1. In Japan was 87 procent van de verkochte consoles in 2020 een Switch

In Japan was 87 procent van de verkochte consoles in 2020 een Switch

De bestverkochte game was Animal Crossing: New Horizons

De Nintendo Switch besloeg 87 procent van alle verkochte consoles in Japan in 2020.

Dat blijkt uit data van het Japanse magazine Famitsu, overgenomen door GamesIndustry.biz. De reguliere versie van de Switch verkocht in Japan vorig jaar 3,9 miljoen keer, terwijl er iets meer dan twee miljoen exemplaren van de Switch Lite werden verkocht.

In totaal zijn er 6,85 miljoen consoles verkocht in Japan. Nintendo was dus voor 87 procent van die verkochte exemplaren verantwoordelijk dankzij de Switch. Van de PlayStation 4 werden overigens 543.000 exemplaren verkocht in Japan, en van de PlayStation 5 - die pas eind vorig jaar uitkwam - 225.000 exemplaren.

De bestverkochte game in Japan vorig jaar was Animal Crossing: New Horizons. Daar werden 6.378.103 exemplaren van verkocht. Dat is meer dan vier keer zoveel als de één na bestverkochte game in het land vorig jaar: Ring Fit Adventure met 1.591.366 verkochte exemplaren. Beide spellen zijn beschikbaar op de Switch.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Beetje logisch, omdat bijna iedereen thuis zat.
 • @LosPilotas
  En met een PlayStation of Xbox speel je alleen als je onderweg bent…? Ik snap je logica niet.
 • @blue_blade_3

  Dat je hierdoor een bredere doelgroep bereikt, mensen dat bv geen PS4 of Xbox willen hebben, maar gewoon iets om overal in het huis, een beetje leuke casual games zit te spelen snap je. Je moet niet zo meteen aangevallen voelen. Ik bedoel het positief. Want ik zit ook nu ook vaker te spelen op men switch dan ervoor.
 • @LosPilotas
  Ik voel me ook niet aangevallen. Je reactie was gewoon super vaag. Zelfs met je uitleg vind ik het alsnog ver gezocht. Sterker nog, de switch werd bij launch een beetje als "console on the go" aangeprezen. Beetje tegenstrijdig met thuiszitten.

  Maar misschien je eigen advies opvolgen en je niet zo snel aangevallen voelen ;)
 • @LosPilotas

  Het is eerder logisch in de zin van dat er geen boeiende software verschenen is voor de ps4 in de ogen van Japanners. Tov de PS2 zijn de ps3 en 4 keihard “geflopt” in Japan. Iets wat Sony aan zichzelf te danken heeft. Ze kennen hun eigen thuismarkt niet goed genoeg.

  Ik verwacht dus ook dat de ps5 het nog slechter gaat doen dan de ps4. Sony haar focus ligt op de Verenigde Staten terwijl die van Nintendo worldwide ligt maar tegelijkertijd de Japanse belangen en ontwikkelaars niet uit het oog verliest.

  Over Microsoft hoeven we het niet eens te hebben in Japan…die verkopen slechts 200 Xboxen per maand.
 • @Ramirez

  Hoezo geflopt in Japan? Daar verkocht het ook als zoete broodjes. En met de ps5, zie ik het daar gwn zeer goed komen, als er een nieuwe stock aankomt natuurlijk. Als je over de 100 mil exemplaren hebt verkocht van de PS4, is het ook met behulp van de Aziatische markt. De PS3 kun je wel beetje een flop noemen. Maar de PS4 en ps5? De switch is gwn een zeer goede marketing zet geweest van Nintendo, na de Wii u hadden ze eigenlijk geen keuze.
 • @LosPilotas

  Als je van 23 miljoen (PS2) en 21 miljoen (PS1) naar 10 miljoen (PS3) en 9 miljoen (PS4) zakt mag je wel spreken van een flop als je bedenkt dat je totale dominantie bent verloren en er ook geen zicht meer is op verbetering.

  Softwarematig is het al helemaal niet om aan te gluren in Japan voor de PS4 en daarom is de keldering in verkopen ook zo enorm hard. Niet voor niets legt Sony hun focus sinds een paar jaar ook op het Westen.

  Punt is alleen dat de concurrentie even hard of zelfs harder groeit in het westen.

  Begrijp me niet verkeerd. Het is echt geen doom scenario of zoiets. De ps5 gaat het verder ook gewoon extreem goed doen. (100 miljoen of daar dichtbij zit er dik in) Maar Japan is gewoon verloren en dat is jammer voor de liefhebber van typische Japanse games.

  Gelukkig doet de Switch het goed in Japan en kunnen mensen hun Nippon itch daar vinden. Japanse ontwikkelaars leunen erg op hun thuismarkt.

  In the end was het beter geweest als de ps4 gewoon evengoed zou verkopen als de PS2 in Japan. Met name voor de Japanse ontwikkelaars. Dat geeft ze meer wapens en mogelijkheden tegen het westerse geweld.
 • @Ramirez

  Trollololl, kan jij een boeiende titel opnoemen van Nintendo het laatste half jaar? Sony poept klassiekers erachter mekaar uit. Aziaten hebben gewoon geen smaak met hun rare halfnaakte spelletjes 😂
 • @RiRi

  Indrukwekkende bijdrage…het wordt tijd dat de scholen weer open gaan. Want zoveel vrijheid doet jou weinig goed. 😉
 • @Ramirez

  Maar zijn er dan zoveel typische Japanse games op de Switch uitgekomen in 2020?
 • @Rahl

  Het gaat toch gewoon om games die goed verkopen in Japan? Dat zijn er gewoon veel.
 • @PietS.

  Ja, maar die hebben PlayStation en Xbox toch ook? Even Animal Crossing daargelaten, wat ook geen typisch Japanse game is.
 • @Rahl

  AC:NH is misschien niet typisch Japans, maar wel het soort game dat het altijd goed doet in Japan. Daarmee heeft Nintendo daar gewoon een voorsprong.
 • @RiRi

  HAHAHA!! Wat is DAT nou weer voor reactie…? 😂
 • @Ramirez
  Ik ben fan van Japanse games, maar om te zeggen dat de PS4 totaal geen Japanse games heeft? Nier automata, monster hunter world, final fantasy 15 en 7 remake, persona, en kan nog verder blijven gaan. Hetzelfde op de switch, best from both worlds.
 • @LosPilotas

  Zet dat af tegen het aantal PS2 games en je ziet een enorme daling.

  Ook zijn veel franchises verwesterd dat zal de verkopen ook niet veel goeds gedaan hebben in Japan. FF15 verkocht bijvoorbeeld nog niet eens de helft van FF10 in Japan.

  Natuurlijk is verder handheld gaming ook populairder in Japan maar het is wel een enorme drop in verkopen. Dat ligt echt niet alleen aan de populariteit van de Switch.

  Het is best een vreemde keuze om Japan zo links te laten liggen. Een goedlopende console is daar goed voor 25% van de wereldwijde verkopen.
 • @Ramirez

  Het is maar wat je smaak is, denk dat ze in Japan meer bezig zijn met mobiel en handheld.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren