1. iPad krijgt ondersteuning voor meer Xbox-controllers, muis en toetsenbord

iPad krijgt ondersteuning voor meer Xbox-controllers, muis en toetsenbord

En Apple gaat eigen chips maken

De iPad gaat ondersteuning krijgen voor nieuwe Xbox-controllers en muizen en toetsenborden. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Apple's Worldwide Developers Conference.

Gisteren vond de conferentie zonder publiek plaats. Daarin werd onder andere bekendgemaakt dat het vanaf 25 juni mogelijk is om op de iPad te gamen met een muis en toetsenbord. De toetsenborden en muizen worden ondersteund via de Game Controller-framework. Het is alleen niet zo dat iemand zorgeloos iets aansluit om dan meteen met alle iPad-games aan de slag te gaan. De ontwikkelaar van de game moet zelf voor de ondersteuning zorgen. Verder worden er ook een aantal nieuwe third party controllers toegevoegd: Xbox Elite Series 2 en de Xbox Adaptive Controller.

Tijdens de presentatie werd ook onthuld dat Apple na vijftien jaar de samenwerking gaat stoppen met de chipmaker Intel voor alle Apple-computers. Apple gaat eigen chips maken voor al hun computer, van de iMac tot de Mac Pro. Apple maakte al jaren eigen chips voor de iPhones en dit is de volgende stap. Volgens het bedrijf kan door het zelf maken van de chips de prestaties van de computers verbeteren en de batterijduur verlengen. De presentatie is hier in zijn geheel terug te kijken.

Apple heeft de techniek van scaling perfect in de vingers en past deze toe bij onder meer iMacs en iPad's

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Zo te zien gaat dan de ontwikkeling voor xCloud op Apple devices op de achtergrond dus gewoon door, ondanks 't feit dat publieke testen erg beperkt zijn. En goed om te zien dat hiermee ook de adaptive controller wordt meegenomen.

    Los daarvan: Intel krijgt wel harde klappen laatste tijd. AMD pakt al en mega aandaal op PC en Console markt, en verliest nu dus ook hun samenwerking met Apple.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren