1. IG Q-N-A: Welke games moeten er op de PlayStation Classic?

IG Q-N-A: Welke games moeten er op de PlayStation Classic?

De PlayStation Classic werd deze week aangekondigd, een miniconsole met twintig games. Nu weten we dat Final Fantasy 7, Wild Arms, Tekken 3, Jumping Flash en R4 Ridge Racer Type 4 erop zullen staan, maar welke games willen we nog meer? We vroegen de redactie daarom voor deze IG Q&A: Welke games moeten er op de PlayStation Classic?

Bert de vries

Om heel eerlijk te zijn: eigenlijk zit ik er niet zo op te wachten, zo'n mini PSX. Hoewel ik destijds ontzettend heb genoten van alles wat het te bieden had (je kon er zelfs CD's op afspelen, wuuuuuuuut), zijn die games gewoon niet mooi oud geworden. Daar komt bij dat je geen pookjes hebt, op je controller. Maar goed, als ik een paar toppers moet aanwijzen dan zou ik graag Silent Hill 1, MediEvil en Rollcage zien. En dan met name die laatste. Die game heb ik helemaal kapot gespeeld.

Arthur van vliet

Ze hebben iets griezeligs, de graphics van games op de PlayStation 1. De bibberende polygonen, de vacante gezichten, de — in mijn herinnering — eeuwige _duisternis_ die over alle spelwerelden leek te hangen. Dat Tomb Raider creepy was, à la, maar zelfs een zorgeloos plezierfestijn als ESPN Extreme Games had iets onbestemds. Die PlayStation-look, ik hou ervan. Metal Gear Solid had het; geef me Metal Gear Solid. WipEout had het; doe die ook maar. Ken je Driver nog? Doe erbij. En Twisted Metal was misschien wel de koning aller griezelgames — voor mij althans — laat Twisted Metal er alsjeblieft bij zitten.

Michel Musters

De gebruikelijke klassiekers (Metal Gear Solid, Tomb Raider, Tony Hawk, ga zo maar door) wil ik natuurlijk terugzien, maar meer dan dat alles zie ik graag de allereerste Rayman op de console verschijnen. Het is een 2D-platformer, dus de analoge sticks zijn niet nodig, en het is daarbij een prachtig vormgegeven platformavontuur dat wat mij betreft door geen één later deel is overtroffen. Vooral die muziek is zo prachtig en kan ik nu, na al die jaren, nog door mijn hoofd horen galmen. Kom op Sony, vraag Ubisoft of Rayman op de PlayStation Classic mag!

Thijs barnhard

Castlevania: Symphony of the Night is een van de allerbeste games ooit gemaakt dus ik zou oprecht boos worden als dat spel niet inbegrepen wordt. In tegenstelling tot veel 3D-games uit die tijd is Symphony of the Night prima oud geworden. Natuurlijk, het stemacteerwerk was destijds al verschrikkelijk, maar vandaag de dag hebben de bizarre dialogen die klinken alsof ze opgenomen zijn in een badkamer ook zo hun charme.

Castlevania

Jacco Peek

Ik heb hier lang over nagedacht, aangezien ik nooit een PlayStation heb gehad. Toen bedacht ik me dat Tony Hawk's Pro Skater 2 gewoon op de PS1 is verschenen, dus die wil ik heel graag zien op de PlayStation Classic. Die game is tijdloos en doet me denken aan het gebrek aan een goede skategame.

eline oosterloo

Ik vind dat Dragon Quest 8 er echt op moet als eerste Dragon Quest-game in Europa. Verder hoop ik games te zien die nog niet eindeloos opnieuw zijn uitgebracht. Daarbij zou ik Rez een mooie game vinden in verband met de aankomende Tetris-game van dezelfde makers. Ook Gradius 5 en Rogue Galaxy verdienen een speciaal plekje in de PlayStation Classics.

Dragon quest 11

Lars cornelis

Ik zit eigenlijk helemaal niet te wachten op nog een mini-console. Dat met die NES was nog leuk maar inmiddels schieten ze als inspiratieloze paddestoelen uit de grond. Bovendien heb ik gewoon een PSOne liggen met allerlei klassieke games, zoals Metal Gear Solid, Tony Hawk's Pro Skater 2 en Gran Turismo 2. Als ik die games wil spelen, sluit ik mijn PSOne wel aan voor de volledige ervaring, inclusief een memorycard met voldoende vrije blocks zoeken en in sommige gevallen een disc wisselen als je een trap afloopt. Hey, misschien wel helemaal geen slecht idee om Metal Gear weer eens te spelen...

Tony Hawk's Pro Skater 3

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hoewel ik denk dat de meeste games nu erg lelijk zullen ogen, is dit ding natuurlijk meer een hebbedingetje dan dat je er daadwerkelijk veel mee gaat spelen.

  De games die er volgens mij op moeten:
  Resident evil 1 t/m 3
  Legacy of Kain Soulreaver (deze móet er echt op)
  Tomb raider
  Silent Hill
  En meer kan ik er zo gauw niet bedenken (of ze zijn al aangekondigd dat ze er op staan)
 • Legacy of Kain Soul Reaver en Driver!
 • Rayman 1 en 2 moeten op de Switch verschijnen.

  Crash Team Racing! De mooiste kartgame van die tijd. Ondanks de mindere resolutie, blijft CTR mooier, gevarieerder en leuker dan Mario Kart 64 en Diddy Kong Racing. Imo.

  Als deze er niet in zit…
 • Vigilante 8! Beter dan Twisted metal En Micro Machines v3.
 • @casartelli Oeh, Vigilante 8! Jaaaaah!
 • Ah, Arthur, ben blij dat ik niet alleen ben in die observatie Ik vind dat wat duistere gevoel ook zo vet bij de psx. Ik denk dat het voornamelijk komt omdat de console niet sterk genoeg was een gedetaileerde en volle wereld te laten zien en de meeste games een realistisch kleurenpalet hadden. Zeker door dat eerste punt had je continu het gevoel door een verlaten wereld lopen/rijden/vliegen/etc. Destruction derby, Need for speed, Collin McRae, Toshinden, zelfs kleurrijke games als Ridge Racer Revolution en Ace Combat hadden dat lekkere gevoel van "eenzaamheid".

  Voor de vraag welke games ik op zo'n apparaat zo willen zien: Soul Blade, Ace Combat 3, Destruction Derby 2, Need for Speed 3, Jade Cocoon en Rage Racer zijn wel een aantal van mijn favorieten.
 • Digimon World 3, dat spel waarbij je een bal bent en puzzels op moet lossen (iets met een K geloof ik?), en dat spel waarbij je een oermens met roze haar bent xD Lekker vaag. Maar dat zijn van die games die op zo'n zwarte demoschijf zaten en ik eindeloos het eerste level van speelde. Ik denk trouwens dat het Tomba heette ofzo? *Googlet* het wat was Tomba xD

  Lijkt me geinig om die games nu eens echt te spelen.
 • @Sjazie Katamari? Maar die was voor de PS2
 • @Sjazie
  Kula World en Tombi / Tomba (afhankelijk van waar je woont). Beiden onbetaalbaar als je een originele schijf wil hebben, dus zou wel voordelig zijn.
 • @Rainking Jaaa Kula World idd! Hahaha

  @Bert Neee, Katamari vind ik maar niks
 • @Eline Oosterloo

  Hoe graag ik dragon quest 8 op de psx mini wil zien zal dat denk niet zo snel gebeuren omdat het een ps2 game is. ;)
 • @Meta_coola
  Deel 7 maar doen, dan.
 • @Rainking

  Dat vind ik een goede deal.
 • @Meta_coola zou wel vet zijn hoewel die game verschrikkelijk traag start. Misschien ook chrono cross en xenogears er op zetten
 • @Meta_coola Ik denk dat Eline dacht dat ze PS2 titels moest opnoemen De rest van haar titels zijn ook PS2 games.
 • @Meta_coola
  Zat haar tekst nog een keertje te lezen, en toen pas viel me op dat 't allemaal PS2 spellen zijn.
 • Oooh der zijn zoveel, wat ik graag zou willen is meer rpgs ff7 en wild arms staan er al op, ma suikoden zou prachtig zijn. Breath of fire ook.
 • warzone 2100 ofc.
 • Parasite Eve was een heerlijke game!
 • Lastig…
  Ik zou gaan voor iig
  Metal gear solid
  Gran turismo 2
  Crash racing
  Soul reaver
  Castlevania sotn
  Pes iss pro evolution
  Final fantasy 7
  Resident evil
  Twisted metal
  Destruction derby
  Tomb raider
  Driver

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren