1. Ikaruga komt waarschijnlijk naar PlayStation 4

Ikaruga komt waarschijnlijk naar PlayStation 4

Klassieker krijgt mogelijk nieuw leven

Een PlayStation 4-versie van de klassieke bullethell-shooter Ikaruga is gespot op de website van de Duitse leeftijdsclassificatie-instelling USK.
Door op de website van USK naar Ikaruga te zoeken, kan de PlayStation 4-versie gevonden worden. De geprezen game van Japanse ontwikkelaar Treasure verscheen begin deze eeuw op de Dreamcast en kwam niet veel later op de GameCube uit. In 2008 verscheen een Xbox 360-versie en in 2014 kwam de game op pc uit.


De game staat bekend om zijn unieke gameplay: spelers moeten telkens tussen twee kleuren wisselen met hun schip om er voor te zorgen dat ze niet geraakt kunnen worden door de kogels van vijanden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Switch please!!!!! Ik wil deze graag (nog eens kopen).

  Iedereen die van Shmups houdt moet deze kopen. dit een een ware classic. Voor mij een van de top 3 Shmups ever.

  Maarja, genre is wel een niche, je moet er van houden. Niet spelen om het uit te spelen maar om ieder level max aantal punten te scoren dmv chain combo's.
 • Deze was echt tof, wel jammer dat er maar 5 levels in zaten (waarvan het bijna niet meer te doen was na level 3 zonder constant continue's in te zetten). Zou graag eens een vervolg zien met wat nieuwe levels, het concept is briljant en speelt heerlijk weg namelijk (ook in co-op).
 • @WvA

  Klopt, spel had weinig levels, maar dat was volgens mij ook met opzet. Het idee was dat de gamer ieder level moest perfectioneren. Replayability was erg hoog.
 • @Newgamessuck

  Zeker, en ik moet zeggen dat de enige reden dat ik hem heb uitgespeeld is dat je na x uur infinite continues kreeg (wat best jammer is eigenlijk). Maar ik vond dat het wel heel snel ging van ''leuk en interessant'' naar ''pittig'' naar ''HOLY SHIT WTF GEBEURD ER''

  Ik had best wel graag nog wat levels tussen 3 en 4 gezien bijvoorbeeld. Gewoon omdat het zo'n tof concept is.
 • Dark souls is voor mietjes. Vergeleken bij deze moeilijkheids graad. Die 4e boss man man

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren