1. Jaag en vis in Red Dead 2 op meer dan 200 wilde dieren

Jaag en vis in Red Dead 2 op meer dan 200 wilde dieren

Keuze van wapens essentieel voor de jacht

Red Dead Redemption 2 is een van de grootste open wereld-games in de maak en Rockstar is nog niet klaar met nieuwe onthullingen over het spel. Rockstar geeft nu nog meer details gedeeld over hoe rijk gevuld het Wilde Westen gaat worden met meer dan 200 wilde dieren, waaronder vogels, zoogdieren en vissen. Om het nog realistischer te maken kunnen we ook nog uitgebreid jagen en vissen.

In een eerder bericht werden nieuwe steden en personages getoond, nu komt Rockstar met details over het verdere wilde leven en wat we allemaal daarmee kunnen doen in Red Dead Redemption 2. Dieren zijn niet altijd even spannend in een spel, maar Rockstar weet hoe belangrijk details zijn en dit spel zal daar ook grotendeels om draaien. Zo is het belangrijk wat voor aas je gebruikt bij het vissen of wat voor wapen je gebruikt tijdens het jagen om de beste kwaliteit vlees te krijgen om te verkopen.

Red Dead Redemption 2

Op de website van Rockstar Games, toon de ontwikkelaar een lijst van meerdere dierensoorten die in het spel terug te vinden zijn. Dieren als een beer, alligator, gilamonster, coyote en de kale arend zijn een paar van deze dieren. Hiernaast komen er ook nog eens 19 verschillende soorten rassen van paarden voor in het spel. Al deze dieren zijn van belang om het spel zo levendig en wild te maken als het zou moeten.

Red Dead Redemption 2

Door te jagen op deze dieren zijn verschillende materialen te winnen die weer te verhandelen zijn voor eten of geld. Om succesvol te jagen en te vissen op de juiste dieren vereist veel geduld en focus. Verschillende aspecten, zoals de windrichting en of je eerste schot wel of niet fataal is doen mee bij de afronding van een goede jacht. Wanneer een hert niet goed geraakt is en ontsnapt is het aan de speler om het bloedspoor te volgen om alsnog de jacht af te maken.

Is een jacht eenmaal succesvol afgerond kan de speler zijn huiden en het vlees meenemen te paard om te verkopen in verschillende steden of dorpen bij de slager, koken om te eten in een kamp en de huiden kunnen ook gebruikt worden voor het maken van kleding. Wederom kan de verkoopprijs verschillen per keer, dit heeft te maken met welk wapen je het dier hebt gedood en in welke staat van kwaliteit het wordt verkocht.

Red Dead Redemption 2

De wilde dieren zelf hebben ook een eigen natuurlijke omgang en reageren ze ieder op een eigen manier. Zo omsingelen roedels wolven hun prooi, buidelratten spelen dood, Beren brullen om jagers af te weren en roofvogels achtervolgen hun prooi. Een compleet ecosysteem is opgezet in Red Dead Redemption 2 en ieder wild dier moet vechten voor zijn plaats in de circle of life. De wildernis is voor zowel man als dier een mooie uitstrek om te ontdekken en te leven, maar verwacht geen genade van elkaar wanneer de jacht is geopend.

Red Dead Redemption 2

Ga voor meer details en informatie naar de website van Rockstar. Red Dead Redemption 2 is verkrijgbaar vanaf 26 oktober 2018 voor op de Xbox One en PS4. Lees op IG de eerste preview voor Red Dead Redemption 2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Lijkt me leuk jagen. Alleen ben bang dat als je net goed hebt aangelegd om een konijn om te leggen. Je paard je belt dat je hem moet borstelen. Want als je dat niet doet ontvriend hij je op Facebook en loopt hij minder snel.
 • @Grombeer Verkoop je daarna toch gewoon je paard als straf, levert vast ook meer geld op dan dat konijn.
 • @Grombeer denk dat ze in die tijd nog geen Facebook hadden
 • @leonkwn

  Denk dat in die tijd paarden ook nog niet belden met hun ruiters.
 • @barton Nee, paarden kunnen pas bellen vanaf de 21e eeuw. Mijn konijn stuurt me ook wel eens een app dat die honger heeft….
 • Nog een dag en een maand… Kan niet meer wachten.
 • @barton je kan je in de tussen tijd wel vermaken met Assassins Creed als je wilt? Ook een open wereld game maar dan met Griekse mythologie en boten. Blijkt een aanrader te zijn, als ik de comments bij elke AC artikel lees!
 • @mightybundy

  Hahaha :)
 • Ik heb ook zin in 26 oktober. Ik ben vrij en om 00:00 uur ga ik aan de slag!
 • @zwaagernees, nou bereid je maar voor. Het schijnt dat je de eerste 2 uur een Tutorial krijgt hoe je je paard moet borstelen, inclusief edele delen. Dan stimuleer je zijn stamina en kan hij harder rennen.
 • @Grombeer Dat is vaak wel vervelend inderdaad, maar ik probeer er nu gewoon van te genieten. Trouwens bij welke game kan je een paard borstelen? Het is toch te gek?rockstar denk overal aan.
 • @zwaagernees, ja weet ik, ik zit ook maar t e fucken. Hoop alleen dat het borstellen niet storend word. Als dit te vaak gedaan moet worden zou ik dat zwaar irritant vinden. Net zoals met fetch qeusts om je party tevreden te houden daar hou ik ook niet van. Dan krijg je van die qeusts "oh mijn jurk is van de waslijn gewaaid. Kan je die voor mij halen omdat ik zelf een ouwe seniele tut ben. Dan krijg je +150 party experience" Van zulke qeusts word ik snel flauw.
 • Een compleet ecosysteem is opgezet in Red Dead Redemption 2 en ieder wild dier moet vechten voor zijn plaats in de circle of life.

  Kijk enorm uit naar deze game (instant buy), maar dergelijke statements zijn natuurlijk onzin: er lopen veel dieren rond, de grotere zullen de kleintjes aanvallen, maar een volledig ecosysteem lijkt mij enigszins overdreven. Als een beer geen prooien tegenkomt zal hij niet verhongeren, denk ik.

  De game wordt te gek, maar het blijft natuurlijk een spel.
 • @Gewoonfox
  Waarschijnlijk niet, maar een soort gelijk systeem was bij de Witcher ook best interessant.
  Wanneer je veel monsters had afgeslacht zag je naarmate de tijd verstreek steeds meer normale dieren verschijnen. Dat zijn details die het voor mij nog mooier en beter maken. Ben dus erg benieuwd hoe dit in RD gaat worden.
 • Ik krijg telkens meer zin in deze game. Hopelijk kan ik Assassin's Creed Odyssey binnen dit kleine tijdsbestek uitspelen (if not ga ik nog afwegen of dat ik AC onhold zet of RDR 2 nog even langer moet wachten) , zoals @mightybundy al (op een sarcastische toon weliswaar, maar dat maakt het toch echt niet minder waar) zegt ook die game gaat een geweldige tripple A worthy open wereld game worden.
 • @Meta_coola

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahagahahaha. Nee.
 • @san5324

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahagahahaha. Ja.


  Oh sorry ik was weer even vergeten dat ik geen mening mag hebben over die ene game. Mijn excuses.
 • @Meta_coola

  Je mag zeker een mening hebben, maar het zou wel een keer fijn zijn die niet op elke andere pagina van deze site en exact dezelfde comments op gamer.nl te lezen. We weten nu wel dat je fan bent van AC.

  Het ventileren van je mening is als het laten van een scheet. Als je 'em echt niet kunt ophouden, laat 'em dan, maar bedenk ook eens dat zowel jij als anderen het fijn vinden om niet continu in de stank te zitten.
 • @barton

  Tja als @mightybundy mij nou niet op zo'n verkapte manier had uitgedaagd dan had ik mijn bek dicht gehouden.
 • @barton Laat Meta lekker enthousiast zijn, ik kan best begrijpen dat hij AC snel wil uitspelen als RDR 2 uitkomt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren