1. IG voorspelt E3 2019 -Niet meer nachtbraken, wel dromen

IG voorspelt E3 2019 -Niet meer nachtbraken, wel dromen

De E3-verwachtingen van Lars

E3 2019 staat voor de deur, dus het is hoog tijd om vooruit te blikken op de belangrijkste gamebeurs van het jaar. Daarom vragen we de InsideGamer-redacteuren wat hun verwachtingen zijn voor dit jaar. Wie wint de E3? Wat wordt de grootste teleurstelling? Is de E3 überhaupt nog relevant? Vandaag vragen we het Lars.

Welke games wil je het liefste (meer van) zien?

Ik ben altijd een beetje tegendraads en zie het liefst zo min mogelijk van games waar ik echt naar uitkijk. Vanwege spoilers en zo, en om zo min mogelijk interne hype op te bouwen. Maar goed dan, tuurlijk wil ik meer zien van Halo Infinite. Microsoft wil ‘grootst uitpakken’? Dan verwacht ik niet alleen een sportwagen op het podium, maar ook Halo. En gezien het een beetje broeit bij Microsoft en 343 Industries ben ik erg benieuwd welke kant mijn favoriete serie opgaat. Overigens zal ik nieuw beeldmateriaal van Star Wars Jedi: Fallen Order en Metroid Prime 4 ook niet negeren.

Halo Infinite

Op welke aankondiging hoop je? (mag totaal onrealistisch zijn)

Dat Sony er stiekem toch is, tijdens de persconferentie van Microsoft, en ze een ultieme online dienst lanceren, ‘powered by Azure’. En Nintendo doet ook mee. Gewoon alles op één plek. Maandelijks bedrag aftikken en klaar. Van de eerste Metroid tot The Last of Us 2, alles op één plek en dankzij de cloud powered-nanotechnologie vandaag nog beschikbaar op je PS4, Xbox One, Switch, mobiele telefoon en Alexa-speaker. Oké, dat was mijn onrealistische hoop. Mijn realistische hoop? Een nieuwe Splinter Cell. Ook leuk.

Wie ‘wint’ de E3?

Mijn slaappatroon. Traditioneel beroofde Sony mij altijd van mijn slaap door op een of ander onmogelijk tijdstip ineens toffe shit te presenteren die ik dan tóch wil zien. Dit jaar is dat niet het geval. Ja, er zijn nog een paar persco’s na middennacht, dus helemaal uitgerust zal ik die dagen niet zijn, maar dat hoort erbij.

Last of Us 2

Wat wordt de grootste teleurstelling?

Dat we niet van onze stoel geblazen worden door wereldschokkende aankondigingen en onthullingen. Tenminste, die verwacht ik niet, omdat uitgevers hun games tegenwoordig het hele jaar door aankondigen en niemand nog een geheim kan bewaren. Bovendien is Sony – toch de marktleider – afwezig, wat toch ook een beetje de druk van de ketel haalt bij de concurrentie, kan ik mij zo voorstellen. Wat mij bij het volgende punt brengt…

Is de E3 nog relevant?

Jawel, dat denk ik nog wel. Want hoewel het voor een uitgever tegenwoordig inderdaad makkelijker is om gewoon even hatseflats een streampje de wereld in de slingeren, hebben die echte persconferenties toch ook nog steeds iets. Ik denk dat we de echt grote aankondigingen, zoals de nieuwe generatie consoles, toch nog op die traditionele manier meemaken. Een nieuwe console wil je zien, in het echt of tenminste iets wat daarop lijkt. Niet in een statische stream. We willen zien dat de console niet opstart, of dat de smartspeakers in alle huizen per ongeluk meeluisteren door de demonstratie, of dat een of andere hoge pief zichzelf voor lul zet en zich daarmee onsterfelijk maakt. Sony trekt zich nu vooral terug omdat het niets te vertellen heeft, maar de PlayStation 5 wordt gewoon volgend jaar op het podium onthuld. Let maar op. De E3 is ons feestje. Hoera, games!

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • Mijn compleet onrealistische hoop voor deze E3:

  Bethesda: "We hebben een nieuwe engine gekocht en nu gaat alles opeens super makkelijk, nieuwe Elder Scrolls begin 2020!"
 • @CyberMaranoid hahahahaha dat zou wat zijn
 • Ik hoop met Lars mee. Zou echt ultiem zijn. Alles bij elkaar. Dan staan Google en Amazon gelijk met 24-0 achter.
 • @Luigi1985
  Mag van mij ook maar ik zie het zo snel nog niet gebeuren……maar je weet nooit ;)
 • Haha die Azure aankondiging. Is wel een grote droom idd. Het gekke is dat zo een alliantie op het moment niet eens onmogelijk is. Een eerlijke mooie strijd tegen google en Amazon (en apple?)
 • @Newgamessuck We hoeven alleen maar software los te koppelen van hardware! Op Netflix en Amazon etc. staan immers ook series en films van allemaal verschillende studios.
 • @Lars Cornelis

  Zeker. Verschil met nu is alleen:

  Nintendo, microsoft en sony hebben een hardware platform. 3rd parties kunnen kun games erop uitbrengen, maar een deel van de marge gaat naar Nintendo, sony of microsoft.

  Bij netflix net zo: Netflix heeft een platform (op aws waar netflix amazon voor betaalt). Er zit content in van meerdere 3rd parties en netflix pakt een deel van de marge…

  Het lijkt er nu op Dat microsoft azure het platform wordt en Nintendo en sony er games op kunnen uitbrengen en er dus een marge naar microsoft gaat.

  Wat ook kan is dat Sony (en Nintendo) samen met microsoft bouwen aan de service op Azure en dat de alliantie van die 2 (of 3) 3rd parties een marge chargen. Ligt er maar net aan hoe de details van de Sony en Microsoft deal in elkaar zit. Dat is not niet bekend.
 • Die Azure droom van Lars klinkt als een nachtmerrie.
  Geen unieke consoles meer, leuke nieuwe dingen op controllers, de verschillende desktops. Ik haat globalisering.
  Bovendien is het maar een serverpark, hardware in dienst van de gene die ervoor betaalt. Net als de blu-ray en DVD die mede door Sony zijn bedacht.
  Mijn grote droom; een nieuwe game soort. Het meeste wat we zien in een variatie op wat bestaat en er komt een moment, als het niet enorm verhaal gedreven is, dat het geen bestaansrecht meer heeft omdat het er al is.
  Door de jaren heen hebben we een doorlopende herhaling gezien met opgeleukt graphics. Hopelijk wordt het verschil langzaam aan zo minimaal dat dat niet meer als excuus kan dienen om een game op de markt te brengen.
 • Ik hoop op Xbox Gamepass op de Switch en wellicht op de PS4 aankodiging. Wat uiteindelijk zal uitmonden tot een gerenommeerde games Netflix.
 • Ik hoop dat Micrsoft én Sony stoppen met het maken van nieuwe consoles, zodat de PC weer het centrum wordt van gamen :)
 • Kees aub niet elk jaar je pc ombouwen om je nieuwe spellen te kunnen spelen.
  Maken ze maar een soort Netflix lijkt mij geschikt voor Nintendo Sony en Microsoft.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren