1. Inside Xbox-presentatie op 7 mei toont nieuwe games voor Xbox Series X

Inside Xbox-presentatie op 7 mei toont nieuwe games voor Xbox Series X

Met onder andere Assassin's Creed Valhalla

Microsoft toont volgende week donderdag verschillende Xbox Series X-games van third party-uitgevers tijdens een Inside Xbox-presentatie.

De Inside Xbox-presentatie vindt op donderdag 7 mei om 17:00 uur Nederlandse tijd plaats en toont alleen games van externe ontwikkelaars. Ubisoft heeft inmiddels bevestigd dat de eerste gameplay van Assassin's Creed Valhalla hier wordt gepresenteerd. Welke andere ontwikkelaars games laten zien is nog onduidelijk.

Aaron Greenberg van Xbox bevestigde op Twitter tevens dat Microsoft deze zomer laat zien welke games er intern in ontwikkeling zijn en dat details hiervan binnenkort worden gedeeld. Mogelijk krijgen we hier nieuws te horen over onder andereSenua's Saga: Hellblade 2, Halo Infinite en het nieuwe project van Forza-ontwikkelaar Playground Games, wat mogelijk een nieuwe Fable-game is.

Wat betreft de PlayStation 5 is er niet bekend wanneer meer nieuws wordt gedeeld, hoewel geruchten erop wijzen dat er uiterlijk 2 juni nieuwe informatie omtrent PS5-games naar buiten komt. Nu heeft ook de bekende journalist Jason Schreier op Twitter gedeeld dat er vermoedelijk in de komende weken nieuws omtrent de PS5 verschijnt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Vet, zin in! En dit event eerst dus third party, dus voor iedereen de moeite.

  Waarschijnlijk games waar Xbox de marketingdeal mee heeft die naar Series X komen. Dat kunnen dus bijvoorbeeld zijn:
  Elden Ring, Dying Light 2, Cyberpunk en Watch Dogs Leegion.
 • @That Mr Awesome
  Ja, helaas geen first party zo te zien. Wil weleens wat Halo Infinite gameplay zien langzamerhand, maar die bewaren ze wellicht voor de "E3 show".
  Ik ga sowieso even kijken, ook omdat het tijdstip een stuk beter ligt. Maar Inside Xbox stelt meestal niet zoveel voor..
 • @Gaaiz

  Nee maar aangezien ze beloven next gen games te tonen zal het wel beter worden hoop ik dan eerdere inside Xbox
 • @smaakmaker
  Dat mag ik hopen ja. Nog even verder gekeken naar mogelijke games die we kunnen verwachten.

  Elden Ring lijkt me een erg goede kans dat we daar wat van zien, vorig jaar reveal trailer ook bij Microsoft en het lijkt me wel tijd voor gameplay.

  Van Bethesda waren Deathloop en Ghostwire bevestigd voor E3 2020. Maar zij hebben aangegeven geen eigen vervangend event te houden. Eén plus één is drie, ik denk dat we van in ieder geval een van die titels wat te zien krijgen.

  Ook Warner Bros zit met hun geannuleerde E3 en zullen bij andere events nu willen showen. Erg benieuwd naar wat zij van plan waren.

  En er zijn nog wat games die technisch gezien niet door first party worden gemaakt, zoals Flight Simulator (Asobo, de makers van Plague Tale Innocence. Geruchten dat dat de volgende studio aanwinst wordt). Of de single player van Crossfire X die door Remedy gemaakt wordt.

  Hier en daar nog een verrassing en je kan zeker een goeie show vullen en die Inside Xbox naam wat opkrikken.
 • @That Mr Awesome


  The Elden ring ja dat zou kunnen. Wel heb ik geen interesse in from software titels want Ik vind persoonlijk maar dat is mijn bescheiden persoonlijke mening FS een van de meest overschatte studio's van de laatste generaties.
  .
  Ja die titels was ik bijna vergeten. Ben benieuwd.

  Warner Bros ik hoop het want dan kijk ik daar het meeste naar uit ik hoop echt de Rocksteady game te gaan zien. Daar is het nu wel eens tijd voor.


  Oké interessant zelf vond ik Plaque Tale grafisch echt te matig om het door te spelen. Maar ik ben benieuwd wat ze met een budget van Microsoft kunnen.
 • Hoop eigenlijk gewoon op wat nieuwe Game.Pass aankondigingen. Sws al RDR2 dan.
 • Oke ben benieuwd wat we gaan zien. Hopelijk de nieuwe rocksteady game.
 • Next gen gameplay daar kijk ik erg naar uit!
  Heel benieuwd hoe de generatie sprong eruit gaat zien :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren