1. IG voorspelt E3 2019 – ‘Sony’s afwezigheid is de grootste teleurstelling’

IG voorspelt E3 2019 – ‘Sony’s afwezigheid is de grootste teleurstelling’

De E3-verwachtingen van Wes

E3 2019 staat voor de deur, dus het is hoog tijd om vooruit te blikken op de belangrijkste gamebeurs van het jaar. Daarom vragen we de InsideGamer-redacteuren wat hun verwachtingen zijn voor dit jaar. Wie gaat de E3 winnen? Wat wordt de grootste teleurstelling? Is de E3 nog wel relevant? Vandaag vragen we het Wes Rijckeart.

Welke games wil je het liefst (meer van) zien?

Ondanks dat ik een Pokémon-liefhebber ben, wil ik juist zo min mogelijk van Sword en Shield zien. Voor mij staan er twee games hoog op de lijst. Allereerst de Avengers-game van Square Enix. Ik zit nog helemaal in de Marvel-sferen dankzij Endgame en ik mis toch wel die goede oude tijd waarbij je thuis een game gebaseerd op de film kon spelen. Informatie is hetgeen wat ik wil over de game. Hoeveel personages zijn er speelbaar? Wat voor type game is het? Ik heb zoveel vragen en op dit moment zo weinig antwoorden.

De andere titel is een game waar we nóg minder van hebben gezien: Starfield. Todd Howard is wat mij betreft een levende legende en als hij na zoveel jaar met iets nieuws komt in een thema dat mij enorm ligt, kan ik niets anders dan hongerig zijn naar meer. Al is het maar een teaser trailer tijdens Bethesda’s persconferentie! Ik heb in ieder geval de persconferenties van Square Enix en Bethesda extra goed omcirkeld in mijn agenda.

Starfield

Op welke aankondiging hoop je? (mag totaal onrealistisch zijn)

Ik ga een heel klein beetje valsspelen: ik hoop op een vervolg en op een remake. Allereerst de remake. Octopath Traveler heeft op de Switch laten zien dat jrpg’s nog lang niet dood zijn, dus ik hoop dat Nintendo hierop inspringt en een remake uitbrengt van Golden Sun. Wat mij betreft is dat een van de meest ondergewaardeerde series uit de stal van Nintendo. Een remake van het eerste en tweede deel samen zou ideaal zijn om veteranen terug te halen en hopelijk een nieuwe doelgroep aan te spreken.

Daarnaast hoop ik ook dat Sony een oude koe uit de sloot haalt. Ik speel sinds lancering zoveel Smash Brothers Ultimate op de Switch dat ik jeuk krijg om eenzelfde soort game te spelen met Sony-mascottes. PlayStation All-Stars Battle Royale 2 is dan ook mijn droomaankondiging. Dat Sony niet aanwezig is, moeten we maar even negeren. Het eerste deel heeft een prima basis gelegd om met een tweede deel écht uit te kunnen pakken. Sony moet alleen de vechters in het spel stoppen waar fans om vragen en het systeem om mensen af te maken kopiëren van Smash. De unieke modi uit deel 1 mogen dan aparte modi worden. Iedereen wint!

Golden Sun

Wie gaat de E3 ‘winnen’?

Wat mij betreft is daar maar een antwoord op: de gamer zelf. Het feit dat we dit jaar een VR Showcase en de Kinda Funny Games Showcase plaatsvindt zegt genoeg. Er is zoveel aanbod dat er voor elke gamer wel iets te vinden is. Of je nu een VR-fanaat bent, indie-liefhebber of juist van de AAA-games houdt, er is voor ieder wat wils.

Wat wordt de grootste teleurstelling?

De afwezigheid van Sony op de beurs. Dat zou namelijk weleens grote gevolgen kunnen hebben voor de volgende generatie. Dit is, zo zonder Sony, het moment voor Microsoft om uit te pakken. Ik verwacht dan ook dat ze nog meer gas gaan geven dan gebruikelijk. Nieuwe games en meer informatie over nieuwe hardware. Het gros van de mensen dat thuis alle conferenties volgt zal misschien verbaasd zijn niks van Sony te zien. Die teleurstelling in combinatie met een sterke conferentie van Microsoft is misschien wel het begin van iets moois zijn.
Sony

Is de E3 nog relevant?

Ja en nee. De beurs zelf heeft naar mijn mening veel van zijn glorie verloren. Ik snapte vorig jaar bijvoorbeeld al niet dat de demo van Cyberpunk achter gesloten deuren was en dezelfde beelden een paar maanden later online verschenen. Dat zegt wat mij betreft genoeg over de relevantie van de fysieke beurs. Journalisten kunnen behind closed doors-sessies in de toekomst wellicht online volgen of ontwikkelaars besluiten het gelijk voor iedereen zichtbaar te maken. Er zal altijd een E3 zijn, maar meer als evenement voor gamers dan voor grote nieuwsklappers op de beurs zelf.

Er is steeds meer online te volgen en uitgevers kiezen vaker hun eigen moment om naar buiten te treden. De traditionele dagen waarop we gamenieuws mochten verwachten zijn allang verleden tijd en de E3-nieuwsperiode zal in de toekomst alleen maar groter worden, denk ik.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Mag Bethesda eindelijk een keer met een nieuwe engine komen? De graphics waren al gedateerd, maar het wordt nu gewoon pijnlijk om te zien.
 • @Silverwolf
  Ben ik met je eens.
  Ik weet eigenlijk niet wat Bethesda gaat doen deze E3 want het is al bevestigd dat ze deze E3 niets gaan laten zien van TES6 en Starfield.
 • @Cypher

  Naar verluid komen ze met een nieuwe online TES. Dit gaat TES 76 heten en het wordt een nieuwe doorbraak op het gebied van online gaming. En Buggvrij offcourse.
 • @benjaminben
  Haha ! Als ze dat doen dan kunnen ze van mij helemaal de te*****t**** krijgen ;)
 • @Cypher

  Hoho, niet schelden. Een ploeggenoot kreeg zaterdag een rode kaart omdat hij ty*** zei.
 • Ben toch wel benieuwd naar Age of Empires 4.

  Te vroeg aangekondigd, dus nu maar hopen op gameplay-beelden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren