1. Internet vereist op Xbox voor disc-versie Control Ultimate Edition

Internet vereist op Xbox voor disc-versie Control Ultimate Edition

Om iets te control-eren

Xbox-spelers die de nieuwe Ultimate Edition van Control fysiek kopen, moeten minsten eenmaal verbinding maken met het internet om de singleplayer-game te spelen. Op PlayStation bestaat deze verplichting opvallend genoeg niet.

Het probleem werd voor het eerst opgemerkt door DoesItPlay op Twitter. Volgens de gametesters achter dit account kunnen spelers offline de eerste lift bereiken in het spel, maar worden ze daarna gevraagd om een update te downloaden.

Uitgever 505 Games heeft op zijn eigen website inmiddels gereageerd en bevestigt dat een update verplicht is voor spelers met een disc-versie van de game op Xbox One. "Control Ultimate Edition, inclusief de nieuwste uitbreidingen, is meer dan 50 GB, dus lukte het niet om alles op een Xbox-disc te krijgen. We hebben 'intelligent delivery' van Xbox gebruikt om wat content op de disc aan te bieden, en de rest via download."

Ook bevestigt de uitgever dat deze beperking niet geldt op PlayStation 4. "Daar is dit niet het geval, omdat Control Ultimate Edition op een enkele disc past door compressie en andere variabelen." 505 Games zegt dat spelers slechts eenmaal online hoeven te zijn om de update te spelen, daarna kan er offline gespeeld worden.

De vereiste is opmerkelijk. Hoewel natuurlijk vaker updates en patches worden aangeboden voor fysieke spellen, komt het niet vaak voor dat een game die op een disc wordt gekocht onspeelbaar is zonder deze patches of updates te downloaden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Zo opmerkelijk is het toch niet? De game past niet volledig op de disc, dus moeten er assets worden gedownload. In dit geval zat 't dus net op het randje. Waar dat verschil in zit is gissen. Misschien hogere kwaliteit textures? Of inderdaad andere compressie. Dit is op te lossen door een tweede disc toe te voegen, maar was wellicht te duur.

    En als het goed is kun je deze versie dus wel gratis upgraden naar de PS5/Series X, waar het nog steeds erg jammer is dat mensen die het origineel met season pass hebben gekocht dat niet kunnen.
  • Heel eerlijk gezegd wist ik niet eens dat je nog uberhaupt games kon spelen zonder internet verbinding. Ik dacht dat de fysieke discs gewoon keys waren vanaf de PS4/ONE generatie.
  • I single-handedly wiped out Don Mattrick's practices. Fortunately you still have me. Now you don't need an eternal connection for playing the best games on the strongest console in the world!

    Phil Spencer.
  • Ik ga zo in mijn brievenbus kijken, daar ligt ie hopelijk in. Hoewel alles eromheen geen schoonheidsprijs verdient, is het voor mij een uitstekende deal. Voor net iets meer dan drie tientjes een GOTY-titel van vorig jaar inclusief alle DLC, met upgrade voor next gen. Dit wordt een van de eerste titels die ik ga spelen op Series X, zin in!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren