1. Intel: 'Chiptekort houdt nog jaren aan'

Intel: 'Chiptekort houdt nog jaren aan'

Wanneer kan er zonder moeite een PS5 of Xbox gekocht worden?

Volgens Intel-topman Pat Gelsinger gaat het huidige tekort aan chips nog jaren aanhouden.

Dat meldt hij in een interview met CBS News. "We hebben nog een paar jaar nodig om aan de stijgende vraag in de sector te voldoen", claimt hij. "Het duurt enkele maanden voordat de druk op het aanbod zelfs maar vermindert."

Gelsinger heeft het in dit geval specifiek over de autosector, waar Intel een belangrijke leverancier van chips is, maar het tekort aan halfgeleiders om chips mee te maken heerst ook in de game-industrie. Meerdere gamebedrijven hebben aangegeven in ieder geval te verwachten dat het tekort nog de rest van het jaar aanhoudt.

Vorig najaar bereikte het tekort aan chips een hoogtepunt met de lancering van nieuwe grafische kaarten en de PlayStation 5 en Xbox Series X en S, die chips van concurrent AMD gebruiken. Sindsdien zijn de kaarten en consoles slecht verkrijgbaar - zodra ze beschikbaar komen, zijn ze vaak binnen enkele minuten uitverkocht. De coronapandemie, waardoor mensen vaker thuis blijven en meer gadgets kopen, draagt daar voor een groot deel aan bij.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Auto's hadden gewoon auto's moeten blijven. Welke druiloor er ooit op het idee is gekomen om er een soort rijdende smartphones van te maken, hartelijk bedankt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren