1. Immortals Fenyx Rising verschijnt op 3 december

Immortals Fenyx Rising verschijnt op 3 december

Ook naar next-gen als gratis upgrade

Immortals Fenyx Rising verschijnt op 3 december. Dat kondigde Ubisoft aan tijdens de laatste Ubisoft Forward-presentatie.

Immortals stond eerder bekend als Gods and Monsters, maar veranderde volgens Ubisoft tijdens de ontwikkeling dusdanig dat de naam werd gewijzigd. De game draait om Fenyx, een halfgod die spelers zelf samenstellen en de Griekse goden van de ondergang moet redden op The Golden Isle. Het eiland is verdeeld in negen regio's, ieder met een eigen Griekse god.

De game doet verder sterk denken aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, met een staminabalk en de optie om alles te beklimmen. De game bevat verder een aantal RPG-elementen, zoals goddelijke krachten die te upgraden zijn en een lootsysteem.

De game verschijnt op 3 december voor Xbox Series X en Series S, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, Stadia en pc. Ook is een PlayStation 5-versie in ontwikkeling. De next-gen versies zijn beschikbaar als gratis update.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er gameplay wise uit als een spiritueel vervolg op de Fate of Atlantis DLC van AC odyssey en dat is 100% positief.
 • @Meta_coola

  Als je hebt gekeken naar de post-gameplay, dan zie ik eerder een Zelda BOTW kloon. Het is duidelijk dat Ubisoft wat te veel kijkt naar andere populaire games.

  Het ziet er al bij al wel mooi uit, maar ik wacht voorzichtig af. Ook potentiële microtransacties lijken mij een mogelijkheid, maar in welke game heb je die tegenwoordig niet meer, natuurlijk…

  Ik wil het zeker niet afbreken, het ziet er oprecht mooi uit, maar ik vind het wel sneu dat Ubisoft geen originaliteit meer heeft.
 • @Mister Frowdo

  Nou inderdaad. Zojuist de GameXplain analyse even gekeken en ik kreeg echt BotW vibes, tot het gebruik van Magnesis aan toe. Alleen waar BotW veel groen is, is deze game meer bruin. BotW is heel duidelijk een inspiratie geweest voor deze game.
  Echter vind ik bovenstaande (natuurlijk) niet negatief. Het lijkt me echt een toffe game, dus ik ga ‘m zeker in de gaten houden.
 • @PietS.

  Ik ook wel, al vraag ik me dan af of het wel de moeite is om er tijd in te steken. Ik vertrouw Ubisoft minder dan Nintendo. Dan wacht ik liever op BOTW 2 of Hyrule Warriors: Age of Calamity.

  Ik heb een bang voorgevoel dat deze game net zoals met AC: Odyssey een afkooksel gaat worden. Assassin's Creed: Odyssey haalde inspiratie van the Witcher 3, zelfs de nieuwe aankomende game Valhalla lijkt daar inspiratie uit te putten.

  Nu dit met Zelda: Breath of the Wild. Wat mis ik de tijd dat Ubisoft nog iets origineel kon bedenken. Het is gewoon erg jammer dat ze op deze manier geld willen verdienen, met remakes en gebakken lucht.

  Edit: Kijk zelfs naar de artistieke stijl!!! De kleuren en animaties zijn in veel gevallen gewoon gepikt van Zelda! :')
 • @Mister Frowdo Zelda BotW is zelf overal gaan lenen. Kennen Nintendo-fans maar 1 franchise of zo?
 • @Mr.Happy

  Je hoeft geen Nintendo fanboy te zijn om te zien hoeveel Ubisoft pikt. Zelda: Breath of the Wild haalde inderdaad inspiratie van anderen, maar deed dat op een eigen originele manier. Ubisoft pikt hier gewoon letterlijk gameplay, animaties en artistieke stijl.


  Je hebt "inspireren door" en "jatten". Dit is duidelijk het laatste.
  Verder speel ik op de PlayStation, PC én Nintendo, dus mijn gamekennis is groot genoeg, dank je.  Wijsneus.
 • @Mister Frowdo We weten het onderhand wel. Al wat BotW doet is geïnspireerd door, al de anderen die jatten.

  En als op veel verschillende hardware gamen gelijk is aan gamekennis hebben dan zijn we helemaal de goeie weg op, not to brag :-p

  Niet om BotW naar beneden te halen trouwens, ik blijf het zelf ook een goeie game vinden.
 • @Mr.Happy

  Oké ik zeg A, jij zegt B. Meningen. Maar je kan de feiten niet uit de weg, die zie je gewoon in de gameplaytrailer.

  Jup, verschillende hardware is gamekennis. Ik speel alle exclusives van Sony, Nintendo én Microsoft en dit al heel wat jaartjes ondertussen. Dus ja, mijn kennis over games is breed, net zoals bij velen hier op InsideGamer.

  Misschien volgende keer wat minder aanvallend reageren, laat dat een tip voor je zijn. Arrogantie is een slechte eigenschap.
 • @Mr.unHappy

  Kritiek op Xbox: pLaYsTaTiOn FaNbOy!!!

  Ubisoft jat van Zelda: nInTeNdO fAnBoY!!!

  Goed zeg!
 • @Don Carpaccio wow, zo'n unOrigineel trolletje toch. Teentje pijn gedaan grote jongen?

  Leg eerst es je hand op je hoofd en kijk wie er zelf onder staat. Trolcommentje bij de verpakking van de Series X plaatsen en dan zelf heilig komen doen? Jongen toch.
 • Nah. Ik hoef Odyssey niet nog een keer te spelen.
 • Vond Odyssey en de fate of atlantis dlc echt heel vet maar weet het niet met deze game. De graphics stijl ligt me niet dus wacht denk ik even af.
 • Ben niet echt onder de indruk. Alweer de zoveelste openwereld game helaas. Ik zou liever weer een kleinere originele game als valiant hearts: the great war zien. Persoonlijk een van mijn favoriete ubisoft games.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren