1. IG Q&A: Naar welke gamewereld zou jij op vakantie willen?

IG Q&A: Naar welke gamewereld zou jij op vakantie willen?

Assassin's Creed Odyssey is uit dus we gaan het prachtige zonnige Griekenland beleven, het is net alsof we weer op vakantie zijn. Daarmee gelijk de vraag naar welke andere gamewereld wil jij wel eens heen om te bezoeken? Laat ons in de reacties weten wat jouw ideale gamewereld-vakantie is!

Thijs barnhard

Natuurlijk zou het logisch zijn om op vakantie te gaan naar een wereld vol avontuur en sensatie, maar het allerliefste zou ik een paar weken willen doorbrengen in de wereld van Animal Crossing. Alle stress van het moderne leven verdwijnt hier als sneeuw voor de zon. Je buren zijn aardig, er zijn een heleboel rustgevende activiteiten te doen en verder hoef je helemaal niets. Ja hoor, stuur mij maar naar een willekeurig dorpje in Animal Crossing.

Animal Crossing

Martin verschoor

Naar Neko Atsume natuurlijk. Gewoon omdat je daar helemaal niks hoeft te doen en een beetje kan chillen tussen de harige poezen, terwijl andere personen je aan het voederen zijn. Lijkt me awesome. (Iedereen heeft ook wel door dat dit eigenlijk een schaamteloze plug is voor www.poesbericht.net, voor de dagelijkse poes).

Neko Atsume

Wout van aken

Pokémon natuurlijk! Het is natuurlijk geweldig om op avontuur te gaan in een wereld waarin het enige waar je je druk over hoeft te maken is hoe de luchtballon van Team Rocket nu weer opgeblazen gaat worden. Lekker op avontuur met Espeon aan je zijde, pokémon vangen, trainen voor de league, im in! Het enige nadeel is dat het niet echt een vakantiebestemming is, want hoe ga je ooit weer terug naar je kantoor-leven na zo'n avontuur?

Pokemon Lets Go

geert de wekker

ALLE werelden uit Kingdom Hearts wil ik bezoeken, want het is gewoon Disney. Elke wereld is fantastisch om een keer heen te gaan. Laat ik toch een keuze maken, want het is wel een beetje valsspelen om zo'n groot divers universum te kiezen. Als ik een keuze moest maken om op vakantie te gaan in een Kingdom Hearts-wereld dan kies ik voor Traverse Town. Echt een kleurrijke, nachtelijke stad waar iedereen komt. Door de sfeer en setting lijkt het net alsof je vastzit in een heerlijke zomeravond. Laat staan dat je vele districten hebt waar verschillende Disney-personages wonen. Traverse Town is gewoon een avontuur op zichzelf.

Traverse Town

Bert de vries

Op voorwaarde dat de bijtgrage zombies ontbreken: Banoi Island, van de eerste Dead Island. Wat lijkt me dat een heerlijk zonnige locatie om je vakantie te spenderen. Ik heb daar als speler van de game met liefde rondgehakt (ja, Dead Island is flippin' awesome) maar ik zou het zeker niet erg vinden om in m'n vrije tijd een cocktailtje te drinken, zo onder een parasolletje.

Banoi Island

Eline oosterloo

Je kunt zeggen wat je wil over Zelda: Skyward Sword, maar ik zou best eens op vakantie willen in Skyloft. Het moet rustgevend zijn in zo'n klein dorpje vol groen en niets dan wolken om je heen. Als ik dan gelijk zo'n vogel zou kunnen krijgen om mee rond te kunnen vliegen, zou dat helemaal fijn zijn!

Skyloft

Jules schliCHer

Zonder enige twijfel: Albion. Die vrolijke, melige maar bovenal prachtige en kleurrijke Britse fantasywereld is elk bezoek een gezellig feest, en wat monsters en bandieten daargelaten is het een erg chille plek. Dan wel het Albion van de eerste game, waar het heldengilde nog bestaat. Een vakantie daar lijkt me heerlijk en een droom die uitkomt, want ergens in mijn achterhoofd zit altijd die Fable-wereld als ik zelf naar het VK ga.

albion

Jacco Peek

Ik zou niets liever dan naar Alola uit Pokémon Sun en Moon op vakantie gaan. Het is er lekker zonnig en de inwoners zijn ontzettend relaxed. Overdag zou ik trainen met mijn pokémon afwisselen met zwemmen in de schitterende oceaan, als ik op het strand niet word aangevallen door een Palossand natuurlijk. Ik ben alleen nog niet uit over mijn starter: Poplio, Rowlet of toch Litten?

pokemon

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Qua Realisme zou ik wel naar elke Assassin's Creed wereld willen gaan (qua fantasy eigenlijk toch ook wel, want ik zou een paar van de Isu artefacten weleens in echt kunnen vast houden. En ik zou daar heel verantwoord mee omgaan )

  Maar de game wereld waar ik echt graag naar op vakantie zou willen gaan is de wereld van de beste game ooit gemaakt en dat is natuurlijk Final Fantasy VIII, met Selphie, Rinoa en Quistis op monsters jagen, guardian forces summonen en andere activiteiten doen.
 • Stardew Valley. Het eeuwige leven :)
 • @rippert Ik ben daar wel vrij vaak midden op straat beroofd nadat ik iets te lang had gewerkt…
 • Ik werk als enige man met allemaal vrouwen, dus ik wil wel eens naar een wat rustige plek waar er minder haat, nijd, geweld en horror is.
  Silent Hill lijkt me een hele verademing.
 • @mole28 Hahahaha XD
 • Outlast
 • 🤣
 • Hyrule (waar Ganon(dorf) niet aanwezig is) en anders Kanto! :-)
  Mushroom Kingdom is me net iets te vaag… :'-D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren