1. Indiegame Enchanted Portals lijkt erg op Cuphead

Indiegame Enchanted Portals lijkt erg op Cuphead

Kritiek heeft impact op makers

Xixo Games Studio heeft een nieuwe game genaamd Enchanted Portals aangekondigd. Het spel lijkt als twee druppels water op Cuphead.

De studio heeft de game voor pc en Switch aangekondigd, al moet er later deze maand nog een Kickstarter-campagne voor online verschijnen. De trailer toont eerst een tekenfilm, waarna er gameplay te zien is. Die gameplay lijkt erg op Cuphead, met dezelfde jaren 20-tekenfilmgraphics.

Xixo Games Studio bestaat uit twee mensen: progammeur Daniel en artist en componist Gemma. Polygon sprak met laatstgenoemde over de situatie. "Natuurlijk is Cuphead een grote inspiratie voor Enchanted Portals. We zijn beiden grote fans en wilde iets vergelijkbaars maken, maar wel met respect en bewondering voor het origineel. We hadden wat negativiteit verwacht, maar de trailer bereikte veel meer mensen dan we hadden kunnen voorspellen. De negativiteit en haat heeft zeker een gigantische impact op ons gemaakt."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat het lijkt "als twee druppels water" vind ik wel een belediging voor Cuphead. Die is echt veel mooier. De inspiratie is overduidelijk, maar de grafische kwaliteit is echt een wereld van verschil.

  Ik vind het kwalijker dat de bossfights op conceptniveau bijna 1 op 1 worden gekopieerd.
 • Ik vind een onderdeel van goede game development creativiteit. Als je hiermee aankomt is het imo weinig creatief. h/et is gewoon na-apen.

  Kan best een leuke game zijn, maar dwingt weinig respect af voor de maken.
 • Ik vind het na-apen niet zo’n probleem. Het is wel heel erg 1 op 1. Echter als je Call of Duty en Battlefield naast elkaar legt, lijkt het ook wel erg veel op elkaar. Gebeurt dus bij veel games.

  Het ziet er wel iets minder spannend uit dan cuphead en de levels lijken ook makkelijker. Gebeurt veel minder op t scherm.
 • @Luigi1985 Het feit dat je zonder grappen kan betogen dat Call of Duty en Battlefield op dezelfde manier op elkaar lijken als Cuphead en Echanted Portals toont wel aan hoe weinig jij begrijpt van de diepgang die een spel met zich meedraagt. De mate waarin Echanted Portal Cuphead kopieert is wat mij betreft op geen enkel vlak vergelijkbaar met de gelijkenissen tussen COD en Battlefield, of bijvoorbeeld Gran Turismo en Forza Motorsport.

  Denk volgende keer alsjeblieft na voordat je zo'n ongenuanceerde opmerking comment, retard.
 • @Goku0Warrior doe even normaal! Zo ga je niet met elkaar om. Ook niet als je het niet eens bent met een ander.
 • @Bert de Vries Dat jij nou een soy cuck bent en mijn superieure mening niet aan kan is niet mijn probleem.
 • @Goku0Warrior
  Lutser. 😂
 • @Goku0Warrior

  @Luigi1985 heeft gewoon gelijk. In beide gevallen in het zo dat de games grafisch op elkaar lijken, de gameplay (bijna) hetzelfde is en dat veel handelingen op dezelfde manier uitgevoerd worden… Of je het nou leuk vindt, of niet.
 • @Piet S. Wat een quatsch. De identiteit van beide spellen is door de jaren heen sterk doorgrond, wat maakt dat bij een enkele blik al snel (door de gemiddelde gamer) kan worden herkend of het spel van de Call of Duty of Battlefield reeks vandaan komt. Als je deze spellen generaliseert met dit soort uiterst globale vergelijkingen ben je gewoon normie trash.
 • @Goku0Warrior
  ‘normie trash’. Über troll. 😂
 • @Goku0Warrior

  Wat is nu je punt? In mijn ogen zijn Forza en GT beiden racesims, Cod en Battlefield fps met een oorlogsthema, Mario en rayman beide vrolijke platfomerers en Cuphead en dit spel beiden bossfightgames in een tekenfilmjasje.

  Als je willekeurige mensen op straat screens zou laten zien van zowel battlefield als cod dan zouden er veel mensen zijn die denken dat t dezelfde game is. Zelfde geldt voor gt en fm. Ook bij deze twee titels.

  Ik weet wat de kracht van cuphead is en als deze game net zo goed blijkt, dan kan het me geen ruk schelen of t een soort kopie is.
 • @Luigi1985 Als ik willekeurige mensen op straat een Geforce videokaart en een AMD kaart laat zien hebben ze ook geen idee wat het verschil is, terwijl er compleet verschillende technologien inzitten die het eindproduct van elkaar differentieert. Mijn punt is dat ik het sneu vindt dat jij de fijne verschillen tussen genre-definerende spellen als COD en Battlefield of Mario en Rayman Legends niet kunt inzien.

  In principe verwacht ik gewoon geen normies op Insidegamer, dus ik was ietwat verbaasd om zo'n niet-doordachte mening hier aan te treffen.
 • @Goku0Warrior

  Ik zie de verschillen wel, maar ik vind ze niet zo groot als jij denk ik. Maargoed. Hier komen we niet uit. Dus het heeft geen zin.
 • Waarom is er altijd zoveel haat wanneer een nieuw project erg veel lijkt op een geliefde titel die reeds op de markt verschenen is? Wees blij dat er opnieuw een titel binnen je straatje verschijnt, is het ruk dan laat je het lekker links liggen maar is het een toffe titel dan is dit toch alleen maar persoonlijke winst?

  Oceanhorn heb ik juist gedownload omdat het veel op Zelda leek, dat het een dampende matige drol bleek te zijn maakte het voor mij een kuttitel. Had het echter de kwaliteit van een Zelda-game, dan maakt het mij geen ruk uit hoeveel er gestolen is. Als ik net zoveel plezier aan jouw game kan beleven als aan je inspiratiebrond, ben ben ik blij dat je ooit met de ontwikkeling van je cloon begonnen bent.

  Zo jammer dit. Net als bij kinderen die aan het tekenen zijn ; 'hij aapt mij na!'. Ja dus? Wees blij, dan betekent dit dat jij iets tofs hebt bedacht toch?
 • @benjaminben

  Ik zou deze game gaan spelen en misschien zelfs wel funden op KS, maar het is niet te ontkennen dat dit bijna een 1:1 kloon lijkt te zijn. Ik vind het zelf niet zo'n HEEL groot probleem, maar ik snap zeker wel wat er bedoeld wordt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren