1. IG voorspelt E3 2019: ‘We weten nog te weinig van Cyberpunk 2077 om er zo idolaat van te zijn’

IG voorspelt E3 2019: ‘We weten nog te weinig van Cyberpunk 2077 om er zo idolaat van te zijn’

De E3-verwachtingen van Thijs

E3 2019 staat voor de deur, dus het is hoog tijd om vooruit te blikken op de belangrijkste gamebeurs van het jaar. Daarom vragen we de InsideGamer-redacteuren wat hun verwachtingen zijn voor dit jaar. Wie gaat de E3 winnen? Wat wordt de grootste teleurstelling? Is de E3 nog wel relevant? Vandaag vragen we het Thijs Barnhard

Welke games wil je het liefst (meer van) zien?

Ik kijk uit naar wat Nintendo allemaal te tonen heeft tijdens de Direct. Wat hebben ze allemaal te tonen voor dit najaar? Zit daar nog een grote verrassing bij of weten we nu eigenlijk al welke games er allemaal uitkomen?

Ik ben ook heel erg benieuwd naar Doom Eternal en de nieuwe Wolfenstein-game. Over Bethesda wordt de laatste tijd best veel geklaagd, maar voor een goede singleplayer first-person shooter haal ik nog steeds mijn neus niet op. Vooral in Doom Eternal heb ik heel erg veel zin. Doom 2016 is wat mij betreft nog steeds een van de beste games van deze generatie.

Doom Eternal

Op welke aankondiging hoop je? (mag totaal onrealistisch zijn)

Een vervolg op Breath of the Wild! Of zit er nog niet genoeg tijd tussen? Ik wil gewoon heel graag dat Nintendo alles wat die game zo goed wist te maken met een paar verfijningen nog een keertje probeert. Niet geheel realistisch misschien, maar als Breath of the gezien kan worden als Wild Ocarina of Time, dan wil ik nu de Majora’s Mask zien van die vergelijking. Ik wil gewoon dat Nintendo iets geks en onverwachts doet met alle systemen uit Breath of the Wild.

Wie gaat de E3 ‘winnen’?

Wie E3 ‘wint’ kan mij eigenlijk heel erg weinig schelen. Ik hoop vooral op verrassingen en meer aandacht voor games die je normaal gesproken niet tijdens grote persconferenties zou zien. Wat dat betreft heb ik mijn hoop wel een beetje gevestigd op Devolver Digital. De persconferentie van deze indie-uitgever was vorig jaar prettig gestoord, maar ze hebben ook altijd een consistente hoeveelheid goede kleinere games in hun line-up.

Wat wordt de grootste teleurstelling?

De verwachtingen voor Cyberpunk 2077 zijn zo hooggespannen dat ik het gevoel heb dat die game alleen maar tegen kan vallen. Dat we het een paar maanden lang alleen maar hebben moeten doen met verhalen over de gameplay zonder ze zelf gezien te hebben doet mijn verwachtingen ook geen goed. Niet dat ik geen vertrouwen heb in CD Projekt Red, maar we weten nog te weinig van deze game om er nu al zo idolaat van te zijn.

Is de E3 nog relevant?

Ik ben bang dat de E3 zijn beste tijd wel heeft gehad. Ik zie de beurs de komende jaren niet eens ineens verdwijnen, maar grote namen zoals Nintendo en Sony hebben met Directs en State of Play een veel handiger platform om aankondigingen over nieuwe games te doen. Bovendien zijn er genoeg andere beurzen zoals GamesCom, Paris Games Week en PAX die grotendeels dezelfde functie hebben als het huidige E3.

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.

Reacties

 • Over Cyberpunk 2077, als mensen een The Witcher 3 verwachten…kun je garanderen dat ze teleurgesteld raken.
  Cyberpunk is veel meer een RPG, The Witcher 3 lijkt meer op een action-adventure met RPG elementen.
  Daarnaast is de setting anders, en houden (jammer genoeg) niet veel mensen van een Cyberpunk setting.
  Ik ben er zelf erg excited voor, omdat ik enigszins realiseer wat ik kan verwachten. Maar ik wacht de reviews etc. nog wel even af, zoals ik bijna altijd wel doe.

  En over Zelda, ik denk dat ze pas in begin 2020 komen met de aankondiging van een Zelda van dat kaliber. Omdat Link's Awakening de aandacht moet krijgen nu.
  Of later dit jaar pas, wanneer Link's Awakening al uit is of bijna uitkomt. Maar een Zelda game in de BOTW engine maar met een verfijnde setting en verhaal? Kan zomaar mijn favoriete game ooit worden dan. :)
 • We weten te weinig om er zo idolaat over te zijn? In elk geval zijn er al flink wat beelden van vrijgegeven qua gameplay en beelden van de vibe van die titel. En ik zie hordes mensen bij een game van Kojima de loftrompet bespelen. Zou zeggen dat t daar toch nog een stuk schimmiger is. Waarom lees ik daar dan niet dezelfde soort quotes? Is dat echt t magische Kojima effect terwijl ik dacht dat cd project red toch geen verkeerde staat van dienst heeft.
 • Ik ben het meest hyped voor Cyperpunk. Ik ben benieuwd hoe de gameplay demo van een jaar geleden zich verhoud tot wat we echt gaan krijgen (ze zeiden dan er veel zou kunnen veranderen).
  En natuurlijk naar die 14 exclusive games die MS gaat tonen.
 • ^^ Ik verwacht dat een gigantisch team bezig is met het bijschaven van de grote wereld in Cyberpunk. Al die gebouwen (of een groter deel ervan) die we zagen in de vorige lange trailer zullen nu wel een stuk gedetailleerder zijn en misschien wel betreedbaar. Het verhaal zal nu wel helemaal af zijn lijkt me.

  Doe voor mij maar een hele hoop lens-flares in Cyberpunk, ala J.J. Abrams :)
 • Ik hoef idd alleen maar beelden te zien van cyberpunk en ik ben al blij. Meeste interessante game an allemaal terwijl ik first person perspectief verschrikkelijk vind. Misschien zijn mijn verwachtingen idd wat hoog.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren