1. Volgens insiders komt Bloodborne naar pc

Volgens insiders komt Bloodborne naar pc

Zou het dan toch?

Insiders claimen dat de PS4-game Bloodborne toch echt naar pc komt.

De streamer Sloth Mom tweette dat er inderdaad een pc-versie van Bloodborne uitkomt: "Ja, Bloodborne komt uit op pc, een erg betrouwbare bron heeft dit bevestigd en ik heb veel vertrouwen in het bedrijf die de overzetting doet. Je wordt niet teleurgesteld. Het gaat echt gebeuren."

Later retweette de betrouwbare insider Wario64 ook het gerucht van Sloth Mom. Daarnaast plaatste hij een eigen tweet waarin hij meldde dat mensen Bloodborne nu op pc kunnen spelen via PlayStation Now, of even geduld kunnen hebben, waarmee hij naar een pc-versie van de FromSoftware-game lijkt te hinten. Tot slot laat ook een moderator op het populaire gameforum ResetEra weten dat hij heeft gehoord dat de pc-versie in de maak is.

Vorige maand gingen er al geruchten over een pc-versie van de populaire PlayStation 4-game. Toen verscheen de pc-versie plotseling namelijk op Amazon France. Sony liet later weten dat de vermelding niet klopte. Tegelijkertijd zijn andere PS4-exclusives, zoals Horizon Zero Dawn, ook al voor pc aangekondigd. Bloodborne verscheen oorspronkelijk in 2015 op PS4 en is een van de populairste soulslike-games van FromSoftware.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat zou erg gaaf zijn voor de PC-spelers, zie het op Twitch dan weer populair worden.
 • Zou deze game leuk zijn als je eerste game Sekiro is geweest? Ik ben bang dat het dan tegenvalt
 • @mightybundy ik vind bloodborne een beter spel als sekiro.
 • @Liquidshake

  Nee, beter hè
 • @mightybundy
  Beide (nog) niet gespeeld, maar ik vermoed dat het prima kan. Bloodborne, Dark Souls 3 en Sekiro zijn allemaal gewoon moderne games met eigen stijl en mechanics. Bijvoorbeeld van DS3 naar DS1 is lastiger.
 • @That Mr Awesome

  DS1 voelt als DS3 in slow-motion :P
 • @mightybundy
  Bloodborne speelt lekker vlot weg. Maar het is met name de setting waar het mij om te doen was. Grafisch is de game soms even slikken als het om textures end. gaat, maar qua grafisch design is deze game echt prachtig. Hoewel de game vaak oogt als een grijze met fakkels gevulde brei van gotische gebouwen, valt er veel meer te ontdekken in dit spel. Ik vind hem trouwens wel moeilijker dan Dark Souls, maar wel veel fijner wegspelen. Dus mocht je souls-like games tof vinden, dan moet je deze imo gespeeld hebben.
 • @allen Thanks iedereen! Dan ga ik het sowieso uitproberen!
 • Bloodborne zou ik wel nog eens willen spelen met een betere framerate en vooral betere frame timing. Blijft mijn favoriete From game, maar de PS4 versie was niet briljant op technisch gebied.
 • @smaakmaker

  Niet met je eens. Dit soort games moeten liggen en de uitdaging moet je aan willen gaan Kaasmans. Als ik jou zo inschat dan moet een game jou niet al te veel frustreren, en dat doen dit soort games ; ze frustreren de fuck uit je, maar wel op een eerlijke manier. Een beetje rage-quiten zie ik je (afgaande op je let's plays destijds) dan ook wel doen :P Vandaar dat een Animal Crossing je goed bevalt, maar een Hollow Knight of Dark Souls wellicht je aandacht snel kwijt is. Ik bedoel dit niet vervelend hoor, maar ik schat het zo in. En als mijn inschatting klopt, dan snap ik dat je dit echt overschatte en misschien zelfs klote games vindt.

  Je moet het leuk vinden om keer op keer een flinke uitdaging voor de kiezen te krijgen en deze te analyseren en van een strategie te voorzien. Jezelf optrainen en er maar op los hakken gaat je niet ver helpen in deze games. Je moet eerst een paar keer doodgaan en leren wat je wél en niet moet doen om verder te komen in deze games. Wanneer moet je dodgen, wanneer is een light of strong attack handig, wanneer heb je ruimte om jezelf te healen etc. Dat kost een investering en meer dan eens héél veel (in mijn geval gezonde) frustratie. Maar behaal jij je doel, dan geeft dat echt voldoening. Het uitspelen van Dark Souls was voor mij best wel een prestatie, zo'n goede gamer ben ik niet.

  En daarbij, grafisch zijn dit technisch misschien niet de meest sterke games (alhoewel ik charactermodels en animaties van bosses echt niet verkeerd vind ogen), maar qua grafisch design vind ik ze prachtig hoor. Ben wel klaar met die over de top anime RPG's, DS doet hierin echt zijn eigen ding. Werelden voelen dan ook heel surreëel aan, alles kan gebeuren, dat trekt mij.
 • @benjaminben

  Oh nee hoor heb niks tegen moelijkere games ori 2 ook uitgespeeld en die kon op sommige momenten ook flink pittig zijn. En ik heb niks tegen Hollow Knight zijn moeilijkheid. Ik heb bij Hollow Knight tegen het feit dat je alles kwijtraakt als je doodgaat voordat je souls verslaat dat vind ik gamers onnodig straffen en niets bijdrage aan een leuke spel ervaring. Zat deze onzin er niet in had ik Hollow Knight echt uit gaan spelen hoe moelijk die ook was . Maar ik heb een grote aversie tegen dit soort onzin. En ook heb ik een hele grote hekel aan het ontbreken van fatsoenlijke Checkpoints we leven immers niet meer in de jaren 80 en 90 maar moelijke games heb ik niets op tegen.


  En nee ik vind FS games echt grafische drollen. Vergelijk dit met de top Sony games en het is niet om aan te gluren. En qua gameplay vind ik het niet bijzonder.


  Maar ieder zijn eigen smaak.
 • @smaakmaker

  Zo is Dark Souls en Hollow Knight nou eenmaal bedoeld. Het gaat juist om exploren en het ontdekken van save/checkpoints. Het geeft een extra dimensie wanneer je er alles aan moet doen om niet dood te gaan en je souls/coins/rupees te verliezen. Ik zal je vertellen, bij mij is het geen één keer gebeurd in Hollow Knight. Ik heb bijna de hele game niet geweten waar die vrouw in die tent aan de rechterkant van Dirtmouth voor diende. Als ik doodging deed ik gewoon extra voorzichtig en probeerde ik mijn souls terug te krijgen. Simpel en een heel leuk aspect.
 • @Rahl

  In Hollow Knight had ik geen moeite met de save points die zaten op goede punten. En ik was inderdaad 2x onvoorzichtig bij het terug gaan richting mijn soul. Maar alsnog vind ik het persoonlijk niets plezierigers toevoegen aan de game. En als ik ergens doodga zeker in een moelijke game heb ik er een hekel aan om een heel stuk overnieuw te moeten doen. Dat hoort vindiik thuis in de jaren 90. En niet in 2020
 • @smaakmaker

  Zoals Rahl al aangeeft hoort dit gewoon bij een game als Hollow Knight of Dark Souls.

  Het zorgt ervoor dat je echt beter wordt in het spel, en niet telkens alles maar met de hakken over de sloot haalt.

  En tuurlijk ik snap je volledig, het is extreem kut om al je Souls kwijt te raken, maar in mijn ogen zorgt dit alleen maar voor extra spanning en moeilijkheid, juist de redenen waarom dit soort games zo omarmt worden.
 • @Shuckles

  Ja ik heb er een andere mening over. Ik vind dat Hollow Knight van dezelfde kwaliteit zou zijn als het verliezen van Souls er niet inzit.

  Maar geen enkel probleem met mensen die dit wel leuk vinden. Ieder zijn smaak En eigenlijk moet ik weer eens de game op pakken maar ik kan me er niet toe zetten. En ik ben niet eens vastgelopen. Maar daar heb ik de komende periode geen tijd voor.
 • Dat Bloodborne of andere exclusives een aantal maanden of jaar later uitkomt op andere platformen vind ik een goede zaak, omdat de game in eerste instantie ontwikkeld wordt voor één bepaald platform. Is dit een gekke gedachte? Ik heb het gevoel dat bijv. GTA V nóg beter zou presteren als het alleen ontwikkeld was voor een van de consoles of pc.

  Haalt Naughty Dog niet meer uit de PS4 dan dat Remedy uit de Xbox One haalt vanwege het feit dat die ook moeten ontwikkelen voor pc?
 • Een van mijn favoriete games van de PS4. Dat begin heb ik zo ontzettend vaak opnieuw moeten spelen, maar uiteindelijk heeft dat er wel voor gezorgd dat ik het verderop een stuk gemakkelijker had.

  Ik vond trouwens de setting echt super vet. Vooral wanneer je op een gegeven moment in zo’n stukje bos terecht komt met van die heksen.

  Overigens heb ik Dark Souls 3 ook nog steeds liggen. Was er al wel een paar uur mee onderweg maar om de een of andere reden nooit afgemaakt. Misschien moet ik die in het najaar nog eens oppakken.
 • @Luigi1985

  Precies mijn ervaring, zelfs wat je schrijft over Dark Souls 3.
 • Echt, mensen. Probeer dit. By far de beste game van From Software!

  PC ga ik uiteraard weer proberen. Enig minpuntje was de slechte framerate.
 • Zeer vette game, deed me echt denken aan de ps1 game nightmare creatures. Zeker worth the play.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren