1. Is de Zenfone Max Pro een goede gamefoon? - De Harde Waarheid

Is de Zenfone Max Pro een goede gamefoon? - De Harde Waarheid

Steeds vaker zie je telefoonfabrikanten met telefoons komen met snelle processor die mede gericht zijn op het draaien van games als Fortnite en PUBG op mobiel. Maar ook computerfabrikanten haken erop in. Asus heeft om die reden deze Zenfone Max Pro M1 uitgebracht. Maar is het ook echt een goede telefoon om op te gamen? Floris en Dennis hebben het er uitgebreid over in De Harde Waarheid.

Omdat we in de video niet op alle punten in konden gaan, hebben we ook nog even een uitgeschreven review van het toestel.

Zenfone Max Pro M1

De Asus Zenfone Max Pro M1 lijkt op het eerste gezicht geen telefoon die zich in het bijzonder leent om op te gamen. Het eerste wat opvalt aan de M1 is het gebrek aan harde lijnen en rechte hoeken die de boventoon voeren op hardcore gamegerichte smartphones zoals de Razer Phone of ROG Phone. In plaats daarvan heeft Asus gekozen voor een modern uiterlijk dat gedomineerd wordt door afgeronde hoeken.

Ondanks het subtiele uiterlijk heeft de M1 genoeg paardenkrachten om alle mobiele games aan te sturen waar je maar aan kan denken. PUBG Mobile was te spelen zonder stotteren of lag, met een vrijwel perfecte ononderbroken 60fps. De beeldverhouding van 18:9 was hier heel prettig omdat het extra ruimte geeft voor de controls aan de zijkanten van het scherm. Hierdoor zitten je vingers niet in de weg van het beeld in het midden van je scherm, waardoor je uitstekend zicht hebt op wat er gaande is in de game.

Wat de layout van de telefoon betreft doet de Max Pro M1 geen gekke dingen: een vingerafdruklezer op de achterkant, twee camera’s op diezelfde zijde met aan de keerzijde een enkelvoudige selfiecamera en een enkele speaker. Van alle componenten is aan de camera’s het beste te zien dat de Zenfone Max Pro geen vlaggenschip is. De hoofdcamera op de achterkant heeft een 16MP-sensor en kan gebruik maken van de tweede 5MP camera om diepte-informatie te verzamelen voor de portretmodus. Ondanks de respectabele resolutie levert de camera erg fletse foto’s af met slecht dynamisch bereik. Bovendien heeft de camera geen beeldstabilisatie, waardoor fotograferen met weinig licht een flinke uitdaging is.

Waar Asus veel pluspunten mee scoort is de keuze voor stock Android Oreo. Standaard staat de zeer verdienstelijke Launcher3 geïnstalleerd, maar deze kan uitgewisseld worden voor welke launcher dan ook. De enige andere aanpassing van Asus zijn de ZenMotion gestures. Hiermee kan je een app openen of een actie uitvoeren door een bepaald symbool te tekenen op het vergrendelde scherm. Een geinige feature die, voor diegene die er weinig mee hebben, gelukkig ook volledig uitgeschakeld kan worden. Verder noemenswaardig rond deze prijs is de ondersteuning voor dual sim en uitbreidbare opslag door middel van een micro SD-kaart, een fijne toevoeging om alle games op te dumpen.

De telefoon gaat ongeveer 250 euro kosten en is binnenkort beschikbaar in Nederland.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren