1. Investeerdersgroep uit onvrede over fikse bonus van Activision-CEO

Investeerdersgroep uit onvrede over fikse bonus van Activision-CEO

Bobby Kotick ontvangt zo'n 200 miljoen dollar

CtW Investment Group heeft viaeen statement laten weten het oneens te zijn met een bonus van zo'n 200 miljoen dollar die Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick ontvangt.

Volgens de investeerdersgroep, die bestaat om topmensen verantwoordelijk te houden voor wat ze beschrijven als onverantwoordelijk en onethisch gedrag op de werkvloer, ontvangt Kotick dit bedrag vanwege een loophole in het systeem. 

Dankzij een provisie in zijn contract maakt Kotick gebruik van de 'Shareholder Value Creation Incentive', wat betekent dat hij de volledige vermogenswaarde van de afgelopen jaren uitbetaald krijgt, ongeacht of hij alle door het bedrijf gestelde mijlpalen heeft bereikt. Kotick ontvangt daardoor ongeveer 200 miljoen dollar, een bedrag dat is opgespaard sinds 2017. Daarbij moet wel gezegd worden dat de prijs van aandelen in Activision sinds december 2019 met 66 procent is gestegen.

In een statement van CtW Investment Group laat de organisatie weten dit niet op prijs te stellen. "Hoewel het ietwat prijzenswaardig is dat de waarde van aandelen omhoog is gegaan, praat deze prestatie de substantiële betaling aan de CEO niet goed. Er zijn veel factoren die zorgen voor een stijging in de waarde van aandelen die mogelijk niet direct verbonden zijn aan Koticks leiderschap. Zo zijn videogames een van de weinige entertainmentopties beschikbaar tijdens de coronapandemie."

Gedurende het afgelopen jaar heeft het CtW meerdere malen kritiek geuit op de betalingen aan Kotick en Electronic Arts-CEO Andrew Wilson. Beide heren zijn in het verleden als twee van de meest overbetaalde CEO's uit de Verenigde Staten bestempeld.

Hoewel niet direct gerelateerd, werd gisteren via Bloomberg bekendgemaakt dat Blizzard ongeveer honderdnegentig werknemers heeft ontslagen. Vijftig van de werknemers werkten op afdelingen gerelateerd aan e-sports en andere evenementen.

Bobby Kotick

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • 200 miljoen?! Voor wat? De reputatie en verwachtingen van Blizzard zijn keihard gekelderd. Hoe kan iemand hier een bonus, laat staan 200 miljoen, aan verdienen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren