1. Creatief regisseur Watch Dogs: Legion werd in-game geïnterviewd

Creatief regisseur Watch Dogs: Legion werd in-game geïnterviewd

In het centrum van Watch Dogs: Legion's Londen

BBC-presentator Marc Cieslak heeft een interview gedaan met de creatieve regisseur van Watch Dogs: Legions, Clint Hocking. Dit was echter niet een standaard interview, in plaats van in de realiteit vond het interview plaats in de wereld van Watch Dogs: Legion.

Tijdens het interview krijgt men de setting van Watch Dogs: Legions prima mee. De game speelt zich af in een futuristisch Londen en om de twee heren heen is het nachtleven van de stad in volle gang. Auto’s razen bij en mensen kletsen wat af terwijl Cieslak vragen stelt aan Hocking.

De eerste vraag is toepasselijk voor de setting, waardoor Hocking makkelijk een antwoord kan geven. Waarom is er gekozen voor Londen? Volgens Hocking zit de stad bomvol met culturele en historische bezienswaardigheden en is het een stad vol plekken die mensen willen zien.

Verder wordt er ingegaan op de Brexit en waarom dit onderwerp is meegenomen in de game. "Ht is onze verantwoordelijkheid om te kijken naar alles wat er om ons heen gebeurd in de wereld en daar op te reageren", legt Hocking uit. Hij zegt dat het voor games hetzelfde is als voor films, boeken en series. Het gebeurt vaak dat deze inspiratie nemen van gebeurtenissen in de echte wereld.

“We willen iets creëren dat betekenis heeft, waar mensen naar kunnen kijken en een weerspiegeling is van de wereld waarin zij leven,” zo gaat Hocking verder. Hij zegt dat ze iedere dag weer kijken naar veranderingen in de wereld. Als voorbeeld noemt hij de regulatie van drones, en of zij dat gegeven mee willen nemen in de game. Het is volgens hem iets waar ze iedere dag mee bezig zijn.

Het verhaal van Watch Dogs: Legion richt zich op de inspanningen van de Londense tak van hackergroep DedSec in de strijd tegen een autoritair regime dat de controle over het Verenigd Koninkrijk heeft overgenomen, dankzij het geavanceerde surveillancesysteem ctOS. Elk (ogenschijnlijk niet speelbaar) personage in de game heeft zijn eigen achtergrondverhaal en vaardigheden die gebruikt kunnen worden om het op te nemen tegen het regime.

Watch Dogs: Legion was eerst gepland om uit te komen op 6 maart 2020, maar dit is uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

  • Dacht dat Ubisoft niet doet aan politieke statements…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren