1. Eurogamer: nieuwe Switch-modellen vergelijkbaar met verschil tussen 2DS en New 3DS

Eurogamer: nieuwe Switch-modellen vergelijkbaar met verschil tussen 2DS en New 3DS

Bronnen melden aan Eurogamer meer over nieuwe Switch-versies

Van de week werd gedeeld dat er misschien twee nieuwe Switch-consoles aankomen. Bronnen die dicht bij Nintendo staan en het een en ander aan Eurogamer door hebben gegeven, bevestigen deze ontwikkeling.

Als we de website moeten geloven gaat het om een goedkope versie van de huidige Switch en een Switch met verbeterde functies. De goedkope versie wordt volgens het originele gerucht bronnen gericht op casual gamers die nu voornamelijk de Nintendo 3DS. Nintendo zou deze spelers willen helpen aan een Switch.

Volgens de bronnen van Eurogamer is deze nieuwe Switch echter niet per se te vergelijken met de 3DS. Het model zou namelijk worden ontwikkeld met de insteek van de 2DS in het achterhoofd. De nieuwe console zou net als de 2DS een wat robuuster ontwerp hebben, zodat het geschikt is voor kinderen. Om geld te besparen worden bepaalde functies mogelijk verwijderd, zoals de trilfunctie. Of deze er volledig of deels uit gehaald wordt is niet bekend.

Nintendo Switch

Los van de veranderingen wat betreft prijs en publiek komt er waarschijnlijk nog een flinke aanpassing aan. Nintendo gaat deze Switch waarschijnlijk richten op het publiek dat de Switch als handheld gebruikt. Het aansluiten van een Switch aan een scherm zal in de toekomst dus misschien niet meer mogelijk zijn.

Ook werd bevestigd dat er een krachtigere Switch aankomt voor 'fanatiekere gamers'. Volgens Wall Street Journal komt de console niet in de buurt bij de kracht van de PlayStation 4 Pro en Xbox One X, maar gezien de huidige Switch is dat ook niet realistisch. Volgens Eurogamer wordt het verschil vergelijkbaar met dat tussen de 3DS en New 3DS. De New 3DS kreeg een iets groter scherm en een snellere processor.

Eurogamer heeft ook contact opgenomen met een woordvoerder van Nintendo. Die wilde echter geen commentaar geven. “We hebben nog niks aangekondigd en geven geen commentaar op roddels en speculatie”, aldus de woordvoerder.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Ik heb de switch van Mn vriendin kado gekregen dus een nieuwe versie komt hier het huis niet in. Hoe vet ie ook wordt
 • @Luigi1985

  Wat? De Switch als cadeau? Fantastische vriendin heb je!
 • @Silverwolf

  Dat klopt :) maar je snapt wel dat ze niet blij wordt als ik een andere ga kopen.

  Hij is trouwens ‘ook van haar’. ;)
 • @Luigi1985

  'Schat! Ik koop nog een Switch, zodat jij altijd kan gamen wanneer je wil en ik je daarbij dus niet meer in de weg zit. Zie je wel dat ik altijd aan je denk!'

  En klaarrrrr..! XD
 • @Piet S.

  Haha zo werkt dat niet. Bovendien speelt ze bijna nooit op het apparaat. ;)

  Nee, maar ik vind het niet erg hoor. Ik wil me zelf ook weerhouden van aankopen die niet echt nodig zijn, zoals een nieuwe Switch.
 • @Luigi1985

  Haha, ik dus ook! XD
 • Lol. Als je dit letterlijk neemt.

  De CPU in de N3DS was ruim 2 tot 3x krachtiger dan de normale 3DS, het ging van een dual core CPU op 268mhz naar een quadcore op 804mhz en van ook nog eens een betere type ARM.
  Vram en Ram zijn toen ook verdubbeld.
  Het enige dat hetzelfde bleef was de GPU. Voor de rest is de N3DS dus veel krachtiger.

  Ik kan mij niet voorstellen dat Nintendo de kracht van de Switch gaat verdubbelen. De leap zou dan groter zijn dan van 3DS naar N3DS.

  Niet dat ik zou klagen wanneer ze het wel doen. Het maakt de output in 4K wel mogelijk. Het beeld zal dan echter alleen scherper zijn, ik ga dan niet uit van betere effecten. Daarvoor is veel meer nodig.
 • @Ramirez
  Misschien ook 1080P in handgeld mode? Hoewel de 720p mij niet stoort.
 • Ik hou het (met een schuin oog) in de gaten! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren