1. Insomniac over PS5-game Ratchet and Clank: Rift Apart

Insomniac over PS5-game Ratchet and Clank: Rift Apart

De SSD-schijf, DualSense en 3D-audio worden gebruikt

In een nieuwe developer diary geeft ontwikkelaar Insomniac Games meer details over de aankomende PlayStation 5-game Ratchet and Clank: Rift Apart.

In de video vertelt creative director Marcus Smith over de manier waarop de game gebruikmaakt van de SSD-schijf in de PlaySation 5 - dit zorgt er voor dat nieuwe gebieden razendsnel ingeladen kunnen worden, waardoor spelers zonder laadtijden in een 'rift' kunnen springen en zo in een andere wereld terecht kunnen komen. Ook de DualSense-controller en 3D-audio komen aan bod.

Op PlayStation 2 en 3 verschenen er diverse delen van de Ratchet and Clank-serie. De spellen draaien om een vriendelijke Lombax en zijn robotvriend die diverse planeten aandoen. Op PlayStation 4 verscheen in 2016 Ratchet & Clank, dat tegelijk dienst deed als een game gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm en als nieuwe versie van het origineel. De reeks staat vooral bekend om de combinatie tussen platformelementen en actievolle scènes waarin spelers gebruik kunnen maken van een groot scala aan originele wapens.

Het is nog niet bekend wanneer Ratchet and Clank: Rift Apart op PlayStation 5 verschijnt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Een van de games waar ik naast de Series X toch ook een ps5 voor wil hebben. Benieuwd wanneer we hem kunnen verwachten. Zou een perfecte launch titel zijn maar daar ga ik niet van uit.
 • Deze game wil ik zo graag spelen. Ik hoop dat ze insomniac hierna vragen om de Jak and Daxter serie nieuw leven in te blazen.
 • @smaakmaker
  Insomniac moet niet gebruikt worden om iemands andere serie te doen herleven.. daar hebben ze zelf veel te veel voor te bieden
 • @Jowy

  Dan wordt Jak and Daxter dus doodgemaakt? die serie verdiend gewoon een goed vervolg. En ik ben juist wel benieuwd wat Insomniac met Jak and Daxter kan doen. En ik wil wel dat een zeer goede studio Jak and Daxter terug brengt.
 • @Jowy

  Dit inderdaad. Insomniac heeft zelf echt al genoeg goede IPs, die hoeven echt geen IP van naughty dog weg te kappen alleen maar om het feit dat ND er niks meer mee doet.
 • @Meta_coola

  Spiderman is niet hun IP.

  Resistance vind ik erg matig.

  Sunset overdrive weet niet waar de rechten liggen.

  Spyro is niet meer van hun.

  Dus qua eigen ips vind ik het wel meevallen. En wat is er erg voor hun om de Jak and Daxter serie nieuw leven in te blazen. Hun houden van het maken van dat soort games. En ze kunnen daar echt hun creativiteit wel in kwijt.
 • @smaakmaker
  Zij hebben de verantwoordelijkheid van Spiderman op hun genomen. Spiderman 2 wordt hun game na de nieuwe ratchet and klank. Spiderman 2 maak je niet in 1,2,3
 • @Jowy

  Ik vind persoonlijk na de standalone Dlc dat Spiderman wel in de ijskast mag. Niet teveel vervolgen. Ook vind ik dat na God of war 2 (die waarschijnlijk in ontwikkeling is ) The last of us 2 en Horizon 2 die studio's ook een nieuw IP mogen maken. En ik vind het gewoon jammer dat Sony niets meer doet met de Jak and Daxter franchise terwijl het op de ps2 net zo vet was als Ratchet and clank. Maar tot slot laten we hopen dat Sony er een goede studio voor gaat gebruiken in de toekomst.
 • @smaakmaker
  Ik vind ook dat er een nieuwe jak mag komen. Maar niet door insomniac. Eerder door Bluepoint, ready at dawn of een stuk van naughty dogs team.
 • @Jowy

  Ready at dawn is volgens mij geen Sony studio meer. Maar we gaan het hopelijk in de toekomst zien of Sony nog wat met Jak and Daxter en Sly gaat doen.
 • @smaakmaker andere IP's mogen na twee delen de koelkast in, maar Jak & Daxter moet terug tot leven worden geroepen?
 • @Mr.Happy

  De ijskast betekend niet nooit geen nieuw deel meer. En Jak and Daxter zit al veels te lang in de ijskast. Maar ik geniet erg van The last of us 2, en als die komt kijk ik erg uit naar God of war opvolger en Horizon 2. Maar zou graag nieuwe vette dingen van die studio's zien.


  Maar ben benieuwd wanneer Ratchet and clank uitkomt. Voor mij een must have.
 • De studio heeft nu toch 2 teams (of 3), eentje die Spider-man Miles Morales maakt, eentje die Ratchet & Clank Rift Apart maakt en ze zijn bezit met Spider-man 2.
  Het zou mij niet verbazen als ze volgend jaar Sunset Overdrive uitbrengen voor PS5. De game was een Xbox One exclusive MP game maar de ip is van Insomniac dus dat is een makkelijke release.
  Ik zou het ook leuk vinden als Insomniac weer eens een nieuwe ip ontwikkel als heb ik nog lang niet genoeg van R&C en Spider-man.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren