1. IO Interactive wil aantal werknemers verdubbelen voor James Bond-game

IO Interactive wil aantal werknemers verdubbelen voor James Bond-game

Met meerdere games in het achterhoofd

IO Interactive wil het aantal werknemers verdubbelen om de aankomende James Bond-game te ontwikkelen. Dat zegt de Deense website DR.

Het hoofdkantoor van Hitman-ontwikkelaar IO Interactive bevindt zich in Kopenhagen, waar momenteel zo'n 200 man werkt. Met de tweede studio in Malmö, Zweden wil de ontwikkelaar dat aantal verdubbelen, onder andere voor de ontwikkeling van Project 007.

DR laat ook andere details weten, zoals dat de game niet is gebaseerd op een vorige interpretatie van de Britse spion. De game vertelt het oorsprongsverhaal van een volledig nieuwe 007. 

Tot slot zou IO Interactive overwegen een 'James Bond-universum' te bouwen met meerdere games in het achterhoofd. "Vandaag hebben we tweehonderd werknemers en ik verwacht er in de komende paar jaar vierhonderd te hebben", zegt directeur Hakan Abrak. "Er is dus geen twijfel over dat de Bond-overeenkomst een hoop voor ons betekent."

Een releasedatum voor Project 007 is nog niet bekend.

project 007

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Benieuwd of ze m ook maken met de gelijkenis van de nieuwe Bond acteur die Daniel Craig opvolgt. Zou tof kunnen werken, de origin story in de eerste game introduceren al voor de volgende film. Hopelijk hangen ze dan ook niet te veel vast aan de volgende movierelease

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren