1. Gerucht: Nieuwe Ratchet and Clank komt op PS5-lancering uit

Gerucht: Nieuwe Ratchet and Clank komt op PS5-lancering uit

Game zou tussen Spider-Man en vervolg uitkomen

Insomniac Games zou volgens geruchten op of rond de lancering van PlayStation 5 met een nieuwe Ratchet and Clank-game komen.

Dat meldt podcaster en voormalige gamejournalist Colin Moriarty in zijn podcast Sacred Symbols. "We krijgen een nieuwe Ratchet and Clank tussen het eerder uitgekomen Spider-Man en diens vervolg op PS5. Ik heb het gevoel dat het spel een lanceringstitel wordt, het is al lang in ontwikkeling bij Insomniac."

De meest recente Ratchet and Clank-game verscheen in 2016 op PlayStation 4. Dit was een remake van de eerste game uit 2002. Insmoniac bracht daarna Marvel's Spider-Man uit. Ook hielp de studio mee met een animatiefilm gebaseerd op Ratchet and Clank.

Vooralsnog hebben Insomniac of Sony niets bevestigd. De line-up voor de lancering van de PlayStation 5 is nog onbekend. De spelcomputer moet rond de feestdagen dit jaar in de winkels komen te liggen.

Ratchet and Clank PS4

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat zal goed nieuws zijn hopelijk dat het gerucht klopt zou een mooie launch game zijn. De oude delen zijn erg goede games. Zou ook graag zien dat iemand de Sly Cooper en Jak And daxter games nieuw leven inblaast. Zouden mooie titels zijn.

  Verder ga ik niet gelijk bij launch overstappen maar ik wacht even tot er halverwege 2021 meerder titels zijn die ik wil spelen. De Xbox series X weet ik niet of ik die al ga halen ligt er ook aan hoe groot het grafische verschil gaat zijn tussen de one X en de series X
 • @smaakmaker Vond die laatste op ps4 erg nice die Ratchet and Clank. Zeer nice ook dat level dat je over dat staal moet grinden. Heerlijke gameplay en kleurrijke levels. Heb nu een xbox one x, en zal niet gaan overstappen aangezien de exclusives op de xbox gewoon om te janken zijn. Daar zal playstation altijd baas in blijven. Plus het feit dat ik mijn xbox one x kan behouden en gewoon dan de exclusives die ik wilt spelen gewoon kan spelen. 29 februari waarschijnlijk persconferentie, dan weten we meer over de specs
 • @kluivert80

  Ja ik houd mijn Xbox one X voorlopig. Of het verschil moet grafisch echt heel groot zijn. Dan stap ik over. Maar ik ga eerst voor een Ps5. En later ook wel een keer voor de series X omdat ik toch het nieuwste van het nieuwste wil hebben. Maar eerst even wachten wat de exclusives voor Xbox gaan worden.
 • @smaakmaker Playstation 5 gaat krachtiger worden. Exclusives op xbox zal niet veel zijn. Forza horizon 5 en Forza motor sport 7. Ori 2 vind ik wel zeer nice, 12 februari in de gamepass. Gamepass vind ik echt zeer nice. Ik speel die a Plague tale ook, zeer goede game, is geen exclusive. Maar wel zeer nice dat die al in de gamepass zit. Die game is gewoon nog 44 euro bij bol.com. Haal eind van het jaar ook een nieuwe lg c10 oled, heb nu de c8, pracht ding. Maybe hou ik hem ook gewoon nog. Aangezien 4k120fps toch never gehaald wordt met de nieuwe generatie. Mogen blij zijn met 4k60fps
 • @kluivert80

  Xbox heeft veel studio's gekocht dus qua exclusives hoop ik op verbetering. Maar het is echt qua game aankondigingen stilte voor de storm merk ik.
 • Kijk, dit vind ik nou een goede launchgame!
 • @Piet S.

  Ps5 kopen dude.
 • @CyberFl

  Voor 2 a 3 (voor mij) interessante games ga ik geen console kopen.
 • @Piet S.
  Gewoon lekker 1 of 2 jaartjes wachten. Foutenjes uit de hardware, minder bugs in de software, betere games en goedkopere console !
 • @ShadowhunterrX

  Dat is een betere optie ja! :)
 • @Piet S.

  Niet overdrijven eh, er zullen wel genoeg topgames uitkomen op de ps5.
 • @CyberFl

  'Voor 2 a 3 (voor mij) interessante games'
 • @CyberFl
  hij weet al wat er de komende jaren uit gaat komen, dus is echt raar wat je zegt hoor.
 • @Soon.

  Lekker bijdehand. Ik ga uit van vervolgen, etc. van PS4 games.
  Heeeeel raar hè? ;)
 • @Piet S.

  Niet lelijk bedoeld Piet maar maar Piet is meer van de kleurrijke games zoals bijv Ratchet and Clank is. Hij houdt volgens mij niet van grote single-player story games zoals The last of us 2 en God of war zijn. Hij houdt meer van de Mario games en ook de minder goede kleurrijke games zoals Super lucky tale en Battletoads. Niets mis mee. Maar wel zonde dat je niet 2e hands een ps4 op de kop tikt. En goedkope games als God of war op pikt. Misschien ga je het wel heel tof vinden. En heb je straks wel een reden om een ps5 te kopen.
 • @smaakmaker

  O nee, wat je typt klopt ook gewoon gedeeltelijk, dus no offense taken.

  Echter is GoW juist wel 1 van de games die me tof lijkt, samen met HZD. Die ‘grijze games’ (zoals ik ze noem - niet negatief bedoeld overigens), zoals TLOU, doen mij echter helemaal niets.

  Er gaat voor mij niets boven een dikke SP game (qua gamen), maar sommige games doen mij qua gameplay gewoonweg niet zoveel of zelfs helemaal niets.
 • @Piet S.

  Ok als ik jou een tip mag geven koop gewoon een ps4 goedkoop te halen en probeer gewoon wat titels te kopen die jou niks lijken. En misschien bevallen ze wel. Toen the last of us aangekondigd werd leek het mij helemaal niks. Uiteindelijk is het een van de beste games ooit voor mij geworden. Een beter voorbeeld nog. Metroid Prime kreeg een 97 procent in de pu. Ik had nog nooit een Metroid gespeeld. En ik dacht ik ga het gewoon proberen en uit eindelijk bleek het voor mij de beste game ooit te zijn. Soms moet je wel eens een gokje wagen. Ik zou als ik jou was de gok wagen. En de games zijn toch heel goedkoop te koop. Dus probeer het gewoon.
 • Ik hoop dat dit klopt en er een launchbundel met deze game beschikbaar komt.
 • Die uit 2016 was al bijna een Pixar film als het aankomt op animatie, details en grafische effecten. Benieuwd naar een nieuwe met nóg meer toeters en bellen. Zou zeker een waardige launchgame zijn.
 • @That Mr Awesome

  Zeker die game ziet er echt prachtig uit ben benieuwd naar deze titel. Ik ga een lijstje maken met games die ik absoluut moet spelen en waarvoor ik een Ps5 moet aanschaffen en dit is er eentje nog 4 te gaan wil namelijk 5 games zien waar voor ik een next gen wil kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren