internet voor het tienvoudige van eigenaar wisselt. Verder had ik als student een heel goede scheme uitgedokterd. Er waren twee tweedehandswinkels waar ik woonde. De ene kocht hoog in en was vrij duur. De ander gaf minder voor je waar, maar was ook goedkoper. Ik studeerde destijds bedrijfseconomie en zag daar een gouden kans liggen. Ik kocht spelcomputers in bij de goedkope winkel en deed ze vervolgens weer van de hand bij de dure. Zo heb ik meermaals toch een paar ‘gratis’ tientjes verdiend. Anderzijds heb ik de speciale PS2-editie van Shadow of the Colossus moeten verkopen aan een pawn shop om daar blikjes tomatensaus en spaghetti van te kopen, dus ja. Genoeg over mijn leven.

michel musters

Ik kan mij eigenlijk geen supergoede deal in het verre verleden herinneren. Ik denk dat ik elke keer dat ik geld uitgeef gewoon zo snel mogelijk verdring uit mijn portemonnee om het trauma van (veel) geld uitgeven te verzachten. Maar ik weet wel dat ik heel blij ben met de Black Friday-deal waar ik deze week op stuitte. Ik wilde al een tijdlang thuis een vr-helm hebben en de PlayStation VR voor 200 euro was in ieder geval voor mij de sweet spot qua prijs. Ik heb hem dan ook gekocht, samen met Astro Bot, Resident Evil 7, Farpoint en Tetris Effect. Rez Infinite wil ik ook erg graag spelen - Rez is één van mijn favoriete games - maar die ga ik denk ik fysiek importeren. Ik ben zeer in mijn nopjes met deze aankoop, maar op het moment dat ik dit schrijf (vrijdag) heb ik helaas nog geen kans gehad hem uit te pakken. Hopelijk zit ik terwijl je dit leest diep in de vr-wereld!

Tetris Effect

bert de vries

Ik heb vroeger een milde Ebay verslaving gehad. Daarbij was het de bedoeling om dingen, en dan vooral games voor de Xbox 360, te snipen: om een paar seconden voordat de veiling afgelopen is nog net wat piekeballen toe te voegen om zo te winnen. Zo heb ik mijn collectie flink kunnen uitbreiden. Vaak waren de verzendkosten hoger dan de game zelf. Nu scoor ik eigenlijk al mijn games tweedehands, via een aantal sites. Kan het iedereen aanbevelen: de games verkeren 99 van de 100 keer bijna in nieuwstaat. De afgelopen Black Friday deals deden me dan ook niet zoveel: tweedehands is nog steeds goedkoper.

xbox 360

thijs barnhard

Ik vind de actie van 99 Euro voor een GameCube nog steeds de beste deal ooit. Natuurlijk zat er geen game bij en moest je ook nog een memorycard kopen. Zo goedkoop was het dus eigenlijk niet, maar het voelde echt als een koopje.

GameCube

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Fire Emblem Path of Radiance. Waar hij in den beginne overal voor 60€ in de schappen lag, kwam ik hem bij intertoys ineens tegen voor 15€. Zoveel plezier aan gehad, niet normaal. En nu is hij redelijk zeldzaam, dus laatst voor 85€ verkocht.
 • Ach, heel veel games zijn kort na release al spotgoedkoop te vinden. AC: Unity was al vrij snel <10€ (overigens is het spel dat lang nog niet eens waard geweest, i.v.m. alle slordigheden). Deus Ex: Mankind Divided, Prey, Mass Effect Andromeda en Dishonored 2 waren allen binnen twee weken na release al voor €15 te spotten.
 • Ooit voor vijf euro een oude Atari 7800 gescoord. Online gaan die voor minstens zo'n zeventig euro weg. En dat inclusief een drietal games (2600: Breakout en Realsports Volleyball (bootleg). 7800: Mario Bros)
 • Geen idee. Heb wel regelmatig via marktplaats recent verschenen games voor 20-25 euro gekocht en voor 30-35 weer verkocht nadat ik ze uitgespeeld had.
 • Ik ben blij met de deal vd afgelopen week. Was niet van plan om de PSVR te kopen maar voor 188 euro kon ik het niet laten. Batman, Skyrim en Farpoint..heel indrukwekkend!
 • The Witcher 3 Goty-edition voor 20 euro. Had niks met the witcher en deel 1/2 allebei niet gespeeld. Maar wat een masterpiece is dit zeg. En dan nog met alle DLC erbij, die even indrukkwekkend waren. 20 euro is echt niets vergeleken met wat deze game te bieden heeft.
 • Ik heb ooit een Xbox 360S gekocht bij de Mediamarkt. Eenmaal thuis bleek dat de headset defect was, welke ik weer heb ingeleverd (dus alléén de headset). Na weken belletjes en status reparatie opvragen, mocht ik uiteindelijk naar de winkel komen om een nieuwe uit te zoeken.
  Eenmaal daar moest ik lang wachten bij de klantenservice en uiteindelijk mee de winkel in. De medewerker gaf aan dat ik mocht kiezen uit drie Xbox 360's. Ik aangeven dat alleen mijn headset defect was, waarna ik een vrij arrogant antwoord kreeg dat ze dat wel snapten.
  Toen was mijn geduld op en heb ik de duurste bundel aangewezen. De medewerker gaf vervolgens aan dat die duurder was dan mijn originele aankoop, waarop ik antwoordde dat ik zojuist nog mocht kiezen.
  Even later liep ik dus met een gratis Xbox 360S plus twee games de winkel uit! Prima deal..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren