1. IG voorspelt E3 2019 - Nintendo's variatie gaat indruk maken op gamers

IG voorspelt E3 2019 - Nintendo's variatie gaat indruk maken op gamers

De E3-verwachtingen van Michel

E3 2019 staat voor de deur, dus het is hoog tijd om vooruit te blikken op de belangrijkste gamebeurs van het jaar. Daarom vragen we de InsideGamer-redacteuren wat hun verwachtingen zijn voor dit jaar. Wie gaat de E3 winnen? Wat wordt de grootste teleurstelling? Is de E3 nog wel relevant? Vandaag vragen we het Michel.

Welke games wil je het liefste (meer van) zien?

The sky is the limit! Het liefst word ik verrast door compleet nieuwe games die daar voor het eerst worden getoond, maar wat titels betreft waar we het bestaan al van weten, heb ik er ook wel een paar op mijn lijstje staan. Ik werd op Gamescom vorig jaar volledig weggeblazen door een behind closed doors-presentatie van Cyberpunk 2077, en aangezien The Witcher 3 een van mijn favoriete games van deze generatie is, kijk ik erg uit naar deze aankomende CD Projekt Red-game.

Als groot Nintendo-liefhebber vind ik het spijtig om te zeggen dat ik zelf wat minder met Animal Crossing en Pokémon heb – al ben ik natuurlijk wel benieuwd naar de nieuwe Switch-games in deze franchises – maar ben ik vooral nieuwsgierig naar wat het bedrijf met Luigi’s Mansion 3 gaat doen. Ook de nieuwe game van Platinum, Astral Chain, prikkelt mijn fantasie. En hoe mooi zou het zijn als we op een of andere manier meer van Death Stranding gaan zien? Sony houdt geen presentatie, maar Kojima liet op social media zien toch bezig te zijn met een nieuwe trailer!

Cyberpunk 2077

Op welke aankondiging hoop je? (mag totaal onrealistisch zijn)

Als ik even niet kijk naar wat realistisch is, dan zou een vervolg op Zelda: Breath of the Wild mijn E3 helemaal goedmaken. Ik stel me daarbij een soortgelijke open wereld als Breath of the Wild voor, maar dan met de world building en verhaalvertelling van een Majora’s Mask. Bij de Switch blijvend hoop ik dat de jarenlange geruchten over een exclusieve, nieuwe Ridge Racer eindelijk waarheid worden. En mijn favoriete racefranchise ooit – Wave Race – verdient écht een nieuw deel, maar dat opper ik elk jaar. En de enorm vage geruchten over een Halo-game op de Switch blijven ook maar door de wandelgangen galmen… het zou toch niet? Of toch wel? Een paar toffe nieuwe exclusieve Xbox One-games zouden trouwens ook broodnodig zijn, maar iets zegt mij dat Microsoft het grote geweld van zijn recent gekochte en opgerichte studio’s voor de volgende Xbox bewaart. Een nieuwe Rare-game – bij voorkeur Banjo-Kazooie – is echter altijd welkom.

Breath of the Wild

Wie gaat de E3 ‘winnen’?

Ik weet dat ik als Nintendo-fan de schijn soms een beetje tegen heb, maar mijn weloverwogen professionele mening is dat als het bedrijf het dit jaar goed aanpakt, Nintendo echt wel eens als ‘winnaar’ uit de bus kan komen. Vorig jaar legde het bedrijf de focus wat mij betreft teveel op één titel (Super Smash Bros. Ultimate), maar dit jaar heeft het echt een heel diverse line-up in handen met titels als Pokémon, Animal Crossing, de remake van Zelda: Link’s Awakening Luigi’s Mansion 3, Daemon X Machina, Astral Chain, Fire Emblem: Three Houses en wie weet wat voor verrassingen nog. Die variatie gaat denk ik veel indruk maken op gamers. Maar goed, dan moeten ze het dus wel allemaal perfect aanpakken, en dat valt bij Nintendo echt niet te voorspellen.

Wat wordt de grootste teleurstelling?

Dat vind ik een hele lastige vraag. Ik zie tot het tegendeel bewezen wordt namelijk het liefst gewoon het positieve in aankomende games. Als ik dan toch iets moet noemen, dan denk ik dat de hype rondom de remake van Final Fantasy 7 misschien net iets te ver gaat – deels natuurlijk door Square Enix zelf, aangezien het bedrijf de titel veel te vroeg heeft aangekondigd. Ik heb niet eens een goede reden om die verwachtte teleurstelling te verklaren – al spreekt de episodische structuur mij sowieso niet bepaald aan. Misschien komt het omdat trailers tot nu toe vooral enorm verbeterde graphics tonen, maar het verder om dezelfde game als een paar decennia geleden lijkt te gaan. Tja, dat is natuurlijk ook een beetje het geval bij elke remake, maar om daar nu zo enthousiast van te worden? Ik ben in ieder geval nog niet compleet overtuigd.

Final Fantasy 7

Is de E3 nog relevant?

Ja en nee. Ik bedoel: het leeft nog altijd bij gamers. Het leeft bij mij, ik kijk er elk jaar enorm naar uit. Op InsideGamer komen bezoekers tijdens E3 massaal al het nieuws en de impressies lezen. Maar ook ik zie hoe de beurs jaarlijks wat aan relevantie verliest. Dat heeft meerdere redenen, maar bovenal omdat bedrijven zoveel andere (en goedkopere) manieren hebben om met de consument te communiceren. Een Nintendo Direct werkt eigenlijk gewoon net zo goed. Ook Sony kiest eieren voor zijn geld dit jaar, al heeft dat vast ook te maken met het feit dat het vooral volgend jaar uit gaat pakken met een nieuwe console – denk ik dan.

Toch denk ik dat de meeste uitgevers de vele impressies die de pers opdoet tijdens speelsessies op de beurs niet willen missen. Het is toch een moment voor de bedrijven om hun – hopelijk kwalitatief hoogstaande – aankomende titels breed uit te laten meten in de media met lovende previews. Hoe lang dit houdbaar blijft weet ik niet, maar ik zie de E3, of een soortgelijke beurs met een andere naam, de komende decennia nog wel in een of andere vorm door gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Nintendo heeft de laatste tijd al zoveel aangekondigd… Ik weet echt niet of ze met veel nieuwe aankondigingen gaan komen op de E3 (zonde).
  Het liefste zou ik op dit moment een nieuwe DKC game willen! :)
 • @Piet S.

  Wat zou kunnen:

  Mario Kart 9 –> Denk dat de game zo goed als af is. Enige wat een release tegenhoudt is de nog steeds goede verkopen van Mario Kart 8 deluxe. Kan daarom ook nog een jaar of 2 in de ijskast komen.

  Animal Crossing shadow drop –> Net als mijn mario kart 9 verwachting denk ik dat deze game allang af is. Een WiiU game die doorgeschoven is wegens slechte WiiU verkopen. Kan daarom eerder uitkomen dan vele mensen verwachten.

  Retro Studios Game –> in 2016, 2017 en 2018 is dit de meeste gespeculeerde game op de E3. Komt deze nu in 2019 wel? Kan best jouw DKC game zijn Piet.

  Zelda LA remix –> Imo is een remake van LA niet genoeg om 60 euro te rechtvaardigen (wel natuurlijk voor mij en andere zelda die hards). Wat nou als deze game ook een remix bevat van LA met nieuwe dungeons etc.. Zou een mooie verassing zijn.

  Cadance of Hyrule –> Shadow drop als deze niet in mei released.

  Overwatch –> Wat fortnite vorig jaar deed op de Switch.

  GTA 5/online? –> Deze voorspelling komt ook ieder jaar terug. Het meest populaire spel op de Switch. Al is het alleen maar voor de boodschap.

  En nog even een wat meer onwerkelijke sectie van iets wat ik graag wil maar totaal niet verwacht:

  Zelda BOTW opvolger –> Verwacht deze game volgend jaar, maar met de Zelda LA release nog dit jaar verwacht ik de aankondiging pas in 2020.

  Mario Odessey 2 –> Verwacht deze game ook in 2020 of 2021. Maar een aankondiging op deze E3 is er nog niet denk ik.

  Metroid Prime 4 –> Nog te vroeg in development.
 • - Mario Kart 9: Zou top zijn, maar geen slimme zet i.v.m. de nog zeer goed verkopende MK8D, inderdaad.
  - AC: Ik denk dat deze game vrij snel uit gaat komen, maar een shadow drop zie ik niet gebeuren. Beschikbaarheid van pre-order zie ik wel gebeuren vanaf de E3.
  - Retro Studios Game: Wordt het een SF racing game, DKC game, of iets anders? Ik verwacht er weinig van, dan kan het alleen maar meevallen.
  - LA Remix: In mijn ogen 0% kans. Dan hadden ze dit bij de aankondiging al bekend gemaakt. Een Hero/Master mode zie ik wel gebeuren.
  - Cadence of Hyrule: Ook ik denk dat die game tijdens de E3 uitkomt, als ie de lente niet haalt (of de game wordt nog een aantal maanden uitgesteld).
  - Overwatch: Boeit me niet, maar leuk voor anderen die de game graag willen spelen op de Switch.
  - GTA: Zie comment bij Overwatch.
  - Zelda BotW opvolger: Er komen al 2 Zelda games uit dit jaar, dus ik DENK dat ze hier inderdaad nog een jaartje mee wachten (uiteraard hoop ik wel dat ie dit jaar aangekondigd wordt).
  - SMO2: Wat jij zegt.
  - MP4: ^ Idem.
 • @Piet S.

  En vergeet pikmin 4 en/of Pikmin 3 Deluxe helemaal.

  Komt deze niet op E3 dan wel in een september direct.

  King Zell van ResetEra heeft Pikmin 3 port genoemd. Deze leaker heeft er nooit naast gezeten, dus vertrouw wel dat dat dit jaar nog komt.

  Ook Ori en Halo zijn nog kanshebbers.
 • @Newgamessuck

  Hmm… Pikmin? Zou kunnen, maar eerst zien en dan geloven.
  Ori gaat vast en zeker nog gebeuren, maar Halo..? Dat zie ik dan weer niet gebeuren.
  Ik kan er compleet naast zitten hoor, daar niet van.
 • @Piet S.
  Ori zou ideaal zijn voor de Switch, en zou mij ook niet verbazen. Als er daadwerkelijk een samenwerking zal zijn tussen Microsoft en Nintendo (wat ik nog moet zien), dan zou streamen van games misschien een optie zijn waar Halo dan zit inbegrepen. Maar een losse release fysiek op de Switch zie ik nooit gebeuren, laat staan nieuwere titels i.v.m. tekortschieten van hardware op de Switch.
 • @Gaaiz

  Even voor de geschiedenis. Er was een gerucht dat Ori, Cuphead en een tripple A microsoft exclusive naar de Switch komt. Een maand later werd Cuphead aangekondigd.

  Het blijft idd een gerucht, maar……Het zit er wel bovenop.

  Verder heeft King Zell gehint dat er een game op een console komt dat voelt alsof Mario op de PS4 komt.
 • @Gaaiz
  https://www.resetera.com/threads/rumour-jeuxvideo-com-forza-halo-or-gears-coming-to-switch.101220
  Hier de rumors voordat cuphead was aangekondigd op de switch.
  so here is a recap :
  Confirmed by jeuxvideo.com : meetings between Nintendo and Microsoft, Ori and the Blind Forest, Cuphead, Gamepass and X Cloud coming to the Switch
  Rumors : Halo, Forza or Gears and Rare games coming to the Switch
  ….
  ..
  king zell said:
  some stuff coming to the Switch 'at least one' … i mean … it wasn't even possible years ago, cant wait to see the reaction here.
  king zell said:
  It wasnt possibl, like seeing Mario in a PlayStation console.
  https://www.resetera.com/threads/nintendo-direct-speculation-ot.98257/page-249
 • @Piet S. MK8D speelt nog steeds geweldig. Blijft mooi om elke keer terug te keren naar deze game. Denk dat ze echt nog niet ver zijn met de ontwikkeling van MK9.

  Ridge Racer zou ik ook wel heel gaaf vinden op mijn switch.
 • @Meccorr

  MK8D is en blijft echt top ja! MK Tour voor smartphones komt er nu ook nog aan, dus ik denk dat we inderdaad nog even moeten wachten op MK9…
  Tenzij MK Tour & MK9 een connectie hebben!

  Zelf ben ik nooit zo'n fan geweest van RR, haha.
 • Ik hoor iedereen vaak over the Witcher maar waar kan ik dat het best mee vergelijken? Heeft het iets weg van Zelda?

  Ik heb dankzij die vorige Nintendo direct al genoeg om naar uit te kijken en er zijn ook nog wat PS titels die ik graag wil. Van mij mogen de rustig aan doen.
 • @Luigi1985
  The Witcher is een fantastische game, maar kan door het overweldigende aanbod aan opties/content ervoor zorgen dat mensen afhaken. Als je even doorzet is de game echter alle moeite waard, vooral omdat deze regelmatig voor een mooie prijs in de aanbieding is voor diverse platformen.
 • @Luigi1985
  Ik heb niet erg veel Zelda's gespeeld dus naar mijn mening niet. Misschien een beetje vergelijkbaar met Skyrim? Al kan ik het niet zeggen want van die game heb ik bijna niets gespeeld.
  Ondanks de game uit 2015 komt is die overigens nog goed speelbaar op een Pro of OneX. Blijft naar mijn mening een van de beste games die ik ooit gespeeld heb!
 • @Luigi1985

  Ik denk niet dat er een game is die je goed kunt vergelijken met The Witcher 3. Het is in de basis een RPG dus wat dat betreft wel lijkt het kwa gameplay misschien op iets als een Dragon Age.

  Maar The Witcher 3 is geen game die je zult gaan kopen om de gameplay, die overigens nog steeds erg goed is. Waar de game echt in uitblinkt is namelijk de storytelling. Zowel de Main als de Side Quest zijn net als het schrijfwerk van extreem hoog niveau en de wereld geeft echt de juiste sfeer aan je mee.

  Het is voor mij de beste game die ik ooit heb gespeeld, en een must play voor iedereen (Zeker voor de 20 euro die de complete edition vaak kost). Een game die de lat echt heeft verlegd wat betreft de verwachtingen voor games in dit genre, en in de afgelopen 4 jaar is nog geen enkele game daar ook maar bij in de buurt is gekomen.
 • @Shuckles

  Thanks allemaal voor de uitleg. Weet niet of dit spel in mijn straatje past. Ben niet een grote RPG-liefhebber en houd binnen games vaak van weinig opties: gewoon lekker spelen, niet te veel poespas. Maar wie weet probeer ik t een keer.
 • Ik las laatst dat microsoft aan het onderhandelen was met nintendo om hun game pass naar de switch te krijgen.
  Dat zal voor mij een hele mooie aankondiging zijn.
 • @jdl82raw

  Als al die X1 games beschikbaar worden op de Switch, dan verkoop ik m'n Xbox.
 • @Piet S

  En ik geen enkele reden meer om een xbox naast die andere 2 consoles te zetten.
 • @jdl82raw

  Voor mij nu: Ori (2), Rare Replay, Sea of Thieves, Killer Instinct, Tunic & Battletoads.
  Voor anderen ook nog: Halo, Forza & GoW.
 • @Piet S.

  Idd voor de meeste games die jij opnoemt.
  Ook ga ik dan zeker fable weer eens oppakken. Plus een flink aantal games die ook op de ps4 te spelen zijn maar je dan via die pass ook op de switch kan spelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren